Düzce'de dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağışlar Yığılca, Gölyaka, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde derelerin taşmasına neden oldu. Yığılca-Yedigöller grup yolu sel nedeniyle trafiğe kapatıldı ve Hecinler mevkisinde iş makineleriyle çalışma başlatıldı. 17 köye ulaşım sağlanamıyor ve Gölyaka ile Cumayeri ilçelerinde Melen Çayı taşkınlara yol açtı. Dokuz Değirmen köyünde selin taşıdığı ağaç ve molozlar üzerinde bir köpeğin akıntıya kapıldığı görüldü.
9 Temmuz 2023

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Hatay'da meydana gelen depremin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında, General Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde bir enkazdan sesler duydu. Ekipler, yaklaşık üç saatlik bir çalışmanın ardından 41 yaşındaki anne Neslihan Karadeniz ve çocukları Fatma, Münire ve Ramazan Karadeniz'i depremden 108 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkardı. Kurtarılan aile hastaneye sevk edildi.
10 Şubat 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınlarının piknik ateşinden kaynaklandığını açıkladı. Yangınlara beş uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel ile müdahale edildi. Yangınlar nedeniyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Ayrıca, İzmir Ödemiş'te iki çocuğun sigara içerken çıkardığı yangın ve Bolu'da anız nedeniyle çıkan yangınlar da kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
17 Ağustos 2024

Hatay'ın Belen ilçesinde ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Hatay'daki yangında yedi ev ve dört araç zarar gördü, yangına sebep olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı ve bölgedeki beş ev yanmış durumda. Çanakkale'deki yangın için ise çok sayıda ekip müdahaleye devam ediyor.
17 Temmuz 2023

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Narlıdere sitesinin sekiz katlı binasında yangın çıktı. Yangına itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Sekiz saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Dumandan etkilenen altı kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve hayvanlar kurtarıldı. İzmir Valisi ve Narlıdere Belediye Başkanı can kaybı olmadığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı yangının elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.
28 Nisan 2023

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde CHP’li meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler, bir akaryakıt istasyonunda yüzünden vurularak ağır yaralandı. Olay, gece saatlerinde üç kişinin taksiyle gelmesi ve Ekiciler ile tartışmaya girmesi sonucu gerçekleşti. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ekiciler’in durumu kritik ve hastanede tedavi altında.
19 Ağustos 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yangının yerleşim yerlerine ulaşması nedeniyle vatandaşlara tahliye çağrısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Yangın nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı ve belirli bölgelere elektrik verilemiyor.
16 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla tanınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret etti. Baba Hançer, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu belirterek, kızının yanı sıra birçok aile ferdini kaybettiğini ancak evlat acısının çok daha ağır olduğunu ifade etti. Ayrıca, felaket sonrası Ankara'ya taşınan ve yeni bir hayat kurmaya çalışan Hançer, her ay kızının mezarını ziyaret ettiğini ve dava süreçlerinin başladığını söyledi.
6 Şubat 2024

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Gersan Sanayi Sitesi'nde minder üretimi yapılan bir iş yerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede bitişikteki iş yerine de sıçradı ve iki kadın hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen beş kişi, biri itfaiye eri, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
19 Eylül 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ağır yaralanan operatör, hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından inceleme ve soruşturma başlatıldı.
28 Temmuz 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

Gaziantep ve Kilis'te akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak ve dolu yağışı nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışlar sebebiyle hem araç sürücüleri hem de yayalar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, doludan korunmak için araçlarını battaniye ve halılarla örttü. Oğuzeli ilçesinde bir ahıra yıldırım düşmesi sonucu dört koyun öldü.
18 Mart 2023

Sivas'ın Zara ilçesinde öğle saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, Ahmet Başyurt Mahallesi Kanlıçayır mevkisinde hortuma dönüştü. Hortum, bölgedeki bazı evlerin, ahırların ve samanlıkların çatılarına hasar verdi. Vatandaşlar hortumun çatılardaki parçaları savurduğu anları cep telefonlarıyla kaydetti. Aynı zamanda Sivas merkezde de etkili olan sağanak yağış nedeniyle sürücüler su birikintileriyle mücadele etti ve hasarlı kazalar yaşandı.
21 Mayıs 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

Osmaniye-Kadirli Karayolu'nda bir otomobil, vakaya giden bir ambulansla çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti, ambulanstaki üç sağlık görevlisi ise yaralandı. Yaralı sağlık görevlileri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
24 Ağustos 2023

Muğla'nın Ula ilçesinde, freni boşalan bir tur otobüsü bir evin bahçe duvarına çarptı. Kazada dördü ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar da yaralılara yardım etti.
13 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli çifte depremlerin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği Şanlıurfa'da, Haliliye ilçesinde altı katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. CHP Şanlıurfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, binanın daha önce boşaltıldığını ve CHP İl Örgütü üyelerinin binada olmadığını açıkladı. Enkazda yaralıların çıkarılması ve arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
5 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen depremin ardından yıkılan beş katlı Arzu Apartmanı'nın enkazından 102 saat sonra altı kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında Yasemin-Kadir Oktay çifti de bulunuyor. Enkazda sekiz kişinin olduğu tespit edildi ve dört kişiye daha ulaşıldı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye sevk edildi.
10 Şubat 2023

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bulunan Dicle Barajı Göleti'ne giren Rıdvan Akdemir akıntıya kapıldı. Kardeşi İbrahim Akdemir, ağabeyini kurtarmak için suya atladı ancak her iki kardeş de boğularak yaşamını yitirdi. Yakınlarının yardım çağrısı üzerine çevredekiler tarafından sudan çıkarılan kardeşler, hastaneye kaldırıldı fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar.
2 Temmuz 2023
İşaretlediklerim