A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas, 'Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu' seçildi. Kupa töreninde altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan alan milli oyuncular, İstiklal Marşı'nın okunması ve kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından büyük sevinç yaşadı.
4 Eylül 2023

Antalya Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, EHF Avrupa Kupası final rövanş maçında İspanyol takımı Atletico Guardes'i 33-20 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Avrupa hentbolunun kulüp düzeyindeki üçüncü büyük organizasyonunun final maçı Antalya Spor Salonu'nda gerçekleşti. Konyaaltı Belediyespor, maçın ilk yarısını da 16-7 önde tamamlamıştı. Şampiyonluk sonrası düzenlenen törenle takıma kupa ve madalyaları takdim edildi.
8 Mayıs 2023

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türk milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 52 kilo kategorisinde Rus rakibi Anastasia Kool ile karşılaştı. Maçta rakibine büyük üstünlük sağlayan Buse Naz, altın madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Buse Naz daha önce 2019 ve 2022 yıllarında da Avrupa şampiyonu olmuştu.
27 Nisan 2024

Türkiye Satranç Federasyonu, İrlanda'nın Limerick kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda milli satranççıların 12 kategoride şampiyon olup toplam 28 madalya kazandığını duyurdu. 30 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonada, Türk sporcular 12 altın, 9 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı. Türkiye, 17 ülkenin katıldığı şampiyonada en başarılı ülke oldu.
8 Haziran 2024

Fenerbahçe Alagöz Holding, Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde Fransız takımı Villeneuve d’Ascq LM'yi mağlup ederek üst üste ikinci defa şampiyonluk kazandı. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 58-45 üstünlüğü ile sona erdi. Üçüncü çeyrekte farkı daha da açan Fenerbahçe, maçı 106-73 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.
14 Nisan 2024

Eski milli okçu Metin Gazoz'un oğlu Mete Gazoz, babasından aldığı ilk spor eğitiminin üzerine koyarak, okçulukta büyük başarılar elde etti. 2016 Rio Olimpiyatları'nda genç yaşına rağmen dikkat çeken Mete, sonrasında Avrupa ikinciliği ve Dünya Kupası başarılarıyla dünya sıralamasında dördüncü sıraya kadar yükseldi. Olimpiyat Şampiyonu olmasıyla birlikte, Mete Gazoz gençler ve çocuklar için bir idol haline geldi ve okçuluğun Türkiye'deki yüzü olarak gençlere ilham vermeye devam ediyor.
31 Mart 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen 2023 FIVB Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Bu başarı, takımın organizasyon tarihindeki ilk şampiyonluğu olarak kayıtlara geçti. Maçın ardından teknik direktör Daniele Santarelli ve oyuncular zaferi dans ederek kutladı. Takım kaptanı Eda Erdem Dündar kupayı kaldırdı ve milli oyuncular seyircilerle kutlama fotoğrafları çektirdi. Melisa Vargas, turnuvanın en değerli oyuncusu seçilirken, Zehra Güneş ve Gizem Örge de rüya takımda yer aldı.
17 Temmuz 2023

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail'de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Erkekler 800 metre serbest kategorisinde yarışan Tunçelli, 7.48.75'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve olimpiyat A barajını geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tunçelli'yi tebrik etti.
6 Eylül 2023

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Fransa Açık (Roland Garros) elemelerinin final turunda Hırvat Jana Fett’i 2-0 yenerek ana tabloya yükseldi. Kadınlar dünya sıralamasında 157. sırada yer alan Sönmez, 1 saat 49 dakika süren maçı 7-6 ve 6-3’lük setlerle kazandı. Bu başarıyla Zeynep, kariyerinde ilk defa bir grand slam turnuvasında ana tabloya kalmayı başardı ve büyük turnuvalarda ana tabloya yükselen beşinci Türk tenisçi oldu.
23 Mayıs 2024

Türk tenisçi Zeynep Sönmez, Slovenya'da düzenlenen WTA 125 turnuvasında finale çıkmayı başardı. Sönmez, yarı finalde ev sahibi ülkeden dünya 87 numarası Tamara Zidansek'i 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yendi. Bu, Sönmez'in profesyonel kariyerinde ilk kez bir WTA turnuvasında finale çıktığı anlamına geliyor.
16 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Belçika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Filenin Sultanları, turnuvada şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazandı. Çeyrek finalde Almanya'yı yenen Polonya ile karşılaşacaklar. Çeyrek final karşılaşmaları İtalya ve Belçika'da, yarı final ve final karşılaşmaları ise Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanacak.
27 Ağustos 2023

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e kaybederek, gümüş madalya elde etti. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergiledi. Ancak son saniyede Mirzazadeh, Kayaalp'i minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı ve son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.
22 Eylül 2023

VakıfBank voleybol takımının oyuncusu Zehra Güneş, CEV Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçında Polonya'nın LKS Commercecon Lodz takımıyla oynanan maç öncesinde, Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden R.K. Hatay Voleybol Kulübü oyuncusu Ceren Topal'ın ismi yazılı formayla saygı duruşunda bulundu. Güneş, maç sonrasında yaptığı açıklamada, Ceren'in hayalindeki kişi olduğunu öğrenmenin hem üzücü hem de gurur verici olduğunu ifade etti. VakıfBank, maçı 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi.
2 Mart 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Maç, Türkiye genelinde büyük ilgiyle takip edildi ve birçok şehirde kurulan dev ekranlardan izlendi. Şampiyonluk anında yurttaşların sevinçleri sosyal medyada paylaşıldı.
4 Eylül 2023

22 yaşındaki yüzücü Aysu Türkoğlu, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Türkoğlu'nun bu tarihi yüzüşü yaklaşık 12 saat sürdü. Türkoğlu, geçen yıl da Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada geçerek, bu denizi geçen en genç Türk sporcu olmuştu. Türkoğlu, Kuzey Kanalı yüzüşünden önce 'Oceans Seven' parkurunun en zorlu etaplarından biri olan Kuzey Denizi’ni hedeflediğini belirtmişti.
9 Ağustos 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı kutlamak için paylaştığı fotoğrafta Ebrar Karakurt yer almadı. Ebrar Karakurt, daha önce homofobik saldırıların hedefi olmuş ve siyasal İslamcıların eleştirilerine maruz kalmıştı. Şimşek'in bu tutumu Twitter'da eleştiri konusu oldu ve birçok kullanıcı durumu eleştiren mesajlar paylaştı.
4 Eylül 2023

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Fransa Açık (Roland Garros) elemelerinde Belaruslu Aliaksandra Sasnovich’i 2-1 yenerek final turuna yükseldi. Türkiye Tenis Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Zeynep dünya sıralamasında 157. sırada yer alırken, rakibi Sasnovich 104. sırada bulunuyordu. Zeynep, kariyerinde ilk kez katıldığı Roland Garros elemelerinde final turunda Hırvat Jana Fett ile karşılaşacak.
23 Mayıs 2024

A Milli kadın voleybol takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasındaki son maçında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir başarı elde etti. Bu galibiyetle birlikte takım, Milletler Ligi'nde altıncı galibiyetini almış oldu ve ikinci haftayı 4'te 4 yaparak tamamladı. Maç sonrasında TRT Spor'un ağır çekimde ekrana verdiği bir görüntü sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Türk taraftarların sevinci gündem oldu. Filenin Sultanları, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacakları üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.
3 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Lale Orta'nın 7-13 Kasım tarihleri arasında Arnavutluk'ta düzenlenecek UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası A7 Grup müsabakalarında hakem gözlemcisi olarak görev alacağını duyurdu. Orta, 2023 yılının başlarında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevini yürütmüştü. Ayrıca, spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın geçmişteki bazı davranışları hakkında iddialarda bulunmuş, Orta ise bu suçlamaları reddetmişti.
6 Kasım 2023

Türkiye Milli Voleybol Takımı oyuncusu Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında 200 bin liralık soruda takıldı. Soru, 2008'deki Fenerbahçe-Sevilla maçıyla ilgiliydi. Güneş, telefon jokerini kullanarak o maçta Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Volkan Demirel'i aradı. Demirel, soruyu 'Fenerbahçe kalecisi yani ben üç penaltı kurtarmışımdır' diyerek yanıtladı. Güneş, kazandığı ödülü Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden ve hayali 'Zehra Güneş olmak' olan Ceren Topal'ın takımı Hatayspor’a bağışlayacak.
30 Ekim 2023
İşaretlediklerim