ABD'li genç bisikletçi Magnus White, Colorado otoyolunda antrenman yaparken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer kazanın içki, uyuşturucu veya aşırı hızla ilgili olmadığını düşünüyor. White, birçok ödül sahibi olup ABD milli takımında yer alıyordu. ABD Bisiklet Federasyonu, White'ın ölümü üzerine başsağlığı mesajı yayımladı.
1 Ağustos 2023

Pop müziğin en büyük ikonlarından biri olan Michael Jackson'ın 1984 yılında Pepsi reklamında giydiği ikonik siyah-beyaz deri ceket, açık artırmada satışa çıkarılacak. Kostüm ve dekor satıcısı Propstore tarafından kasımda düzenlenecek açık artırmada ceketin en az 245 bin dolara alıcı bulması bekleniyor. Açık artırmada ayrıca George Michael, Amy Winehouse, David Bowie, Elvis Presley, Angus Young, John Lennon ve The Beatles'a ait eşyalar da satışa sunulacak.
11 Ekim 2023

Amerikalı pop yıldızı Beyonce'un İsveç'te verdiği konser, konaklama ve restoranlara olan talebi artırarak ülkenin ekonomik istatistiklerine yansıdı ve mayıs ayında beklenenden yüksek bir enflasyon oranı olan %9,7'lik bir artışa neden oldu. Danske Bank ekonomisti Michael Grahn, Beyonce'un bu artışa küçük bir katkı yaptığını belirtti. Beyonce'un dünya turnesi, 2 milyar sterlinlik hasılat yaratabilir tahminleri arasında yer alıyor ve konserlerin yapıldığı şehirlerde konaklama talebi artış gösteriyor.
15 Haziran 2023

Grammy ödüllü şarkıcı ve söz yazarı Rosalia, Dior'un yeni yüzü olarak seçildi. Kampanya, Maria Grazia Chiuri'nin yaratıcı yönetmenliğinde, modern kadınlığın ikonundan ilham alarak Rosalia'nın zarafetini ve cazibesini sergiliyor. Collier Schorr Studio'nun siyah beyaz fotoğrafları, Rosalia'nın netliğine vurgu yapıyor.
16 Mayıs 2024

Doja Cat, Coachella Müzik Festivali'nde ana sahnede yer alan ilk kadın rapçi olarak dikkat çekti. Sahne kostümleri ve performansıyla festivalin en ikonik anlarından birini yarattı. Kostümler, ünlü saç stilisti Charlie Le Mindu tarafından tasarlandı ve dansçıların kostümleri performanstan bir hafta önce Los Angeles'a gönderildi. Le Mindu ve Doja Cat, kostüm üzerinde birçok değişiklik yaparak sonunda unutulmaz bir görüntü oluşturdu.
18 Nisan 2024

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan dört yaşındaki Azra Duru Malaç, kurtarıldıktan sonra çekilen ve sosyal medyada tepki çeken bir videonun ardından 8 Şubat'ta Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Azra'nın ölüm nedeni, deprem kaynaklı travma ve ağır yaralanmalardı. Azra'nın annesi de depremde yaşamını yitirirken, babası sağ kurtuldu.
17 Şubat 2023

Los Angeles yönetimi, 2020 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden basketbol yıldızı Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın kaza yerinde çekilen fotoğraflarının yayılması sebebiyle Vanessa Bryant'a 28.85 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Vanessa Bryant, polis ve itfaiyecilerin kazanın görüntülerini gayriresmi hesaplardan paylaştığı gerekçesiyle dava açmıştı. Dava, anlaşmayla sonuçlandı ve Vanessa Bryant'ın avukatı Luis Li tarafından anlaşma doğrulandı.
1 Mart 2023

Amy Winehouse’un hayatını konu alan 'Back to Black' filmi, yönetmen Sam Taylor-Johnson tarafından beyazperdeye taşındı. Film, Winehouse’un Yahudi bir ailede yetişme sürecini, kariyerini, aşklarını ve bağımlılığını anlatıyor. Eleştirmenler filmi genellikle olumsuz değerlendirse de, başrol oyuncusu Marisa Abela’nın performansı beğeni topladı. Film, Britanya gişesinde açılış haftasında zirveye yerleşti.
16 Mayıs 2024

Ünlü şarkıcı ve besteci Baha Boduroğlu, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti. Boduroğlu, Güzin Sokullu ile birlikte kurdukları 'Güzin ile Baha' grubu ve 'Disco Fasıl'lar ile tanınmaktaydı. Ayrıca 'Ateş Böceğim' şarkısının da bestecisiydi. Boduroğlu, gençlik yıllarında tiyatro ile başladığı sanat hayatını müzikle sürdürmüştü.
20 Temmuz 2023

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Hatay'da enkaz altında kalan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın durumu belirsizliğini koruyor. Ablası Semiha Duymaz, sosyal medya üzerinden yardım çağrıları yaparken, bazı ünlüler Taha'nın öldüğünü duyurdu, ancak bu bilgiler daha sonra yalanlandı. Twitter'da bir hesap, Taha'nın ailesinin oğullarının ölümünü gizleyerek sosyal medya üzerinden 'prim' yaptığını iddia etti. Resmi bir açıklama olmadığı için Taha'nın durumu hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır.
13 Şubat 2023

ABD'li şarkıcı Madonna, ciddi bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gördükten ve bir ay sonra taburcu edildikten sonra Instagram hesabından hayatta olduğu için şanslı hissettiğini belirtti. Tedavisi evde devam ederken, 15 Temmuz'da başlaması planlanan dünya turnesi ertelendi. Madonna, turnesine 14 Ekim'de Londra'dan başlayacak ve Avrupa'da 12 ülkeyi dolaştıktan sonra 6 Aralık'ta yine Londra konseriyle son verecek.
31 Temmuz 2023

Harry Potter serisinin sevilen karakteri Albus Dumbledore’u canlandıran İrlandalı oyuncu Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti. 50 yıllık kariyeri boyunca birçok televizyon, radyo, sinema ve tiyatro işinde çalışan Gambon, beş BAFTA ödülü kazandı. 1998’de eğlence sektörüne hizmetlerinden dolayı şövalyelik unvanına layık görüldü. Ailesinin açıklamasına göre Gambon, zatürre geçirdikten sonra huzur içinde vefat etti.
28 Eylül 2023

Kim Kardashian, Sotheby's müzayede evinde düzenlenen 'Royal & Noble' müzayedesinde, Prenses Diana'nın geçmişte taktığı ve Filistin asıllı İngiliz iş insanı Naim Attallah tarafından hediye edilen 'Attallah Haçı' kolyesini 163 bin 800 Avro'ya satın aldı. Kolye, Diana tarafından son olarak Ekim 1987'de bir yardım galasında takılmış ve müzayede öncesi tahminlerin iki katından fazla bir fiyata satılmıştır. Sotheby’s London mücevherat başkanı Kristian Spofforth, Diana'nın mücevherlerinin piyasaya nadiren çıktığını ve bu parçanın yeni bir sahibe geçmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.
19 Ocak 2023

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Kızı Sibel Yıldızoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yıldızoğlu'nun cenazesi Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak ve Feriköy'de annesinin yanına defnedilecek. Yıldızoğlu, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda uzun yıllar sahne almasının yanı sıra, 180 filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuştur.
9 Mart 2024

New York'ta Google'ın Chelsea semtindeki merkez binasının 14. katından düşen 31 yaşındaki kıdemli yazılım mühendisi hayatını kaybetti. Olay Perşembe günü 23:30 sıralarında gerçekleşti ve mühendis Bellevue Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra öldüğü açıklandı. Google İletişim Müdürü Alex Joseph, çalışanın ölümüyle ilgili üzüntülerini dile getirdi ve mahremiyet nedeniyle daha fazla yorum yapmayacaklarını belirtti. Şubat ayında da Google'da çalışan bir muhasebe müdürünün intihar ettiği haber verilmişti.
7 Mayıs 2023

Ünlü sinema oyuncusu ve sanatçı Ahu Tuğba, ABD’nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası zor günler geçiren ve ameliyat olan Tuğba, ciddi astım hastasıydı. Vefat haberini gazeteci Hakan Solaker duyurdu ve Tuğba’nın kızı Anjelik de doğruladı. Ahu Tuğba, 1980'lerde Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak tanınıyordu.
1 Eylül 2024

MFÖ grubunun üyesi olan müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur, 69 yaşında hayatını kaybetti. Sanat ve siyaset dünyasından birçok kişi, sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Erkan Oğur, Özkan Uğur için MFÖ'nün ünlü şarkısı 'Güllerin İçinden'i sazıyla çalıp Instagram hesabından paylaştı ve 'Özkan Uğur güllerin içinden geldi, güllerin içine gitti' sözleriyle anısını onurlandırdı.
9 Temmuz 2023

Oscar’a aday gösterilen ve 'Rocky' filmiyle tanınan Burt Young, 83 yaşında hayatını kaybetti. Young, 'Rocky Balboa' karakterinin dostu 'Paulie Pennino' olarak tanındı. Ölüm haberini kızı Anne Morea Steingieser, New York Times’a verdi. Young'ın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.
19 Ekim 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Boeing 737 Max uçaklarının üretim sürecinde ciddi güvenlik ihlalleri olduğunu iddia eden eski kalite denetçisi Joshua Dean, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Dean, bu iddialarını Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) şikayet olarak sunmuştu. Boeing'in başka bir eski çalışanı John Barnett da benzer güvenlik ihlallerini dile getirdikten sonra ölü bulunmuştu. Barnett, üretim hattında standartların altında parçaların kullanıldığını ve acil durum oksijen sistemlerinde ciddi sorunlar olduğunu belirtmişti.
3 Mayıs 2024
İşaretlediklerim