A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı yedi maçı da kazanarak olimpiyat biletini aldı ve 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan yedi ülke, elemelerin sona ermesiyle belirlendi. A grubunu ilk iki sırada tamamlayan Dominik Cumhuriyeti ve Sırbistan, B grubunu ilk iki sırada tamamlayan Türkiye ve Brezilya, C grubunu ilk iki sırada ABD ve Polonya olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Ev sahibi Fransa da olimpiyatlara doğrudan katılacak.
25 Eylül 2023

Türk tenisçiler Ergi Kırkın ve Ali Ataman, uluslararası arenada önemli başarılara imza attı. Ergi Kırkın, Tayvan'da düzenlenen Formosa Cup Turnuvası'nda şampiyon oldu. Finalde Japon Makoto Ochi'yi 6-0, 6-2'lik setlerle yenen Kırkın, toplamda on birinci, M25 düzeyinde ise üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Ali Ataman ise Belçika'daki ITF 3 serisi ATH Open Turnuvası'nda set kaybetmeden şampiyon oldu. Ataman, finalde Fransız tenisçi Justin Michel'i 6-3'lük setlerle yenerek kariyerinin dördüncü şampiyonluğunu elde etti.
20 Ağustos 2023

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

Cannes Film Festivali'nde 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Türkiye'ye döndü. Kadıköy Lisesi'nde oy kullanırken vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Dizdar, Reuters tarafından 'kutuplaşmış bir Türkiye'ye döndü' başlığıyla haberlere konu oldu. RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'nun eleştirilerine maruz kalan Dizdar, kadın olmanın zorluklarına dikkat çektiği konuşmasında geri adım atmadı. Ödülünü Ankara gar katliamında bacağını kaybeden Nuray karakteri ve mücadeleci ruhlara adadı.
29 Mayıs 2023

Kütahya'da bir simit fırını, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselmesini kutlamak için simit dağıttı. Fırın işletmecisi Emrah Yeşil ve çalışanları, yarı finalde İtalya'yı 3-2 yenerek finalde Sırbistan'ın rakibi olan milli takımın başarısını bu şekilde kutladı. Fırında, oyunculardan Melissa Vargas'ın posteri asıldı ve yüzlerce kişiye simit ikramında bulunuldu.
2 Eylül 2023

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale çıktı. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng'i yenerek finale yükseldi. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan Rıza, finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak.
21 Eylül 2023

2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı yedi maçı da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Son maçında Belçika'yı 3-0 mağlup eden Filenin Sultanları, tüm maçlarını kazanan tek takım oldu. Ayrıca, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti ve 2023 sezonunu üç kupayla noktaladı.
24 Eylül 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı oyuncusu Hande Baladın, sosyal medya üzerinden 'yüzüne asit atılmakla' tehdit edildi. Tehditler, Türkiye'nin Milletler Ligi'nde şampiyon olmasından üç gün sonra başladı. Baladın, can güvenliği endişesiyle İstanbul savcılığına başvurdu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
31 Temmuz 2023

Türk şef Ebru Baybara Demir, dünyanın farklı ülkelerinden 1000 şefin aday gösterildiği ve 700 şefin değerlendirildiği Bask Dünya Aşçılık Ödülü'nü (BCWP) kazanarak bu ödülü Türkiye'ye getiren ilk Türk kadın şef oldu. Mardin'de gerçekleştirdiği projelerle sosyal kalkınma, biyoçeşitlilik ve kültürel entegrasyon alanlarında önemli katkılarda bulundu. Şef Demir, ayrıca yirmi yılı aşkın süredir mülteci entegrasyonu, iklim değişikliği ve toplumsal kalkınma gibi konularda gastronomi odaklı çözümler üretiyor ve sosyal değişim için gastronomik yeteneğini kullanıyor.
8 Haziran 2023

Milli atlet Serkan Yıldırım, Japonya'nın Kobe kentinde düzenlenen Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 100 metre T12 kategorisinde 10.53 saniyelik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazandı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Yıldırım'ın başarısını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından Yıldırım'ı tebrik etti.
18 Mayıs 2024

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Ukrayna'yı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Bu sonuçla Türkiye, organizasyondaki üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Milli takım, final oynadığı için 27-30 Temmuz tarihlerinde Katar'da düzenlenecek FIVB Challenger Kupası'na katılmaya hak kazandı.
26 Haziran 2023

Ordu'da, deniz sporlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen sörf festivalinde sporcular dereceye girebilmek için yarıştı. Altınordu ilçesindeki Akyazı Sahili'nde gerçekleşen festivale 22 sporcu katıldı. Festivalde 18 Yaş Altı Kadın-Erkek Kategorisinde Akıl Köse birinci, Azra Arslan ikinci, Alya Eliaçık üçüncü oldu. Yetişkin Kadın-Erkek Açık Kategorisinde ise Akıl Köse birinci, Evren Saygın ikinci, İrem Aydın üçüncülüğü elde etti.
3 Ekim 2023

Türkiye'nin genç tenisçisi Melisa Ercan, Avustralya'da düzenlenen W15 Caloundra Turnuvası'nda şampiyon oldu. 17 yaşındaki Ercan, finalde Avustralyalı rakibi Stefani Webb'i 6-2 ve 7-5'lik setlerle yenerek profesyonel kariyerinin teklerdeki üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.
30 Temmuz 2023

Türk serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, sponsorunun kendisine gönderdiği özel dikim dalış kıyafetlerinin gümrükte takıldığını ve yüksek vergiler nedeniyle iade edebileceğini belirtti. Daha önce de benzer bir durum yaşayan Ercümen, milli sporcu belgesini sunmasına rağmen bir çözüm bulunamadığını ve antrenmanlarından geri kaldığını ifade etti. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün kendisiyle iletişime geçerek yardımcı olacaklarını söylediği aktarıldı.
9 Haziran 2023

Amasya'da yaşayan 11 yaşındaki Beyazıt Berk Demir, ekran bağımlısı olmaması için masa tenisine başlamış ve bu spor dalında önemli başarılara imza atmıştır. Babası tarafından dört yaşında masa tenisi sporuna kaydettirilen Beyazıt Berk, antrenörü Salih Arslan ile her gün yaklaşık üç saat antrenman yaparak yarışmalara hazırlanmaktadır. Minikler Milli Takım seçmelerinde Türkiye 5'incisi, Minikler Türkiye Kupası müsabakalarında da Türkiye 7'ncisi olan Beyazıt Berk, 18-24 Eylül'de Gürcistan'da yapılacak WTT Youth Contender Batumi turnuvasında 11 ve 13 yaş altı kategorilerinde Türkiye'yi temsil edecektir.
13 Ağustos 2023

Türkiye Halter Federasyonu, milli halterci Batu Han Yüksel'e dopingle mücadele kapsamında 8 yıl hak mahrumiyeti cezası verildiğini açıkladı. Yüksel, bu yıl Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda erkekler 81 kiloda ikinci olmuştu.
20 Eylül 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar, ödül töreninin ardından Türkiye'ye döndü. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oy kullanacağı belirtilen Dizdar, havalimanından direkt olarak oy kullanacağı okula gitti. Oy kullanmak üzere gittiği Kadıköy Lisesi'nde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Dizdar, ödül kazandığı için mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.
28 Mayıs 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası C Grubu'ndaki ikinci maçında Azerbaycan'ı 3-0 mağlup etti. Milli voleybolcu Melissa Vargas, 20 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Filenin Sultanları, gruptaki ikinci maçını da set vermeden kazandı ve bugün Çekya'yla karşılaşacak.
21 Ağustos 2023

Konya'da yaşayan 11 yaşındaki Ali Enes Seren, masa tenisine ablasının etkisiyle başladı ve kısa sürede büyük başarılara imza attı. Selçuklu Belediyespor Kulübü'nde antrenmanlara başlayan Seren, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Avusturya'da düzenlenen WTT Youth Contender'da U11 kategorisinde dünya üçüncüsü olarak bronz kupa kazandı. Pandemi döneminde evde yemek masasında antrenman yaparak kendini geliştiren Seren, şimdi olimpiyatlarda yarışmayı ve ülkesini temsil etmeyi hedefliyor.
24 Ocak 2023

İstanbul Başsavcılığı, seçim sonuçları hakkında yanıltıcı bilgiler yaydığı ve deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik yanlış algı oluşturabilecek provokatif paylaşımlar yaptığı iddiasıyla sosyal medya hesaplarına yönelik soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında, oyuncu Zeynep Beşerler'in Twitter hesabından yaptığı, seçim sonuçlarını eleştiren paylaşım nedeniyle şüpheliler arasında olduğu belirtildi. Beşerler'in paylaşımında 'Bu ülke için bu kadar geri zekalı çok fazla, yazık' ifadelerini kullandığı aktarıldı.
15 Mayıs 2023
İşaretlediklerim