İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Gazeteci Zehra Özdilek, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Gaziantep'te enkaz altında kalan iki akrabasının, yetersiz müdahale nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti. Özdilek, AFAD ekiplerinin 'yaşıyorlar' dediği akrabalarının ambulansın 'AFAD neden çıkarmadı' demesi üzerine yardım alamadığını ve bu sistemsizliğin ölümlerine sebep olduğunu Twitter üzerinden duyurdu. Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı ve şu ana kadar 3,549 kişinin hayatını kaybettiği, 22,168 kişinin yaralandığı açıklandı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Hatay'da ağır hasar gören bölgelerden birinde oyuncu Uğur Aslan'ın ailesinin yarısı göçük altında kaldı. Aslan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, abisi, yengesi ve yeğenlerinin hayatta olmadığını varsaydıklarını ifade etti. Ayrıca, Hatay'a yardımın neden ulaşmadığına dair eleştirilerde bulundu ve hızlı müdahale edilmesi temennisinde bulundu.
7 Şubat 2023

Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Pelitli Mahallesi'nde etkili sağanak yağış sonrası Değirmen Deresi taştı ve sel felaketi yaşandı. Evler, ahırlar ve tarım araçları zarar gördü, yedi hayvan telef oldu. Mahallede taş ve çamur yığınları oluştu, ancak herhangi bir yaralanma bildirilmedi. Selin ardından evleri zarar görenler için çadır kuruldu ve elektrik kesintisinin giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.
16 Temmuz 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan bir otomobil, metro hattının duvarına çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Necip Sinan ve beraberindeki Furkan Şenbağ, Hasan Hüseyin Acar hayatını kaybetti, Onur Kapıkıran ise ağır yaralandı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç parçalarının yola saçılması nedeniyle trafik akışı kontrollü sağlandı.
19 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yaralı olarak kurtarılan altı yaşındaki Neval Akgöl, ambulansa bindirildikten sonra kayboldu. Ailesi ve yakınları tarafından yapılan aramalarda Neval'e dair bir iz bulunamadı. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İçişleri Bakanı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'na deprem sonrası kayıp çocuklar hakkında soru önergeleri verdi. Sosyal medya üzerinden Neval'in bulunması için çağrılar yapılıyor.
22 Şubat 2023

Kırıkkale-Kayseri kara yolunda bir otomobilin kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucunda, araçta bulunan altı kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Kazazedelerin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'dan Kırıkkale'deki yakınlarının yanına geldikleri öğrenildi.
8 Şubat 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'li Şerafettin Bahadır, MHP'li eski belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi ve yeğeni tarafından saldırıya uğradı. Bahadır, küçük kızını işyerinden alıp eve giderken yolu kesildi ve sopalarla dövüldükten sonra bacağına üç kurşun sıkıldı. Olayın arka planında, MHP'nin seçim yenilgisi ve sonrasında yaşanan gerginlikler bulunuyor. Resmi açıklamalarda olayın münferit olduğu belirtilse de, yazıda bunun aksine vurgu yapılıyor.
24 Haziran 2024

Konya'nın Karatay ilçesinde, iki Suriyeli ailenin kaldığı müstakil bir evde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında evin çatı katı çöktü. Yangın söndürüldükten sonra enkaz kaldırıldığında, Kahramanmaraş depremlerinden sonra Gaziantep'ten Konya'ya gelen yedi kişilik aileye ait cesetlere ulaşıldı. Ayrıca, evde kiracı olarak oturan iki kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
17 Şubat 2023

Siirt'in Şirvan ilçesindeki bir bakır madeninde gece saatlerinde göçük meydana geldi. Göçük sonucunda beş işçiden üçü hayatını kaybetti, iki işçi yaralandı. Yaralı işçiler, sağlık ve itfaiye ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı ve Siirt başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
23 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir apartmanın enkazından 72 saat sonra beş yaşındaki Hazal ve annesi Betül Güner dahil dört kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan küçük kız ilk olarak su istedi, ancak sağlık kontrolünden geçirilmeden su verilemedi. Aynı enkazdan bir baba ve kızı da kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
9 Şubat 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Bu durum, Fırat Nehri'ne siyanür sızma riskini artırırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçerek Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, şu an için Fırat Nehri'ne herhangi bir sızma ya da akıntının olmadığını belirtti. Olayda dokuz kişinin toprak altında kaldığı ve halen ulaşılamadığı bildirildi.
13 Şubat 2024

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetini artırarak bazı cadde, sokak ve alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar yaşanırken, vatandaşlar yağıştan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Belediye ekipleri su tahliyesi için çalışma başlattı. Kırıkkale-Ankara Yolu'nda sağanak nedeniyle kapanan yol, ekiplerin müdahalesiyle yeniden açıldı. AFAD, sel ve dolu tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
3 Haziran 2023

İzmir, Manisa ve Çanakkale’de orman yangınları çıktı ve ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Yalova köyü yakınındaki yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait uçaklar, helikopterler ve arazözlerle müdahale ediliyor. Manisa’nın Kula ilçesinde çıkan yangına ise helikopterler, uçaklar, itfaiye araçları ve orman işçileri sevk edildi.
13 Haziran 2024

Muş'ta Alparslan 1 Baraj Gölü'ne serinlemek için giren beş kişi boğularak hayatını kaybetti. Olay, Bostankent Köyü'nde meydana geldi ve ölenlerin aynı aileden olduğu belirtildi. AFAD Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi tarafından yapılan arama sonucunda, Yasin (18), Edanur (20), Rabia (13), Fatma Karakay (22) ve Eylül Tekin (15) isimli kişilerin cansız bedenlerine ulaşıldı.
9 Ağustos 2024

Erzurum'dan Kars'a giden bir yolcu otobüsü, Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrildi. Kazada, otobüsteki yedi kişi hayatını kaybetti ve 22 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum ve Kars'taki hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olan bir yaralı, ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.
30 Temmuz 2023

Mardin'in Savur ilçesinde, A.B.Ö. isimli bir anne, sobayı benzinle yakmaya çalışırken meydana gelen yangında hayatını kaybetti. Olayda, annenin iki çocuğu da yaralandı. Komşuların haber vermesi üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı çocuklar Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, annenin cenazesi hastanenin morguna götürüldü. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ve evde hasara neden oldu.
4 Aralık 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım'ın yaralanmalarının hafif nitelikte olduğunu ve işkence suçunun oluşmadığını belirtti. 12 polis hakkında 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu döven polislere 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi. Beş polis ise tüm suçlardan beraat etti.
19 Ekim 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023
İşaretlediklerim