Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İyi Parti'de milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını belirtti. Bu istifa ile birlikte İyi Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 36'ya düştü. Genel seçimlerde 44 milletvekili çıkaran İyi Parti'de istifa eden vekil sayısı sekize yükseldi.
31 Mayıs 2024

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun eski üyesi Bülent Gürsoy, partisinden istifa ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyip masayı terk etmesi, parti tabanında tepkilere yol açtı ve çok sayıda partili sosyal medya üzerinden istifa ettiklerini açıkladı. Gürsoy, aldığı kararın gerekçelerini ve Kılıçdaroğlu'nu destekleme nedenlerini Twitter hesabından paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Ortak Akıl Platformu üyesi Ethem Baykal, partinin 24 Haziran'da yapılacak olan üçüncü olağan kurultayına katılmayacağını veya katılırsa boş oy kullanacağını belirtti. Baykal, partide oligarşik bir yapı olduğunu ve kurultay için demokratik bir ortamın sağlanmadığını iddia etti. Ayrıca, kurultayın bayram öncesine planlanmasını eleştirerek, bu durumun akli selim delegelerin katılımını engellemeyi amaçladığını öne sürdü. Baykal, parti içindeki bu durumun sorumlusunun Meral Akşener olduğunu ifade etti ve İYİ Parti'den istifa etmeyeceğini, zorluklara karşı mücadele edeceklerini vurguladı.
21 Haziran 2023

Altılı masa krizinin ardından İYİ Parti'nin desteğinin kısmen geri kazanıldığı anket sonuçlarına göre belirlendi. Parti yetkilileri, partiye karşı bir medya operasyonunun başlatıldığını iddia etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasının ardından partiden ayrılmış ve tepkiler almıştı. Ancak sonrasında masaya geri dönerek partiye olan desteği toparlamaya çalıştı. Parti yetkilileri, AKP'den ve Memleket Partisi'nden seçmen çekmeyi hedeflediklerini ve bu stratejiyle seçim kazanmayı planladıklarını belirtti.
25 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, annesi ve ablasının İYİ Parti'ye üye olmak istediklerini ancak Yargıtay'ın üyeliklerini reddettiğini belirtti. Çömez, bunun sebebini ailesinin bilgilerinin kullanılarak AKP'ye sahte üyelik yapılmış olmasına bağladı ve bu durumu yargıya taşıyacaklarını ifade etti. Ayrıca vatandaşlara e-devlet üzerinden üyelik bilgilerini kontrol etmeleri çağrısında bulundu.
1 Temmuz 2023

Daha önce AKP'ye geçmeyeceğini belirten İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AKP'ye katıldı. Hatipoğlu, 2 Kasım'da 'derin görüş ayrılıkları' nedeniyle İYİ Parti'den istifa etmişti. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde partisine katılırken rozetini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan takdim etti. Hatipoğlu, geçmişte yaptığı bir açıklamada Eskişehir'de AKP-MHP iş birliğini destekleyebileceğini ifade etmişti.
7 Kasım 2023

Eski bakan ve CHP üyesi Yaşar Okuyan, partiden atılmasını hukuki bulmadığını belirterek, bu durumun parti tüzüğüne aykırı olduğunu ifade etti. Okuyan, İYİ Parti çevrelerinin bu durumdan rahatsız olduğunu ve ortalığı karıştırdığını iddia etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini öne sürdü. Okuyan, CHP'den atılma sürecinin ardından istifasını verdiğini duyurdu.
23 Şubat 2023

Altı muhalefet partisinin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı. Toplantıda İYİ Parti'nin çekinceleri vardı ve Meral Akşener, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını aday olarak önerdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşmazlık yaşandı ve Akşener toplantıyı terk etmeyi düşündü, ancak diğer liderlerin araya girmesiyle bu durum önlendi. İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin kararı, ilerleyen toplantılarda netleşecek.
3 Mart 2023

Seçimlerde beklenen sonuçları alamayan İYİ Parti, olağanüstü kurultay kararı aldı ve bu kurultayın tarihi 27 Nisan olarak açıklandı. Kurultayda Meral Akşener'in yeniden aday olup olmayacağı henüz kesinleşmedi; Akşener, kurmaylarıyla yapacağı değerlendirme sonrası bir karar verecek. Ayrıca, İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, kurultayda aday olacağını duyurdu.
5 Nisan 2024

Aytunç Erkin'in yazısında, İYİ Parti içindeki genel başkan adaylığı ve parti üzerindeki dış etkiler ele alınıyor. Tolga Akalın, genel başkan adaylığını ilan ederek, geçmişte MHP'nin Erdoğan'a kaybedilmesine atıfta bulunuyor ve benzer bir durumu İYİ Parti için engellemek istediğini belirtiyor. Parti içinde farklı liderlik modelleri ve geçiş süreci yönetimi üzerine tartışmalar sürerken, Cihan Paçacı ve Uğur Poyraz gibi isimler de genel başkanlık için öne çıkarılıyor.
9 Nisan 2024

AKP döneminde İçişleri Bakanlığı yapmış olan İdris Naim Şahin, İYİ Parti'den Ordu 1'inci sıra milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Ancak Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, İYİ Parti Ordu'da yüzde 9,85 oy alarak Meclis'e giremedi. Şahin, MHP'li en yakın rakibinin yaklaşık 3 puan gerisinde kaldı. Bu durum, İYİ Parti'nin eski İzmir milletvekili Aytun Çıray tarafından memnuniyetle karşılandı ve Twitter üzerinden Ordululara teşekkür ettiğini belirtti.
15 Mayıs 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti'de hareketlilik yaşanıyor. Meral Akşener'in masadan kalkma noktasına geldiği belirtiliyor. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ve tüm vekil ve il başkanlarının katılacağı bir buluşma planlanıyor. Parti içinde farklı eğilimleri temsil eden GİK üyeleri, aday belirleme sürecinde önemli rol oynuyor. İYİ Parti'nin nihai kararı, yapılacak toplantılar sonrasında verilecek ve 6 Mart'taki altılı masa toplantısında adayın belirlenmesi bekleniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

Deniz Zeyrek, 2023 Mayıs seçim sonuçlarının iktidar ve ortaklarına, özellikle MHP'ye, halktan gelen sert bir tepki olduğunu belirtiyor. İYİ Parti'nin, Meral Akşener'in liderliğinde izlediği yeni strateji nedeniyle büyük bir kayıp yaşadığını ve bu durumun muhalefet içindeki dinamikleri değiştirdiğini ifade ediyor. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun gelecekteki siyasi liderlerden biri olma yolunda ilerlediğini ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki seçim kaybının kişisel bir başarısızlık olduğunu vurguluyor.
1 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, partisinin altılı masadan ayrılma kararının ardından yapılan tartışmalar hakkında konuştu. Usta, masanın başlangıçtaki çalışma ilkelerine dönülmesi durumunda İYİ Parti'nin sürece devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İYİ Parti'nin anketlerle halkın tercihlerini yansıtacak bir aday belirleme isteğine değindi ve bu konuda CHP'nin tutumunu eleştirdi. İYİ Parti'nin altılı masaya dönüş kararının parti içinde değerlendirileceğini ve henüz kesin bir karar verilmediğini belirtti.
4 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinin ardından partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ağıralioğlu, daha önce altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia etmiş ve Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişti. Ancak son açıklamasında Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini ifade etti. İstifa kararını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e iletmek üzereyken, Akşener planlanan görüşmeyi iptal etti.
28 Mart 2023

AKP, 23’üncü kuruluş yıldönümünde 13 belediye başkanı ve iki milletvekilini partisine transfer etti. Rozetlerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan takdim etti. Partiye katılan isimler arasında İYİ Parti’den istifa etmiş vekiller ve Yeniden Refah Partisi belediye başkanları bulunuyor. Bu transferler, AKP'nin siyasi gücünü artırma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
14 Ağustos 2024

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, kendisinin ve İYİ Parti'nin itibarını zedelemek amacıyla 'Beşli Çete' temsilcisiyle görüştüğü yönünde ortaya atılan iddiaları kesin bir dille yalanladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iddiaları iftira olarak nitelendirdi ve bu iftirayı atanlar hakkında yargı süreci başlatacağını duyurdu. Ayrıca, İYİ Parti'nin 'Beşli Çete' kavramını ilk kez ortaya attığını ve iktidara gelmeleri halinde bu gruplardan hesap soracaklarını belirtti. Bu iddialar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Beşli Çete'ye yönelik eleştirileri ve İYİ Parti'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki tutumu arasında bağlantı kurulması sonucu gündeme gelmişti.
5 Mart 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından AKP kulislerinde seçimlerin lehlerine döndüğü yönünde bir algının oluştuğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'nin ayrılmasına ilişkin yorum yaparak, kendi planlarının belli olduğunu ifade etti. Selvi, AKP kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek oy oranıyla seçileceği ve seçimin ilk turda sonuçlanacağı beklentisinin hakim olduğunu yazdı.
5 Mart 2023
İşaretlediklerim