UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni sezonunun ilk haftası, 19 Eylül'de oynanacak altı karşılaşmayla tamamlanacak. Organizasyonun formatı değişerek, takımların sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve maç takvimine perşembe günleri de eklendi. Bu sezondan itibaren, sıralamada ilk 24'üncü sırada yer alan takımlar farklı elemelerle son 16 turuna çıkmaya çalışacak. İlk sekiz sıradaki takımlar ise direkt olarak son 16 turuna kalacak.
19 Eylül 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı ve Başakşehir ikinci torbadan katıldı. Başakşehir’in rakipleri Kopenhag, Heidenheim, Rapid Wien, Cercle Brugge, Petrocub ve Celje olarak belirlendi. UEFA Konferans Ligi mücadelesi 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak.
30 Ağustos 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2’nci hafta maçında İngiltere’nin Manchester United takımıyla karşılaşacak. Galatasaray, son 20 resmi maçında mağlup olmadı. Manchester United ise hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig’de sezona kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, Manchester United maçında forma giyemeyecek. İngiliz temsilcisinde ise beş futbolcu Galatasaray’a karşı süre alamayacak.
2 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 1'inci eleme turu ilk maçları 29 karşılaşmayla sona erdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 2'nci eleme turundaki muhtemel rakipleri ilk maçlarda berabere kaldı. Arnavutluk ekibi Tiran, Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum ile 1-1 berabere kalırken, San Marino'nun La Fiorita takımı da Moldova ekibi Zimbru ile aynı skorla eşitliği bozamadı. Rövanş maçları 18 ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.
14 Temmuz 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup maçları öncesi son eleme aşaması olan play-off turunun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde seribaşı olarak katılacak. Eğer Galatasaray, Olimpija Ljubljana ile oynayacağı 3'üncü eleme turu eşleşmesini kaybederse, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda karşılaşacağı muhtemel rakipler de belli olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi elemelerindeki play-off turu kurasına çıkacak.
6 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti. İlk maç 7 Mart'ta, rövanş ise 14 Mart'ta oynanacak. Fenerbahçe'nin bu turu geçmesi durumunda çeyrek final kuraları 15 Mart'ta çekilecek. Turnuvanın final maçı ise 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki AEK Arena'da gerçekleştirilecek.
23 Şubat 2024

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen Türkiye, FIFA'nın temmuz dünya sıralamasında 16 basamak yükselerek 26. sıraya yerleşti. A Milli Futbol Takımı, 1533,6 puanla bu başarıyı elde etti. Arjantin, 2024 Amerika Kupası'nı kazanarak zirvedeki yerini korurken, Avrupa şampiyonu İspanya beş basamak yükselerek üçüncü sıraya çıktı.
18 Temmuz 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24’üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak. Sıralamada ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek. Sezonun ilk haftası, 19.45 ve 22.00’deki altı karşılaşmayla tamamlanacak.
18 Eylül 2024

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. İlk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynadığı rövanş maçını 1-0 kaybetmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetle tur atladı. Çeyrek finaldeki rakibi, bugün çekilecek kura ile belirlenecek. Muhtemel rakipler arasında Aston Villa, Fiorentina, PAOK, Viktoria Plzen, Lille, Club Brugge ve Maccabi Tel Aviv bulunuyor.
15 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek ve yarı final kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Çeyrek final maçları 11-12 Nisan'da, rövanşları ise 18-19 Nisan'da oynanacak. Yarı finaller 9-10 ve 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek. Eşleşmeler arasında Real Madrid - Chelsea ve Manchester City - Bayern Münih gibi dikkat çekici maçlar bulunuyor.
17 Mart 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda yer alan Galatasaray, dördüncü hafta maçında deplasmanda Bayern Münih ile karşılaştı ve 2-1 mağlup oldu. Galatasaray, daha önceki haftalarda Kopenhag ile berabere kalmış ve Manchester United'ı mağlup etmişti. Üçüncü haftada ise kendi sahasında Bayern Münih'e 3-1 yenilmişti. Bu maçla birlikte Bayern Münih grubunda 12 puana yükselirken, Galatasaray dört puanda kaldı.
9 Kasım 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i Michy Batshuayi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek kupayı yedinci kez kazandı. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı ve ikinci yarıda herhangi bir gol olmadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bu zaferle futbol branşında ilk kupasını kazanmış oldu. Ayrıca Fenerbahçe, bu galibiyetle TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile karşılaşacak.
11 Haziran 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın 12. dakikasında Zajc'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, 26. dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golüne engel olamayarak beraberliği kabul etti. Ancak 89. dakikada Valencia'nın kafa golüyle Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi ve Çaykur Rizespor turnuvadan elendi.
19 Ocak 2023

Fenerbahçe, dün oynanan haftanın kapanış maçlarından sonra liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertli takım, Bitexen Antalyaspor'u 3-2 mağlup ederek puanını 12'ye yükseltti. Fenerbahçe'yi 10 puanla Galatasaray ve Çaykur Rizespor, 9 puanla Trabzonspor takip ediyor. Fenerbahçe ve Galatasaray dört, Rizespor ve Trabzonspor ise beş maç oynadı.
19 Eylül 2023

A Milli Erkek Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında iki basamak yükselerek 41'inci sıraya çıktı. Bu yükseliş, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda oynadığı Letonya ve Galler maçlarını kazanmasının ardından geldi. Arjantin, Fransa ve Brezilya sıralamanın ilk üç sırasını korudu. Bir sonraki FIFA dünya sıralaması 20 Temmuz'da açıklanacak.
29 Haziran 2023

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puanını 31'e çıkararak Galatasaray'ın puan kaybı sonrası averajla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe'nin averajı +23 iken, Galatasaray'ın averajı +14'tür. Milli maçlar için lige verilen arada Fenerbahçe lider konumda bulunacak.
12 Kasım 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu maçları tamamlandı ve Atletico Madrid ile Borussia Dortmund, çeyrek finale yükselen son iki takım oldu. Atletico Madrid, Inter ile oynadığı maçı penaltılar sonucunda kazanarak tur atladı. Borussia Dortmund ise PSV'yi evinde 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek ve yarı final eşleşmeleri, 15 Mart'ta İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.
14 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Sevilla ile karşılaştı ve ilk maçta aldığı 2-0'lık yenilginin rövanşını alamadı. Maçın 41. dakikasında Enner Valencia'nın penaltı golüyle öne geçen Fenerbahçe, devreyi 1-0 önde kapattı. Ancak ikinci yarıda başka gol olmayınca Sevilla, toplam skorda üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi.
16 Mart 2023
İşaretlediklerim