UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

UEFA'nın 'Avrupa Kulüpleri Finansman ve Yatırım' raporuna göre, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe, Avrupa'da öz sermayesinde en çok zarar eden 10 kulüp arasında yer alıyor. Listede ilk sırada 436 milyon avro ile Roma bulunurken, Beşiktaş 151 milyon avro zararla dördüncü, Trabzonspor 110 milyon avro ile beşinci, Galatasaray 109 milyon avro ile altıncı ve Fenerbahçe ise 82 milyon avro ile yedinci sırada yer aldı. Bu durum, Türk futbolunun finansal sıkıntılarının Avrupa çapında da dikkat çekici olduğunu gösteriyor.
19 Şubat 2024

ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en zengin futbol kulüplerinin listesini yayımladı. Listenin başında 6,07 milyar dolar değerle Real Madrid yer alırken, Manchester United 6 milyar dolarla ikinci, Barcelona ise 5,51 milyar dolarla üçüncü sırada bulunuyor. İlk onda altı İngiliz, iki İspanyol, bir Fransız ve bir Alman kulübü yer almakta.
31 Mayıs 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter'i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Manchester City'nin yıldız oyuncusu Kevin De Bruyne sakatlanarak oyundan çıktı. Maçın tek golü 68. dakikada Rodri tarafından kaydedildi. Bu zaferle Manchester City, kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı.
10 Haziran 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda yer alan Galatasaray, ilk maçını 20 Eylül'de Danimarka'nın Kopenhag takımına karşı oynayacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, ilk maçını 21 Eylül'de Danimarka'nın Nordsjaelland takımına karşı, Beşiktaş ise aynı tarihte Belçika'nın Club Brugge takımına karşı oynayacak. Maçların tarihleri ve rakipleri belirlendi.
2 Eylül 2023

UEFA Konferans Ligi'nde Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin grupları belli oldu. Fenerbahçe, Bulgaristan'ın Ludogorets, Slovakya'nın Spartak Trnava ve Danimarka'nın Nordsjaelland takımlarıyla H Grubu'nda yer alacak. Beşiktaş ise D Grubu'nda, Belçika'nın Club Brugge, Norveç'in Bodo/Glimt ve İsviçre'nin Lugano takımlarıyla mücadele edecek. Grup maçları, 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta sona erecek.
1 Eylül 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta mücadelesine altı maçla devam edildi. Nuri Şahin'in teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund, deplasmanda Club Brugge'yi 3-0 mağlup etti. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter ise deplasmanda Manchester City ile golsüz berabere kaldı. Günün diğer maçlarında Bologna - Shakhtar Donetsk 0-0, Sparta Prag - Salzburg 3-0, Celtic - Slovan Bratislava 5-1 ve Paris Saint-Germain - Girona 1-0 sonuçları alındı.
19 Eylül 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden 102 sporcudan 27'si Fenerbahçe Spor Kulübü'nden. İstanbul Büyükşehir Belediye SK 11 sporcu ile ikinci sırada yer alırken, Enka Spor Kulübü ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi SK 10'ar sporcu ile üçüncü sırada bulunuyor. Diğer kulüplerin temsilci sayıları ise daha düşük. Bu durum, Fenerbahçe'nin Türk sporundaki önemli rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
23 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör Jose Mourinho'nun belirlediği 23 kişilik kadroda Cengiz Ünder yer almadı. Kadroda ayrıca Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir de bulunmuyor. Fenerbahçe'nin maç öncesi iki oyuncu değiştirme hakkı bulunuyor.
22 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turu rövanş maçları 1-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 5-0 yendiği Zimbru ile deplasmanda karşılaşacak. Adana Demirspor ve Beşiktaş ise 3 Ağustos'ta sahaya çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise Galatasaray, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Zalgiris'i ağırlayacak.
31 Temmuz 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

UEFA Uluslar Ligi'nin 2024-2025 sezonu için grup kura çekimi, Paris'te gerçekleştirildi. Türkiye, B Ligi 4'üncü Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti. A, B, C ve D liglerindeki grupların dağılımı açıklandı. A Ligi'nde ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finallere yükselecek, B ve C Liglerindeki grup birincileri ile D Ligi'ndeki iki grup birincisi bir üst lige çıkacak. Maçlar Eylül 2024'te başlayacak ve Haziran 2025'te finalle son bulacak.
8 Şubat 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Sezona etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı 7'şer maçı kazanarak 14 resmi müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısına sakatlığı bulunan Cengiz Ünder dışında eksiksiz çıkacak. Serdar Aziz ve Miha Zajc, hafif sakatlıklarının ardından Slovakya kafilesinde yer alacak.
4 Ekim 2023

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu rövanş maçında Lugano'yu 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi. İlk maçı 4-3 kazanan sarı lacivertliler, rövanş maçında Dzeko ve Szymanski'nin golleriyle galibiyete ulaştı. Lugano'nun tek golü Mahmoud'dan geldi. Fenerbahçe, üçüncü eleme turunda Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak.
30 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla'ya deplasmanda 2-0 yenildi. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanırken, Sevilla ikinci yarıda Bryan Gil ve Lamela'nın golleriyle 2-0 öne geçti. Fenerbahçe, 16 Mart'ta oynanacak rövanş maçında üç farklı galibiyet almak zorunda; aksi takdirde Sevilla çeyrek finale yükselecek.
10 Mart 2023

23 maçtır yenilmeyen Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü hafta maçında Bayern Münih ile karşılaşacak. Galatasaray, grupta 4 puanla ikinci sırada bulunurken, Bayern Münih 6 puanla lider konumda. Galatasaray'da yıldız futbolcu Mauro Icardi'nin sakatlığı bulunuyor ve durumu belirsiz. Öte yandan, sakatlığı geçen Hakim Ziyech, Bayern Münih maçının kadrosunda yer alacak. Bayern Münih'te ise dört futbolcu sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemeyecek.
23 Ekim 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turu ilk maçında Moldova temsilcisi Zimbru'yu 5-0 mağlup etti. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda da üstün performansını sürdüren Fenerbahçe, maçı 5-0'lık skorla tamamladı.
26 Temmuz 2023

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi sonucunda Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olup, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'ne katılmıştır. Sevilla, ligde zor bir sezon geçirmesine rağmen son dönemde formunu toparlamıştır. Fenerbahçe ise daha önce 2007-2008 sezonunda Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleyerek çeyrek finale yükselmişti.
24 Şubat 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda adını gruplara yazdırdı. İlk maçı kendi evinde 5-1 kazanan Fenerbahçe, ikinci maçı da 1-0 kazanarak gruplara kaldı.
31 Ağustos 2023
İşaretlediklerim