Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna hazırlanan CHP, kampanya sürecinde görev değişikliklerine gitmeye karar verdi. Kampanya ve söylem sürecini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yürütecek. Sandık güvenliği ve veri girişleri konusunda ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sorumlu olacak. Ancak Kaftancıoğlu'nun basın danışmanı Can Poyraz, henüz resmi bir görevlendirme yapılmadığını belirtti. CHP'nin yeni stratejisi, mevcut cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevinin devamı durumunda yaşanabilecek olumsuzluklara işaret etmeyi ve toplumun CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı endişelerini gidermeyi hedefliyor.
16 Mayıs 2023

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından Hakkari Belediyesi'ne kayyım atandığını duyurdu. Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Bakanlık, Akış'ın Anayasa ve Belediye Kanunu gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Bu gelişme, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleşti.
3 Haziran 2024

CHP'nin kontrolüne geçen Çekmeköy Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ensar Vakfı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile daha önce imzalanmış olan protokolleri iptal etti. Bu protokoller, 30 Aralık 2020'de dört yıl süreyle imzalanmış ve çeşitli sosyal ve kültürel projelerin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştı. Belediye Başkanı Orhan Çerkez, bu iptallerin ardından vakıflarla yapılan çalışmaları değerlendirerek kamuya olan faydalarını gözden geçirecek.
9 Mayıs 2024

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na paralel bir seçim takip sistemi oluşturduğunu ve bu sisteme ilişkin valiliklere ve kaymakamlıklara talimat gönderildiğini açıkladı. İzmir'in Kiraz ilçesindeki kaymakamlığın, İçişleri Bakanlığı'nın talebine uygun olarak ilçe seçim kurulundan sandık sonuç tutanaklarını istediği, ancak ilçe seçim kurulunun YSK'nın kararıyla bu talebi reddettiği belirtildi. Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu görevini kötüye kullanmakla suçlayarak, seçimlere müdahale edilemeyeceğini vurguladı.
2 Mayıs 2023

CHP'li belediye başkanlarının toplantısında 'değişim' tartışması nedeniyle gerilim yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Değişim olmazsa yerel seçimlerde kaybetme riskimiz var' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'CHP'yi bilen ve bagajı olmayan birini getirin, hemen istifa ederim' şeklinde konuştu. Toplantıda gergin anlar yaşandı ve İmamoğlu, toplantı kayıtlarını talep edeceğini ve hakaret davası açacağını belirtti.
22 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içinde değişim talepleri yükselirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi üyelerinin her seçim sonrasında olduğu gibi istifa dilekçelerini verdiklerini ve bu durumun partide geleneksel olduğunu belirtti. Ayrıca, olağan kurultayın yasalara uygun şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Parti içindeki bu gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında anılması ve 'değişim' mesajı vermesiyle dikkat çekiyor.
3 Haziran 2023

AKP, milletvekili adaylığı için boşalan İzmir, Karabük ve Karaman il başkanlıklarına yeni atamalar gerçekleştirdi. İzmir il başkanlığına Muhammet Bilal Saygılı, Karabük il başkanlığına Ferhat Salt, Karaman il başkanlığına ise Murat Öztürk atandı. Parti, eski il başkanlarına hizmetleri için teşekkür ederken, yeni il başkanlarına başarılar diledi.
31 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listelerini belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İstanbul'da ilk sıralarda Oğuz Kaan Salıcı, Engin Altay ve Namık Tan yer alıyor. Listelerde İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da bulunmakta. CHP'nin Erzincan'daki birinci sıra adayı Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül olarak belirlendi. Parti meclisinde kabul edilen listelerin ilerleyen saatlerde değişip değişmeyeceğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.
9 Nisan 2023

CHP'de Bakırköy belediye meclis üyeliği için yapılan ön seçimde 835 oy alarak dördüncü sırada yer almasına rağmen aday listesinde yer almayan Koray Göbel, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Göbel, üzerinde ‘Hak, hukuk, adalet, demokrasi, saygı nöbeti’ yazılı bir pankart açarak, yanlışlığın düzeltilmesi için eylemini sürdüreceğini belirtti. Göbel, CHP genel merkezinde isminin tutanaklarda olmadığını öğrendiğini ve bu duruma sessiz kalamayacağını ifade etti.
21 Şubat 2024

İstanbul'un tarihi ilçelerinden Üsküdar'da yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) 8 puan farkla geride bırakarak kazandı. Üsküdar, 1994 yılından bu yana Refah Partisi, Fazilet Partisi ve son olarak AKP'nin yönetimindeydi. Bu seçimle birlikte, CHP'nin oy oranı %49,96, AKP'nin oy oranı ise %42,45 olarak belirlendi.
1 Nisan 2024

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de katıldığı bir programda İYİ Parti ve CHP'den belediye başkanı adaylığı teklifi aldığını ancak bu teklifleri reddettiğini açıkladı. İYİ Parti'nin İstanbul büyükşehir belediyesi başkan adaylığı ve CHP'nin Elazığ belediyesi başkan adaylığı tekliflerini aldığını belirten Görür, siyaset üstü bir pozisyon almayı tercih ettiğini ve bu nedenle teklifleri kabul etmediğini ifade etti.
7 Şubat 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kapalı grup toplantısında, partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grubunun yeni yönetimi seçildi. Manisa Milletvekili Özgür Özel grup başkanı olarak belirlenirken, Meclis grup başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Burcu Köksal ve Gökhan Günaydın olarak seçildi. Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Meclis başkanvekili, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise Meclis idari amiri oldu. Katip üyeliklere Sibel Suiçmez, Asu Kaya ve Elvan Işık Gezmiş getirildi. Gülizar Biçer Karaca, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın CHP PM üyelikleri sona erdi ve yerlerine Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan ve Akif Hamzaçebi atandı.
3 Haziran 2023

Balıkesir'de yapılan yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ahmet Akın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Yücel Yılmaz'ı 11 puan farkla mağlup etti. Sandıkların tamamının açılmasıyla elde edilen sonuçlara göre CHP yüzde 51,10, AKP yüzde 40,54 ve İYİ Parti yüzde 3,05 oy aldı. Bu sonuç, Balıkesir'de CHP'nin önemli bir zafer elde ettiğini gösteriyor.
1 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, genel başkanlık adaylığı konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınarak, aday gösterilmesi durumunda delegelerin iradesine saygı göstereceğini ifade etti. Ayrıca, medyanın Saray'ın ahlaki meşruiyetini yeterince tartışmadığını, CHP'nin değişime açık olduğunu ve iç tartışmalar başlattıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve CHP'ye yönetme yetkisi verilen bir belediyeyi AKP'ye teslim edemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kazanacağına inandığını da dile getirdi.
22 Haziran 2023

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de değişim talepleri artmış ve kurultay zamanlaması tartışılmaya başlanmıştır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybetmesi sonrası parti içindeki değişim sesleri yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayı düşünmediği ve yerine bir isim işaret edeceği konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı genel başkanlık için geçerken, mevcut delege yapısında şansının düşük olduğu ancak değişebileceği ifade ediliyor. İmamoğlu'na yakın kaynaklar, siyasi yasak getirilmesi endişesi taşıyor ve bu durumda 'emanetçi' formülünün devreye girebileceği belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Manisa'da devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski il başkanı Semih Balaban, kentte delegeler açısından öne çıkan isimler arasında. Kentteki delege yapısına Balaban'ın hakim olduğu belirtiliyor. Özgür Özel'in genel başkanlığa yönelik çıkışı kentte heyecan yaratmış. Ekrem İmamoğlu'yla Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanacak bir yarışta, İmamoğlu'na destek verileceği yorumları yapılıyor. Kentte değişim tartışmasına isim düzeyinin ötesinde bir yaklaşım öne çıkıyor.
27 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde bira içildiği iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Yıldırım, iddiaları yalanladıktan sonra İstanbul Başakşehir'e bağlı bir köye tayin edilmiş ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atamasına itiraz ederek dava açmıştı. Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz tedavisi gören ve böbrek nakli bekleyen Yıldırım'a nakil 2022 yılında gerçekleşmiş, bu süreçte CHP lideri Kılıçdaroğlu ve diğer CHP yetkilileri tarafından ziyaret edilmişti.
23 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimi gereğince yapılan başvuruları inceledi ve AKP ve MHP tarafından aday gösterilen Tayyip Erdoğan ile CHP ve İYİ Parti tarafından aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylıklarını kabul etti. Her iki adayın başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmadığı ve adaylıklarının oybirliğiyle onaylandığı belirtildi.
26 Mart 2023

AKP, TBMM Başkanlık Divanı üyelerini ve komisyon başkanlarını belirledi. Meclis başkanvekili olarak eski adalet bakanı Bekir Bozdağ seçildi. İbrahim Eyüpoğlu, Alpay Özalan ve Hasan Turan meclis idare amirleri olarak atandı. Ayrıca, Adalet, Anayasa, Ulaştırma gibi önemli komisyonlara başkanlar atandı, bu komisyon başkanlıklarına Cüneyt Yüksel, Yusuf Beyazıt, Adil Karaismailoğlu gibi isimler getirildi.
14 Haziran 2023
İşaretlediklerim