Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası finalinin 23 Mayıs'ta oynanacağını duyurdu. Ayrıca, Trendyol Süper Lig'in 38. hafta maçları 26 Mayıs'ta, Trendyol 1. Lig Play-Off ikinci tur maçları 20 ve 24 Mayıs'ta, TFF 2. Lig Play-Off üçüncü tur maçları 22 ve 27 Mayıs'ta, TFF 3. Lig Play-Off üçüncü tur rövanş maçları ise 20 Mayıs'ta yapılacak.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta iki takım 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Ankaragücü veya Başakşehir olacak, bu iki takım arasındaki rövanş maçı bu akşam oynanacak ve ilk maçı Başakşehir 1-0 kazanmıştı.
25 Mayıs 2023

Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan ve tartışmalı bir hakem kararıyla Sivasspor'un golünün iptal edildiği maçın ardından, maçın orta hakemi Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevlerine son verildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ile yaptığı görüşme sonucunda, iki hakemin de artık maçlarda görev almayacakları belirtildi. Özdamar sezon sonuna kadar maç yönetemeyecek ve Türkalp'e VAR görevi verilmeyecek.
2 Ocak 2023

Trendyol Süper Lig’in 5’inci haftasında Trabzonspor, Beşiktaş’ı evinde ağırlayacak. Yeni hafta, cumartesi günü yapılacak dört karşılaşmayla başlayacak. Göztepe Spor Kulübü bu haftayı bay geçecek. Güncel puan durumu da açıklandı.
13 Eylül 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 2023-2024 sezonu fikstürünü belirledi. Yeni sezon 11-12-13-14 Ağustos 2023 tarihlerinde başlayacak ve ilk yarısı 23-24-25 Aralık tarihlerinde sona erecek. Sezonun ilk yarısında 18, ikinci yarısında ise 20 hafta maçları oynanacak. Önemli derbi maçlarının tarihleri de belirlendi ve 31 Mart 2024'teki yerel seçimler nedeniyle 31'inci hafta maçları tarih değişikliğine uğradı.
19 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine destek olacak yeni bir uygulama olan 'VAR Support'ın devreye gireceğini duyurdu. Bu yeni sistem, Süper Lig'in 28. haftasından itibaren kullanılmaya başlanacak ve aynı zamanda Süper Kupa ile Türkiye Kupası finallerinde de uygulanacak. 'VAR Support', VAR hakemlerine ekran takibi yaparak en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda yardımcı olacak, ancak nihai karar yine VAR hakemine ait olacak.
1 Mart 2024

Trendyol Süper Lig’in 6’ıncı haftasında, Kadıköy’de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında derbi maçı oynanacak. Bu hafta RAMS Başakşehir bay geçecek. Ligdeki güncel puan durumu ve diğer maç programları da açıklandı. Derbi, ligin gidişatını önemli ölçüde etkileyebilir.
19 Eylül 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig maçlarında kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ait kayıtların paylaşılacağını duyurdu. Bu uygulama, ligin 26. haftasından itibaren başlayacak ve sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gidip incelediği pozisyonlar için geçerli olacak. Paylaşımlar, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra TFF'nin YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yapılacak.
16 Şubat 2024

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle düzenlenen bir yardım ve dayanışma kampanyasının açılışında, Spor Toto Süper Lig maçlarının önümüzdeki iki hafta boyunca şifresiz yayınlanacağını duyurdu. Bu karar, futbolun birleştirici gücünü vurgulamak amacıyla alındı. Ayrıca, son dönemde futbol müsabakalarında hükümete yönelik protestolar ve bu protestolara verilen tepkiler de gündemde yer almıştı.
1 Mart 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce duyurduğu üzere, Süper Lig'in 26'ncı haftasından itibaren VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Bu kapsamda, hakemlerin VAR monitörüne giderek incelediği pozisyonların görüntüleri ve hakemler arasındaki konuşmalar, federasyonun YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yayınlandı. İlk olarak altı maçın VAR kayıtları paylaşıldı ve bu uygulamanın şeffaflığı artırması bekleniyor.
21 Şubat 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni sezonunun ilk haftası, 19 Eylül'de oynanacak altı karşılaşmayla tamamlanacak. Organizasyonun formatı değişerek, takımların sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve maç takvimine perşembe günleri de eklendi. Bu sezondan itibaren, sıralamada ilk 24'üncü sırada yer alan takımlar farklı elemelerle son 16 turuna çıkmaya çalışacak. İlk sekiz sıradaki takımlar ise direkt olarak son 16 turuna kalacak.
19 Eylül 2024

Metro İstanbul, 26 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Antalyaspor maçı nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında sefer düzenlemeleri yaptı. Maç öncesi 18:00-19:45 saatleri arasında Yenikapı-Seyrantepe arası 7,5 dakikada bir ek seferler konulacak. Maç sonrası ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak Seyrantepe-Yenikapı arası beş dakikada bir ek seferler yapılacak.
26 Şubat 2024

Trendyol Süper Lig'de ikinci hafta dokuz maçla tamamlandı ve Trabzonspor bu hafta bay geçti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), haftanın VAR kayıtlarını YouTube hesabından yayınladı. İkinci hafta sonunda puan durumu da güncellendi.
21 Ağustos 2024

Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı için Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar tartışma konusu olmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın yeriyle ilgili çıkan tartışmalara son vererek karşılaşmanın planlandığı gibi Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını açıkladı. TFF, benzer tartışmaların önüne geçmek için stadyum zeminleriyle ilgili denetim ve yaptırım çalışmalarını artırma kararı aldı.
13 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 30'uncu haftasında gerçekleşen maçlarda kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Bu paylaşım, maçlarda alınan kararların şeffaflığını artırmayı ve kamuoyunun bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. Detaylı bilgilerin ilerleyen zamanlarda verilmesi beklenmektedir.
18 Mart 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turu rövanş maçları 1-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 5-0 yendiği Zimbru ile deplasmanda karşılaşacak. Adana Demirspor ve Beşiktaş ise 3 Ağustos'ta sahaya çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise Galatasaray, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Zalgiris'i ağırlayacak.
31 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, 28-30 Haziran tarihleri arasında Maltepe ve Adalar'da Su Sporları Festivali düzenliyor. Festivalde sutopu, yelken ve yüzme branşlarında yarışmalar yapılacak. ENKA, Galatasaray, İTÜ GVO, ODTÜ ve Uludağ Olimpik'in 12 yaş altı takımları sutopu maçlarında karşılaşacak. Yüzme yarışları Maltepe Su Sporları Merkezi ve Büyükada'da gerçekleştirilecek, yelken yarışları ise Heybeliada Su Sporları Kulübü'nde yapılacak.
27 Haziran 2024

Trendyol Süper Lig'de 24 Haziran'da başlayan ve 82 gün süren sezonun ilk transfer ve tescil döneminde 16 kulüp, toplamda 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Gaziantep FK, 17 futbolcuyla en fazla transfer yapan takım olurken, Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ve Samsunspor transfer yapamayan kulüpler oldu. Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurtdışından getirirken, Eyüpspor ise yurt dışından en az transfer yapan ekip oldu. Transfer döneminde en fazla transfer yapan diğer takımlar arasında TÜMOSAN Konyaspor, Bodrum FK ve Göztepe yer aldı.
14 Eylül 2024
İşaretlediklerim