Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına gerekçe gösterilen iddianameyi hazırlayan savcı D.Y.'nin, İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde FETÖ firarisi olduğu ortaya çıktı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyım olarak atanmıştı. Bu durum, muhalefet partileri ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirildi.
3 Haziran 2024

Yeni seçilen CHP üst yönetimi, Kasım ayında yerel seçimlerde adayların önseçimle belirleneceği vaadinde bulunmuştu. Ancak, bu söz kısa sürede unutuldu ve İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediye başkan adayları, önceki genel başkanın isteğiyle, önseçim yapılmadan belirlendi. İlçe belediye başkanı adaylarının belirlenmesi de büyükşehir başkan adaylarına bırakıldı. Ayrıca, belediye meclisi üyelikleri için yapılan önseçimde, üyelerin sadece yarısını belirleme hakkı verildi, bu da katılımcı demokrasi anlayışına ters düştü.
18 Şubat 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'un Güngören ve Esenyurt ilçelerindeki belediye başkan adaylarını sağlık sorunları nedeniyle değiştirdi. Güngören için Temel Akkoçlar'ın yerine Yüksel Yalçın, Esenyurt için ise Ali Gökmen'in yerine Prof. Dr. Ahmet Özer aday gösterildi. Bu değişiklikler, CHP Basın Birimi tarafından yapılan bir açıklama ile duyuruldu.
19 Şubat 2024

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi, AKP yönetimindeyken, CHP'nin seçim zaferinin kesinleşmesi üzerine 100 milyon lira değerinde alım gerçekleştirdi. Bu alımlar, 31 Mart gecesi saat 00.10 ile 05.07 arasında yapıldı. Yeni CHP'li belediye başkanı Musa Semih Balaban, bu işlemlerin usulsüz olduğunu belirterek, belgelenmedikçe ödemelerin yapılmayacağını açıkladı. Belediye, daha önce de lüks harcamalarıyla gündeme gelmişti.
29 Nisan 2024

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifa etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifaları kabul edecek ve yeni görevlendirmeler yapacak. Parti kaynaklarına göre istifalar Kılıçdaroğlu tarafından istendi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarının grup başkan vekilliğine aday olmalarını eleştirdi ve bu durumun parti meclisi üyeliklerini etkileyebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimleri MYK'ya alabileceği ifade ediliyor.
31 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, CHP'nin Hatay'daki seçim sonuçlarına itirazıyla ilgili olarak gün sonunda bilgi verileceğini duyurdu. Hatay'da yaşanan seçim sürecinde, İl Seçim Kurulu büyükşehir belediye başkanlığı mazbatasını AKP adayı Mehmet Öntürk'e verme kararı almış, CHP ise bu karara YSK'ya itiraz etmişti. YSK, itirazları değerlendirmek üzere toplanacak.
6 Nisan 2024

AKP'nin Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP'ye 879 oy farkıyla kaybetmesinin ardından yapılan itiraz üzerine oylar yeniden sayıldı. Yeniden sayım sonucunda fark 848'e düştü ancak seçim sonucu değişmedi ve CHP'nin kazandığı netleşti. CHP İl Başkanı Özgür Çelik, yeniden sayılan 1.030 sandık sonucunda Hakan Bahçetepe'nin 848 oy farkla Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı olduğunu duyurdu. Ayrıca, AKP'nin İstanbul genelinde de başarısız olduğu ve 11 ilçeyi CHP'ye kaptırdığı belirtildi.
4 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Ogan, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesinin anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Buna karşılık hukukçu Kerem Altıparmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanının geniş yetkileri olduğunu ve kararnameyle cumhurbaşkanı yardımcısının güçlendirilebileceğini, bu durumun anayasaya aykırı olmadığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına geldiği ve kazanılması durumunda iki belediye başkanının geniş yetkilerle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı ifade ediliyor.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de muhasebe süreci başladı. Partinin ilk Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, üyeler sorumluluk alanlarına göre değerlendirmelerde bulundu ve topluca istifalarını sundu. Kılıçdaroğlu istifaları kabul etti ve yeni görevlendirmelerin yapılacağını belirtti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdiği ve Kaftancıoğlu'nun yerine yeni bir görevlendirme yapılacağı iddiaları ortaya çıktı.
1 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İstanbul il başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimlere bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini alan Cemal Canpolat, adaylığını Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce de Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanının desteğiyle adaylığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' dalgası İstanbul'daki kongrelerde öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) katıldığını açıkladı. AKP İl Başkanlığında düzenlenen bir toplantıda konuşan Soyugüzel, CHP'den ayrılma kararını ve AKP Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'a destek vereceğini belirtti. Ayrıca, CHP tarafından miting saatlerinin değiştirildiğini ve bu durumun parti tarafından DEM Parti'ye para karşılığında satıldığını iddia etti.
28 Mart 2024

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve eleştirilerin ardından Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) değişiklik yaptı. Kılıçdaroğlu, bu değişikliği toplumun yenilenme isteğine yanıt olarak gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, tüm teşkilatların kendisine bağlanmasının da beklenti olduğunu ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile herhangi bir sıkıntıları olmadığını ve İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi.
5 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul'daki 12 ilçe kongresi tamamlandı ve ilçe yönetimleri ile il delegeleri belirlendi. Kongrelerde, parti içinde 'değişim' ve 'yenilenme' isteyenler ile genel merkez yönetimini destekleyenler yarıştı. Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Sancaktepe, Silivri, Avcılar, Bayrampaşa ve Beşiktaş ilçelerinde düzenlenen seçimlerde, iki CHP'li belediye başkanı il delegesi listesinde yer almadı.
13 Ağustos 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığına atanabileceğini belirttiği sözleri sosyal medyada tartışma yarattı. CHP, Millet İttifakı'nın oluşturduğu 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası' metninin tüm maddelerinin eksiksiz uygulanacağını duyurdu. Metnin 12. maddesi, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarının cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağını belirtiyor.
12 Mart 2023

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi fikrini gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu öneriyle altılı masaya geri döndü. İmamoğlu ve Yavaş'ın şu anki belediye başkanlığı görevlerine devam etmeleri ve cumhurbaşkanı yardımcılığı atamalarının yerel seçimlerden sonra yapılması olasılığı da tartışılıyor. Resmi olarak bu görev için istifa etmeleri gerekmeyip, sadece atamaları yapıldıktan sonra istifa etmeleri gerekiyor.
6 Mart 2023

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, partisinin 712 sandıkta görevli bulunduramamasına yol açan bir hata sebebiyle istifa etti. CHP'nin sandık kurullarında görev alacak üye listelerini son teslim tarihinden beş dakika geç teslim etmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) listeyi kabul etmedi. Bu durum parti içinde eleştirilere neden oldu ve parti yönetimi Arpacı'nın istifasını talep etti. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, yasal sürecin devam ettiğini ve seçim günü sandıkları korumak için sahada olacaklarını açıkladı.
27 Nisan 2023

DEM Parti, Van büyükşehir belediyesi başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptali ve mazbatanın AKP'li Abdulahat Arvas'a verilmesine itiraz etmek için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Zeydan, yerel seçimlerde 220 bin 919 oy alarak Arvas'ı geride bırakmıştı. DEM Parti'nin başvurusunda, Zeydan'ın memnu haklarının iadesine dair kararın Adalet Bakanlığı tarafından onaylandığı ve bu durumun Zeydan'ın kusuru olmadığı belirtildi.
3 Nisan 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun hakkındaki siyasi yasak kararı onandıktan sonra doğal delege olarak yazılması üzerine bir partili, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak düzeltme talep etti. Bazı hukukçular, YSK'nın bir düzeltme yapması durumunda kongrenin yenilenmesine kadar varabileceği görüşünde. Ancak, bazıları seçme ve seçilme hakkının ayrı olduğuna dikkat çekerek, YSK kararının herhangi bir etkide bulunmayacağını savunuyor. YSK henüz konu hakkında bir karar vermedi.
6 Ekim 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olan CHP'de değişim talepleri artarken, parti içinde önemli kararlar alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, basın toplantısında, bundan sonra adayların ön seçimle belirleneceğini duyurdu. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm üyelerinin istifa ettiği Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) yeni kadrosu belirlendi ve parti teşkilatları Kılıçdaroğlu'na bağlandı. Erdem, sosyal medyada CHP ve Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilere dikkat ettiklerini ve gerçek Kılıçdaroğlu imajının Babala TV üzerinden gösterileceğini ifade etti.
7 Haziran 2023
İşaretlediklerim