Türkiye'de bu hafta 'Ölümlü Dünya 2' başta olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. 'Ölümlü Dünya 2', Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul gibi isimlerin paylaştığı bir devam filmidir. Ryûsuke Hamaguchi'nin 'Kötülük Diye Bir Şey Yok' filmi, ekolojik yıkıma odaklanan bir politik gerilim olarak dikkat çekiyor. 'Aşk Filmi', genç bir kadının hayatını değiştirecek olayları anlatıyor. Eli Roth'un 'Kara Cuma' filmi, bir seri katilin hikayesini işliyor. Çocuklara yönelik 'Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı' ve 'Dilek' isimli animasyon filmler de gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
1 Aralık 2023

Gladyatör 2 filminin orijinal fragmanı yayınlandı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmenliğini yine Ridley Scott'ın üstlendiği film, 22 Kasım'da vizyona girecek. Devam filminde, Paul Mescal, orijinal filmdeki Lucius Verus karakterinin yetişkin halini canlandırıyor.
9 Temmuz 2024

Efsane bilim kurgu serisinin yeni filmi Alien: Romulus, ilk haftasında gişede 1 numaraya yerleşti. The Hollywood Reporter'a göre, 20 milyon doların üstünde bir başlangıç beklenen filmin hafta sonu hasılatı 45,1 milyon dolarla serinin en iyi ikinci açılışını yaptı. Dünya çapında ise rakam 108,2 milyon doları buldu. Film, Rotten Tomatoes'da eleştirmenlerden yüzde 82 oranında olumlu eleştiri aldı.
19 Ağustos 2024

Cem Yılmaz, 2004 yapımı G.O.R.A.'nın devam filmi olan GORA 4 GORA'nın çekileceğini ve Netflix'te yayınlanacağını duyurdu. Yılmaz, daha önce G.O.R.A.'nın devamı niteliğinde olan A.R.O.G'u 2008'de ve Arif v 216'yı 2018'de çekmişti. X hesabından yaptığı paylaşımda, 20 yıl sonra gelen bu yeni film için heyecanını dile getirdi. Filmin yayın tarihi ise henüz belli değil.
21 Mayıs 2024

Türk sinemalarında bu hafta beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı' filmi, serinin önceki hikayelerinden 64 yıl öncesini anlatıyor. 'Meksika Açmazı', popüler bir podcast programından uyarlanan bir komedi filmi. 'Alya' isimli bilim kurgu ve aksiyon filmi, özel güçlere sahip bir kadın kahramanın maceralarını konu alıyor. 'Birkaç Mısraymış Meğer', platonik bir aşk hikayesini işlerken, 'Cin Gelini' ise bir korku filmi olarak araştırma grubunun başına gelen olayları anlatıyor.
17 Kasım 2023

Ünlü canavarlar Godzilla ve King Kong'un yer aldığı evrenin beşinci filmi olan 'Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk' için ilk fragman yayınlandı. 2021 yapımı 'Godzilla vs. Kong' filminin yönetmeni Adam Wingard, bu yeni filmde de yönetmenlik görevini üstleniyor. Film, Kong ve Godzilla'nın insanlık için yeni bir tehdide karşı birleşmelerini anlatıyor. Rebecca Hall, Brian Tyree Henry ve Kaylee Hottle gibi isimler serideki rollerine geri dönerken, Dan Stevens ve Fala Chen gibi yeni isimler de kadroya katılıyor. Filmin senaryosu Terry Rossio, Jeremy Slater ve Simon Barrett tarafından yazılmış ve film 12 Nisan 2024'te sinemalarda gösterime girecek.
4 Aralık 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden ilk tanıtım yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olarak, tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine bir hikaye sunuyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
24 Ekim 2023

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

76. Cannes Film Festivali, Maïwenn tarafından yönetilen ve başrolünde Johnny Depp'in yer aldığı 'Jeanne du Barry' filmiyle başladı. Festivalde, jüri başkanı Ruben Östlund'un yaklaşımı, Johnny Depp'in mahkeme sürecinden sonraki tepkiler, Brie Larson'ın festivalin anti-feminist geleneğiyle ilişkisi, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi, Fransa'daki emeklilik reformu protestolarının etkisi ve Martin Scorsese'nin 'Killers of the Flower Moon' filmi gibi konular merak ediliyor. Festivalin ilk gününde Hirokazu Kore-eda'nın 'Monster' ve Catherine Corsini'nin 'Le Retour' filmleri gösterilecek, Pedro Almodóvar'ın 'Strange Way of Life' filmi de özel gösterimle izleyiciyle buluşacak.
16 Mayıs 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği ve Netflix için hazırlanan 'Yaratılan' adlı dizinin ilk fragmanı yayınlandı. Dizi, Mary Shelley'nin 'Frankenstein' eserinden esinlenerek oluşturulmuş ve 20 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Başrollerini Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez'in paylaştığı dizinin konusu, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde geçiyor ve 'ölüm ve sonrası' konusuna odaklanıyor.
7 Eylül 2023

Grammy ödüllü sanatçılar Lady Gaga ve Bruno Mars, 'Die With Smile' adlı yeni düetlerini ve müzik videosunu yayınladı. Videoda retro görüntüler dikkat çekerken, ikili basın bülteninde birlikteliklerinin nasıl başladığını anlattı. Lady Gaga, Bruno Mars'ın yeteneğinden övgüyle bahsederken, Bruno Mars da Gaga ile çalışmanın bir onur olduğunu belirtti. Şarkı ve video Lady Gaga'nın YouTube hesabında dinlenebilir ve izlenebilir.
17 Ağustos 2024

'Terzi' dizisinin üçüncü ve final sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 3 Kasım'da Netflix'te yayınlanacak. Dizi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami'nin hikayesini anlatıyor. Final sezonunda, karakterler arasındaki ilişkiler dönüm noktasına ulaşıyor ve bugüne dek çözümlenemeyen sorular yanıtlanıyor.
27 Ekim 2023

2023 Cannes Film Festivali, 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve açılışını Johnny Depp'in oynadığı 'Jeanne du Barry' filmi yapacak. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Bu film, Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard ile yaşadığı yasal mücadeleden sonra çektiği ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor ve Depp'in sinemaya dönüşünü simgeliyor. Filmin yönetmenliğini ve başrolünü Depp ile paylaşan Maïwenn üstleniyor.
6 Nisan 2023

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Rockstar Games, merakla beklenen video oyunu Grand Theft Auto (GTA) 6'nın 2025 sonbaharında çıkacağını duyurdu. 8 Kasım 2023'te oyunun duyurusu yapılmış ve 5 Aralık'ta fragmanı yayınlanmıştı. Fragmanda oyunun Vice City'de geçeceği ve iki ana karakterin olacağı görülüyor. Take-Two Interactive, son mali açıklamasında oyunun çıkış tarihini doğruladı.
17 Mayıs 2024

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve uzun süredir beklenen Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6'nın fragmanı, yayınlandıktan kısa bir süre sonra 100 milyon görüntülenmeyi geçti. Bloomberg'in haberine göre oyunun yakın zamanda duyurulacağı bilgisi verilmiş, Rockstar ise fragmanı sızıntılar nedeniyle planlanandan erken yayınlamıştır. Fragman, YouTube'da 98 milyon, Twitter'da ise 11,5 milyon kez izlenerek toplamda 110 milyona yakın görüntülenme sayısına ulaşmıştır.
6 Aralık 2023

Ünlü yönetmen Ridley Scott, 'Gladyatör' filminin devamı olan 'Gladyatör 2' filminin neden 23 yıl sonra çekildiğini açıkladı. Scott, filmin iyi bir senaryosunun olmadığını ve Lucilla'nın oğlu Lucius'a odaklanma fikri ortaya çıkana kadar beklediklerini belirtti. Devam filminde, ölen Maximus'un yerine Lucilla'nın oğlu Lucius'un hikayesi anlatılacak. Filmin 22 Kasım 2024'te vizyona girmesi bekleniyor.
8 Ekim 2023

Gareth Edwards, 'Godzilla' ve 'Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi' filmlerinden sonra yedi yıl aradan sonra 'The Creator' isimli yeni bir bilim-kurgu filmi ile dönüyor. Film, John David Washington ve Gemma Chan'ın başrollerini paylaştığı ve yapay zeka güçleri ile insan türü arasındaki bir savaşı ele alıyor. Filmde, Joshua isimli eski bir özel kuvvetler ajanının, insanlığı sona erdirme gücüne sahip bir yapay zeka silahını yok etmek için görevlendirildiği anlatılıyor. Fragmanı yayınlanan film, 29 Eylül'de sinemalarda gösterime girecek.
19 Mayıs 2023

Ali Atay, yönetmenliğini yaptığı ve fenomen haline gelen 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin oyuncu kadrosuyla ilk fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Ali Atay, Mehmet Özgür, Feyyaz Yiğit, Giray Altınok, Özgür Emre Yıldırım, Sarp Apak ve İrem Sak yer alıyor. Film, 1 Haziran'da sete çıkmıştı ve hayranları tarafından merakla bekleniyor.
25 Haziran 2023
İşaretlediklerim