İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu, futbolda antisemitizmle mücadele amacıyla bir niyet beyanı imzaladı. Bu çerçevede, Nazi lideri Adolf Hitler'i övmek için kullanılan 'Heil Hitler' selamına atfen İtalyan alfabesinin 8'inci harfi olan 'H'ye karşılık '88' sayısını sembol olarak kullanan futbolcuların bu sayıyı forma numarası olarak alması yasaklandı. Bu karardan Serie A'da oynayan iki oyuncu etkilenecek. Ayrıca, taraftarların da Nazizmi çağrıştırabilecek sembolleri kullanması ve antisemitik tezahüratlar yapılması durumunda maçın durdurulması gibi yaptırımlar getirildi.
27 Haziran 2023

Prens Harry ve Meghan Markle, Los Angeles'taki Crypto.com Arena'da düzenlenen NBA play-off karşılaşması olan Los Angeles Lakers ve Memphis Grizzlies maçını izledi. NBA'in resmi Twitter hesabı, çiftin maçı izlerken çekilen video görüntülerini paylaştı. Harry ve Meghan, maç sırasında tezahürat yaparken ve şakalaşırken kameralar tarafından tribünlerde görüntülendi. Lakers, maçı 117-111 skorla kazandı.
25 Nisan 2023

Seçim sürecinde kamuoyunun önüne çıkmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oy kullanırken görüntülendi. Bahçeli'nin yüzünde morluklar ve kolunda askı olduğu gözlemlendi. Oy kullanma işlemi sonrası basına kısa bir açıklama yapan Bahçeli, tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar diledi. Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin detaylar henüz açıklanmadı.
31 Mart 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın Merih Demiral'a Avusturya maçında yaptığı 'bozkurt' işareti nedeniyle verdiği iki maçlık cezayı eleştirdi. Bahçeli, UEFA'yı ırkçılık ve faşizmle suçlayarak, A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı çeyrek final maçına çıkmamasını istedi. Bahçeli, bu kararın Türk milletine ve tarihine saygısızlık olduğunu belirtti ve UEFA'nın kararını geri almadığı takdirde Türkiye'nin maça çıkmaması gerektiğini savundu.
5 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda Türk vatandaşları için 'locals' yani 'yerel halk' demesini eleştirdi. Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında bu ifadeyi kullanarak Türk milletini değersizleştirdiğini ve son dönemde yaşanan skandalların sorumlusu olarak gösterdi. Ayrıca, DEM Parti'yi de hedef alarak, bölücü faaliyetlerle mücadele etmek için daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
22 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli takım oyuncusu Merih Demiral'ın Avusturya karşısında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından soruşturma başlatılmasını kınadı. Bahçeli, UEFA'nın bu adımını 'zincirleme provokasyonların bir ara istasyonu' olarak nitelendirdi ve Türk milletinin mesajının engellenmeye çalışıldığını belirtti. Bahçeli, sağduyulu ve soğukkanlı davranmanın milli bir zaruret olduğunu vurguladı.
3 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında başlayan normalleşme süreci ve Sinan Ateş davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, siyasi partiler arasındaki diyalogların milletin huzurunda gerçekleştiğini ve MHP'nin bu diyalogları makul ve mantıklı değerlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Sinan Ateş davasının MHP'yi hedef alan bir karalama kampanyasına dönüştüğünü ve MHP'nin bu davanın duruşmasında hazır bulunacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'na bağlılıklarının devam edeceğini de vurguladı.
12 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı için yayımladığı mesajında 'yumuşama' siyasetine sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, yumuşama mesajlarının yalan, dedikodu ve iftira kampanyalarıyla örtüldüğünü ve bu kampanyaların sinsi emellere hizmet ettiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi ve Sinan Ateş'in ailesini kabul etmesi MHP'de rahatsızlık yaratmaya devam ediyor.
15 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlenen MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a siyasette kalmaya devam etmesi çağrısında bulundu. Bahçeli, Erdoğan'a 'Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın, yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz' ifadelerini kullandı. Bu çağrı, Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinin kendisi için son seçim olacağını açıklamasının ardından geldi.
17 Mart 2024

Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş, Galatasaray ile oynanan ve 1-0 kazandıkları derbi maçında yaşanan gerilimlerin ardından Hakan Şükür'ün eleştirilerine yanıt verdi. Hakan Şükür, Mert Hakan'ı yeni bir kontrat alma yöntemi olarak eleştirirken, Mert Hakan bu eleştirileri doğru yolda olduğunun bir göstergesi olarak nitelendirdi. Maç boyunca hem taraftarlarla hem de oyuncularla gerilim yaşayan Mert Hakan, takımının birlik olduğunda durdurulamaz olduğunu vurguladı.
19 Mayıs 2024

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın basın toplantısında, Trabzonspor taraftarlarının Fenerbahçe maçında sahayı basması konuşuldu. AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikeci kulüp' olarak nitelendirirken, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, siyasetin spora müdahalesini eleştirdi ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorgulanması gerektiğini vurguladı. Genç, Suiçmez'in sözleri üzerine salonu terk etti.
20 Mart 2024

İlber Ortaylı, geçtiğimiz hafta Türkiye'de yaşanan ve genel olarak büyük bir dehşete yol açmayan bir olayın, seçim atmosferi nedeniyle daha sakin bir şekilde ele alındığını belirtti. Olayın, futbol holiganlığından daha fazlasını içerdiğini ve provokasyonun soyunma odalarından havaalanına kadar uzandığını ifade etti. Ortaylı, Trabzon'da yaşananların milli ananelere uymadığını ve yurtiçi maçların Trabzon'da oynanmasına bir süre ara verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor yöneticileri ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir özür dilemediğini eleştirdi.
24 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğine rağmen Mehmet Büyükekşi, görevinden alındı. Bu durum, siyasi iktidarın her alana müdahale etme çabasının ters teptiğini gösteriyor. Fenerbahçe’de Ali Koç’un başkanlık seçimini kazanması da benzer bir tepki olarak değerlendiriliyor. Futbol Federasyonu seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu’na verilen imzalar ve oylar arasındaki fark, delegelerin gizli oy kullanarak hoşnutsuzluklarını ifade ettiklerini ortaya koyuyor.
20 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yalnız yürüyüşü sırasında çekilmiş bir videoyu paylaştı. Videoda, Ferdi Tayfur'un 'Söyleten Sensin' adlı şarkısı eşlik ediyor. Şarkı sözleri, sitem dolu ifadeler içeriyor ve Bahçeli'nin bu şarkıyı seçmesi, muhtemelen siyasi bir mesaj taşıyor.
24 Nisan 2024

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı'nda yaptığı konuşmada, MHP ve Ülkü Ocakları'na yönelik eleştirilerde bulunan gazetecileri hedef aldı. Bahçeli, bu gazetecilerin mahkemede dinlenmesini ve iddialarını belgelemelerini istedi. Özellikle Halk TV, Now ve Sözcü gibi medya kuruluşlarını eleştiren Bahçeli, adli müracaatlarını en kısa sürede gerçekleştireceklerini belirtti.
27 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Can Ataklı, Türkiye'nin büyük futbol kulüplerinin siyasi güç kullanmaktan kaçındığını, ancak Anadolu takımlarının siyasi destek arayışında daha aktif olduğunu belirtiyor. AKP'nin güçlü olduğu illerdeki takımların, küçük olaylarda bile siyasi desteğe başvurduğunu ve bu durumun oy dinamiklerini etkileyebileceğini ifade ediyor. Fenerbahçe'nin, siyasi bir arayış içinde olmaksızın, ancak siyaseti etkileyebilecek bir karar olan Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getirdiği ve bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için seçimler öncesinde beklenmedik bir sıkıntı oluşturduğu vurgulanıyor.
21 Mart 2024
İşaretlediklerim