Yargıtay Başsavcılığı, Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen müebbet hapis cezası ve diğer beş sanığa verilen 18'er yıl hapis cezalarının onanmasını talep etti. Mücella Yapıcı'nın mahkumiyetinin bozulması istendi. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın yargılamasının durdurulması gerektiği yönündeki düşünceye katılmadı. Tebliğnamede, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması ve 15 Temmuz darbe girişimi 'darbe girişimi' olarak tanımlandı ve Gezi Parkı eylemleri sırasında düzenlenen forumlar ve etkinlikler ele alındı. Ayrıca, Kavala ile ilgili tanıklıklar ve delillerin yeniden değerlendirilmesi vurgulandı.
8 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve CHP Parti Meclisi üyesi Deniz Demir, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanırken, tetikçinin henüz yakalanmadığı belirtiliyor.
5 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, Kadıköy'de bir basın açıklaması yapmak isterken polis tarafından ablukaya alındı ve gözaltılar gerçekleşti. Olaya müdahale eden polis en az 40 kişiyi gözaltına aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananlar üzerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
27 Şubat 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM), TİP Hatay Milletvekili ve Gezi Parkı davasından tutuklu olan Can Atalay'ın 'seçilme hakkı' ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği' haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili seçilmişti ancak Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, avukatlarının mazbatasını alarak tutukluluğun bitmesi için yaptığı başvuruyu reddetmişti. Bunun üzerine Atalay, AYM'ye bireysel başvuruda bulunmuştu.
25 Ekim 2023

Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay milletvekili seçilen tutuklu avukat Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin 'derhal serbest bırakılması' yönündeki kararına uyulmamasını eleştirdi ve mahkemenin kararı Yargıtay'a atmasının Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nda (HSK) soruşturulmasını istedi. AYM, Atalay'ın 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti. Ancak, AYM kararının 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştığı halde, mahkemenin kararı uygulamaması ve Yargıtay'a atması tepki çekti.
31 Ekim 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini, ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Saadet Partisi ise Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesinin bir eksiklik olacağını dile getirdi.
8 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya il başkanlığı kongresi öncesi partisinin ilçe başkanlarından bazılarıyla görüştü. Toplantının gündeminde il başkan adayı arayışı olduğu öğrenildi. Ziyarete mevcut il başkanı Nuri Cengiz katılırken, toplantıda Cengiz'in adaylığı ve kongre sürecinin konuşulduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde CHP'nin güçlü olduğu ve en yüksek sayıda delegeye sahip olan ilçelerin önde gelen partilileriyle görüşmesi bekleniyor.
29 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyaretinde mezarlıkta ve türbede sözlü provokasyonlara maruz kaldı. Bir kişi, Kılıçdaroğlu'nun Fatiha okumasını eleştirirken, Kahta ilçesinde CHP konvoyuna fiziksel saldırı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar üzerine ziyareti iptal ederek Ankara'ya döndü. ANKA muhabiri Tamer Arda Erşin, yaşananları provokasyon olarak değerlendirdi ve Kılıçdaroğlu'nun gözlerinin dolduğunu belirtti.
22 Nisan 2023

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararı üzerine Can Atalay'ın davasına bakacak mahkemenin başkanı adliyeden ayrıldı. AYM, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra TİP'ten milletvekili seçilen avukat Can Atalay'ın bireysel başvurusunu değerlendirmiş ve hak ihlali olduğuna hükmetmişti. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, duruşmalar devam ederken mahkeme başkanı Mesut Özdemir, AYM kararının yeniden yargılama sebebi olduğunu, ama Can Atalay'la ilgili böyle bir işleyiş olmayacağını belirtti. Özdemir, öğle arasından sonra adliyeden ayrıldı.
26 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay'ın avukatları, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edilen Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına uyulmaması sebebiyle ikinci bir başvuru yaptı. Anayasa Mahkemesi, bu başvuruyu 13 Aralık'taki toplantısında ele alacak. AYM'nin daha önce Atalay'ın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar vermiş ve yeniden yargılama yapılmasını talep etmişti. Ancak, Yargıtay 3. Ceza Dairesi AYM'nin kararına uyulmamasına karar vermiş ve Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde karar almıştı.
7 Aralık 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Kahta ziyareti sırasında konvoydaki araçlara saldırı düzenlenmiş ve Kılıçdaroğlu ziyareti iptal ederek Ankara'ya dönmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin AKP Kahta İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Bektaş'ın oğlu Kadir Bektaş olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, ANKA muhabirinin telefonunu almaya çalışan kişinin TÜGVA Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıkmıştır.
22 Nisan 2023

Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE1'de yayınlanan bir programındaki açıklamaları nedeniyle tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın tutuklanmasını eleştirdi ve 'algı yönetimi' sonucu tutuklandığını belirtti. Yanardağ'ın tutuklanması, AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' sözlerini eleştirdiği bir programdan bir bölümün, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşılması sonucu gerçekleşti. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 hakkında inceleme başlattıklarını belirtti.
27 Haziran 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında iktidarı dolaylı olarak suçlayarak, 'hapisten çıkarılan çetelere öldürtüldüğünü' iddia etti. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanmış, ancak tetikçi henüz yakalanamamıştı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, ülkeyi mafyalara ve çetelere bırakmayacaklarını, Sinan Ateş'in ailesinin adalete kavuşacağını belirtti ve herkesi uyardı.
4 Ocak 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edildikten sonra TİP’ten Hatay milletvekili seçilen avukat Can Atalay’la ilgili hak ihlali kararının gerekçesini açıkladı. AYM, Atalay hakkındaki yargılamayı durdurmayan Yargıtay’ın içtihada aykırı davrandığını, benzer ihlalleri önleme yükümlülüğünü yerine getirmediğini, Anayasa’nın parlamentoya verdiği bir yetkiyi kullanarak Atalay’ın anayasal haklarını ihlal ettiğini belirtti. Gerekçeli kararda, Atalay hakkındaki ihlal kararının yapısal bir sorundan kaynaklandığı aktarıldı.
27 Ekim 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş, Baş aracılığıyla birlik vurgusu yapan bir mesaj gönderdi. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisi, TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesi kararı, HDP tabanı tarafından eleştiriliyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti dışında atılacak her oyun AKP'ye yarayacağını belirtmişti.
24 Nisan 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasından mahkum olan ve daha sonra Hatay'dan milletvekili seçilen avukat Can Atalay'ın 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti. AYM'nin kararının 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştığı, ancak mahkemenin kararı uygulamak yerine durumu Yargıtay'a taşıdığı belirtildi. Bu durum, Can Atalay'ın tahliye sürecinin uzamasına neden olacak.
30 Ekim 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili adayı Can Atalay'ın, TRT'de yapılacak olan seçim konuşmalarına katılmasına izin verilmedi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Atalay'ın kesinleşmiş bir cezasının olmadığını ve aday olamayacak durumda olsa konuşmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Baş, bu durumu hukuksuzluk olarak nitelendirerek protesto ettiklerini ve TRT konuşmaları hakkını kullanacaklarını ifade etti.
4 Mayıs 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası’nda hapis cezası onanan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın başvurusunu, bir üyenin dosyaya hazırlanmadığını söylemesi üzerine ileri bir tarihe erteledi. Aynı gerekçeyle daha önce de AİHM'nin eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği ihlal kararının gündeme alınması ertelenmişti. Can Atalay, Gezi Parkı davasından dolayı bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunuyor.
12 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023
İşaretlediklerim