Sözcü gazetesinden ayrıldığını açıklayan Yılmaz Özdil, İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesi tarafından yazılarına davet edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Özdil'e destek mesajını daha önce Sedat Peker retweet'lemişti. Yeniçağ'ın davetini içeren paylaşımı da Peker tarafından retweet'lenerek sosyal medyada dikkat çekti.
9 Mart 2023

Eski milli futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay ikinci sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiş ancak parti Hatay'dan yüzde 8,09 oy alarak sadece bir milletvekili çıkarabildiği için Meclis'e giremedi. Öte yandan, İYİ Parti Konya birinci sıra milletvekili adayı olan eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman, milletvekilliğini garantiledi. İYİ Parti Konya'dan da bir milletvekili çıkarabildi.
15 Mayıs 2023

HDP ile ittifak halinde olan Yeşil Sol Parti, birçok HDP'li vekilin yeniden aday olmadığı bir liste ile Yüksek Seçim Kurulu'na milletvekili adaylarını sundu. Listede, HDP'nin eski milletvekilleri Sırrı Sakık ve Sırrı Süreyya Önder gibi isimler de yer alıyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın sırasıyla İstanbul ve İzmir'den aday gösterilecek.
9 Nisan 2023

Yalçın Bayer, özellikle İstanbul, Ankara ve Antalya'da CHP adaylarına karşı sert bir kampanya yürütmesine rağmen Meral Akşener ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerde büyük bir başarısızlık yaşadığını belirtiyor. Akşener, bu başarısızlığa rağmen liderlik pozisyonunu bırakmayı reddediyor ve olağanüstü kongre kararı alıyor. Bu kararla, Akşener'in muhalifleri tasfiye ederek güçlü bir şekilde liderliğe devam etmeyi hedeflediği ifade ediliyor. Ayrıca, İYİ Parti'nin Meclis'teki varlığı ve muhtemel yeni anayasa girişimlerindeki kilit rolü, Akşener'in liderlik pozisyonunu sürdürme kararında önemli bir faktör olarak görülüyor.
4 Nisan 2024

İYİ Parti'de, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya verdiği röportaj sonrası Cihan Paçacı görevinden istifa etti. Muharrem Sarıkaya'nın yazısına göre, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Paçacı'nın demecinden haberdar olduktan sonra tepki göstermiş ve istifasını istemiş. İstifanın altılı masa zirvesindeki liderlere Akşener tarafından değer verme göstergesi olarak sunulduğu iddia ediliyor. Paçacı'nın istifasının bir taktik olabileceği ve İYİ Parti içinde rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.
27 Ocak 2023

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Bilici, 15 Mayıs'ta İYİ Parti'den istifa etmişti. CHP'ye katılımı sırasında Bilici'ye parti rozeti Özgür Özel tarafından takıldı. Bu katılım, Meclis'teki sandalye dağılımını değiştirdi.
20 Ağustos 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partileri İYİ Parti ve CHP'nin milletvekili aday listelerini eleştirdi. İnce, CHP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarını kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırarak eleştirdi ve CHP'nin adaylarını geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilişkilendirdi. Özdağ ise İYİ Parti'nin aday listesinde eski eşi olduğunu iddia ettiği bir ismin yer almasını eleştirerek siyasi dostluklar hakkında sert yorumlarda bulundu. Her iki lider de Cumhur İttifakı'nın aday listeleri hakkında yorum yapmadı.
10 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 genel seçimlerindeki kayıptan sonra 'millet ittifakı'na son vererek seçime ayrı girmiş ve CHP'ye ağır ifadelerle yüklenmiştir. Yerel seçimlerde CHP'nin Ankara ve İstanbul'da başarılı olması İYİ Parti içinde gerilime yol açmış, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz istifa ederek Akşener'i de istifaya davet etmiştir. Durmuş Yılmaz, Akşener'in 2023 seçimlerinde iktidarı altın tepside sunduğunu ifade etmiştir.
31 Mart 2024

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, daha önce altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partileri eleştirmişti. İstifasının ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Uz, Ağıralioğlu'na altılı masaya dönülmesi için geçmişte el kaldırıp kaldırmadığını sordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
28 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda İYİ Parti'den hoşnutsuzluk mesajları gelmekte. Reuters'a konuşan bir İYİ Parti yetkilisi, anketlerde öne çıkan diğer adayların da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Daha önce yapılan ittifak toplantısında altı liderin ortak aday konusunda 'ortak bir anlayışa ulaşıldığı' belirtilmiş, nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti. İYİ Parti'nin olağanüstü toplantı çağrısı ve parti içi istişarelerin devam ettiği bildirildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023

Meral Akşener, 27 Nisan'daki İyi Parti'nin olağanüstü kurultayında aday olmayacağını duyurdu. Bu karar, İyi Parti'nin son seçimlerdeki oy kaybının ardından geldi. Parti, 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 9.9 oy alırken, 10 ay sonra yapılan seçimde oyları yüzde 4.76'ya düştü. Akşener ve partinin yönetim anlayışı, bu düşüşün temel sebeplerinden biri olarak görülüyor.
9 Nisan 2024

İyi Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Bu istifa, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve partinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem'in istifalarının ardından geldi. Mesut Yılmaz, istifasını 'bugün itibarıyla gördüğüm lüzum üzerine' ifadesiyle açıkladı ve daha önce partisini eleştiren bir paylaşım yapmıştı.
16 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti. Bu gelişmenin ardından İYİ Partili isimler sosyal medya üzerinden Akşener'e destek mesajları yayınladılar. Paylaşılan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, milletin iradesine saygı gösterilmesi ve dayatmalara karşı durulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, İYİ Parti'nin milletin sesi olduğu ve millete rağmen siyaset yapılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Hatipoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'yle genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşadığını ve parti içi istişare sürecinin sağlıklı yürümediğini belirtti. Hatipoğlu, Eylül ayında bir televizyon programında İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmasına karşı olduğunu, ancak AKP, MHP veya Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini ifade etmişti.
2 Kasım 2023

İYİ Parti'nin yarın gerçekleşecek olağanüstü kurultayında seyirci kabul edilmeyeceği açıklandı. Bu kararın gerekçesi olarak salonun fiziki şartları ve kapasitesi gösterildi. Ancak parti genel başkan adaylarından Mehmet Tolga Akalın, bu kararın müzakere edilmediğini ve anayasal haklara aykırı olduğunu savunuyor. Akalın, kurultayın daraltılmış bir şekilde yapılmasının parti tabanının umutlarını kırmayı amaçladığını ve bu durumun Cumhur İttifakı'nın etkisi altında olduğunu öne sürüyor.
26 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifaktan ayrılmasının ardından CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleri 'beşli masa' olarak Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Yaklaşık 4,5 saat süren toplantı sonrasında ortak bir açıklama yapılarak, 'yarının Türkiye'si'ni inşa etme kararlılıkları ve ittifakın devam edeceği vurgulandı. Açıklamada, yönetim zafiyetlerine son verileceği ve güvenli şehirler ile konutlar için gerekli tedbirlerin alınacağı taahhüt edildi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bu buluşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında önceki açıklamaları nedeniyle istifa eden ancak göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, altılı masanın dağılmasının Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusundaki farklı düşüncelerden kaynaklanmaması gerektiğini, ancak bu şekilde yorumlandığını belirtti. İYİ Parti'nin kazanabilecek bir aday üzerinde ısrar ettiğini ve Akşener'in aday olmayacağını açıkladığını ifade etti. 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına Akşener'in katılıp katılmayacağı konusunda bilgi vermedi.
4 Mart 2023

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında gerçekleştirilen genel başkanlık seçimi, üçüncü tura kalmıştır. İkinci turda bin 158 delege oy kullanmış, Koray Aydın 565, Müsavat Dervişoğlu 570 oy alırken, diğer adaylar daha az oy almıştır. Üçüncü turda, en çok oy alan iki aday Aydın ve Dervişoğlu yarışacak ve en çok oyu alan aday genel başkan olacak.
27 Nisan 2024
İşaretlediklerim