Beşiktaş'ın Lugano ile oynadığı maçta taraftarların küfürlü protestosuyla karşılaşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, durumu 'organize bir olay' olarak nitelendirdi. Büyükekşi, maçı izlemek için stadyuma gitmiş ancak protesto sonrasında stadyumu terk etmişti. Protesto, Büyükekşi'nin Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye sinirli bir şekilde bir şeyler söylemesi ve parmak sallaması sonrasında başlamıştı. Maçın ardından Beşiktaş, 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı' düzenleme kararı almış ve teknik direktör Şenol Güneş istifa etmişti.
6 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı iddialarını reddetti. Büyükekşi, parmağıyla protesto seslerinin yükseldiği kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdiğini ifade etti. Büyükekşi, protestoların organize olduğunu ve bu durumu Çebi'ye belirttiğini söyledi.
7 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında deprem yardımları yapan Ahbap Derneği ve Babala TV'yi eleştirdi. Oğuzhan Uğur, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, devlet kurumlarıyla koordineli çalıştıklarını ve birçok MHP'li ve ülkücü arkadaşlarının kendilerine destek verdiğini belirterek Bahçeli'ye yanlış bilgi verildiğini düşündüğünü ifade etti. Haluk Levent de Bahçeli'ye, bir MHP milletvekilinin sözleriyle yanıt vererek sivil toplum örgütlerinin ve devlet kurumlarının yardımlarının önemini vurguladı.
14 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi, maçın başlamasına saatler kala Suudi yönetiminin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne itiraz etmesi üzerine eleştirilere neden oldu. Fenerbahçe'nin maça çıkmama kararı alması ve TFF'nin sadece İstiklal Marşı ile maçın başlayacağını duyurması, Twitter'da TFF'ye ve maça çıkmama çağrısı yapanlara yönelik eleştirilere yol açtı.
29 Aralık 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti dönüşünde dile getirdiği yüzde 50+1 seçim barajının kaldırılması önerisine açık bir destek ifade etmedi. Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın devamından yana olduklarını ve ittifakın bozulmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın pazarlık veya ihtilaf içermediğini ve bir planın ürünü olmadığını vurguladı. Bahçeli, Erdoğan'ın seçim sistemiyle ilgili eleştirilerini anlamlı bulduğunu ancak MHP'nin bu konudaki tutumunun değişmediğini ifade etti.
21 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan Süper Kupa finalinde yaşanan 'Atatürk' krizi sonrası yaptığı açıklamada, sporun siyasetin bir parçası haline getirilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının, Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve milliyetçi slogan içeren pankartlara itirazı üzerine maçı oynamayı reddedip Türkiye'ye dönmesinin ardından gelen tepkiler üzerine konuşan Erdoğan, muhalefetin açıklamalarını istismar siyaseti olarak nitelendirdi ve Türkiye'nin itibarını koruma konusundaki kararlılığını vurguladı.
30 Aralık 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sonrası millet ittifakının parlamenter sistem hayalinin suya düştüğünü ve siyasi kriz yıllarının geride kaldığını ifade etti. Bahçeli, MHP'nin iki yıl önce hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifini anımsatarak, AKP'nin yeni anayasa mesajlarına destek verdi. Teklifte, 'Türk tipi başkanlık modeli' ile uyumlu bir yürütme yapısı ve Anayasa Mahkemesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni statüleri öngörülüyor.
13 Haziran 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Diyarbakır'da verdiği 'silahlara veda' mesajını eleştirerek, Akşener'in teröristlerle müzakereye tamam dediğini iddia etti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve bu adayın arkasında duracaklarını belirtti.
29 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının hakemi Ali Palabıyık'ın performansını eleştirerek, Fenerbahçe'ye yönelik sistematik saldırılar olduğunu iddia etti. Yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Koç, hükümetin ve siyasetin bu duruma müdahale etmemesini eleştirerek, onların da bu durumun bir parçası olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline karşı yönetim kurulu oylamasında devam kararı alındığını belirtti.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçına, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin yer aldığı pankart ve Atatürk tişörtü kullanımına izin verilmemesi sebebiyle çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın İstiklal Marşı ile başlayacağını ve dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları sosyal medyada takımlarının maça çıkmaması yönünde tepki gösterdi.
29 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itirazı sonucu iptal edildi. Her iki kulüp de maçın Türkiye'de oynanmasını istemiş, ancak TFF geri adım atmamıştı. Kriz, maçın başlamasına saatler kala ortaya çıktı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in TFF yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrasında, maçın oynanmayacağı oyunculara tebliğ edildi.
29 Aralık 2023

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, Beşiktaş ve Fenerbahçe tribünlerinden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarına Twitter üzerinden 'Tribüne gitmeyen bilmez ama tribün hayattır!' diyerek dolaylı destek verdi. Bu paylaşımın ardından iktidara yakın sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterilen Aksoy, Twitter hesabını kilitledi. Bu olaylar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiği bir dönemde gerçekleşti.
26 Şubat 2023

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, avukat Ahmet Demirci'nin başvurusu üzerine, Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Kayserispor-Fenerbahçe maçı için Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma alınmamasına yönelik kararının yürütmesini durdurdu. Fenerbahçe Kulübü, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın ardından Davalı İdare'nin savunmasını vermesi için bir gün süre verildiğini ve nihai kararın savunmadan sonra verileceğini açıkladı. Bu karar, deprem sonrası tribünlerde hükümete yönelik protestoların artması ve siyasi figürlerin taraftarları hedef göstermesinin ardından geldi.
2 Mart 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartlarına Suudi yönetiminin itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de maça çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli değerler ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığını, sürece Cumhurbaşkanının dahil olmadığını ve sporun farklı amaçlarla alet edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
2 Ocak 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında HDP'nin kapatılması gerektiğini ifade etti ve Anayasa Mahkemesi'ne bu yönde mesajlar gönderdi. Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin'in 7 Haziran 2021'de HDP'nin kapatılması talebiyle AYM'ye başvurduğunu ve AYM Genel Kurulu'nun 21 Haziran 2021'de iddianameyi kabul ettiğini hatırlattı. Bahçeli, HDP'nin kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını eleştirdi ve AYM'nin bu konuda hızlı hareket etmesi gerektiğini vurguladı. HDP ise daha önce AYM'den kararın seçim sonrasına bırakılmasını talep etmişti.
24 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası Türk futbolunun çatışma noktasına geldiğini ifade etti. Koç, TFF'nin olaylardaki tutumunu eleştirdi ve futbolun toplumsal huzura zarar vermemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yapılan toplantıda adil rekabet ve finansal sorunlar gibi konuların ele alındığını ve ilgili bakanları ziyaret edeceklerini belirtti. Koç, hakem sorunlarına ve Passolig'in kaldırılması gerektiğine de değindi.
13 Aralık 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybedilen seçim sonrasında partideki değişim taleplerine yanıt vermedi. Ancak, TFF 1. Lig play-off finalinde Bodrumspor'u 2-1 yenen ve Süper Lig'e yükselen Pendikspor'u Twitter üzerinden kutladı. Kılıçdaroğlu'nun bu davranışı, Twitter kullanıcıları tarafından eleştirilere ve alaycı yorumlara neden oldu.
9 Haziran 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'da düzenlenen bir mitingde konuşma yaptı. Bahçeli, iktidarın politikalarını desteklediğini belirtirken, muhalefeti eleştirdi ve vatandaşlardan partisine oy vermelerini istedi. Ayrıca, Adem Uysal tarafından yazılan 'Güzel Aydınım' adlı şiiri okuyarak Aydın'ın güzelliklerini ve özelliklerini dile getirdi.
4 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinden zarar gören ve çeşitli illerde merkezleri bulunan futbol kulüplerinin 2022-2023 sezonu için profesyonel liglerden çekilme taleplerini onayladı. Yönetim kurulu, ligden çekilen takımların kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına ve rakip takımların 3-0 galip ilan edilmesine karar verdi. Çekilen takımlar, bir sonraki sezon aynı liglerde mücadeleye devam edecekler ve TFF tarafından garanti edilen alacaklar ödenecek.
12 Şubat 2023

5 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Ankaragücü maçına Ankaragücü taraftarlarının alınmayacağı, kararın il güvenlik kurulu tarafından alındığı bildirildi. Beşiktaş A.Ş. logolu Passolig kart sahipleri dışında, Ankaragücü logolu Passolig kartı olanların bilet alamayacağı açıklandı. Bu karar, son zamanlarda futbol maçlarında hükümete yönelik protestoların artması ve bazı kulüplerin siyasetin stadyumlarda yer almasına karşı çıkmasının ardından geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu tür sloganların atıldığı maçların seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi olaylarla bağlantılı gelişmeler arasında.
1 Mart 2023
İşaretlediklerim