Quentin Dupieux'in 'Yannick' adlı kara komedisi, bir tiyatro oyununu beğenmeyen seyircinin alışılmadık tepkisini konu alıyor. Film, sanat ile sanat tüketicisi arasındaki ilişkiyi, özellikle sanat eserine yönelik beklentiler ve gerçekleşenler arasındaki farkı merkeze alıyor. Ayrıca, modern dünyada sanatın eleştirilmesi ve tüketici memnuniyeti konularına değinilerek, sanatın toplum için mi yoksa sanatçı için mi olduğu sorusu tartışmaya açılıyor. Yönetmen Quentin Dupieux'in bu filmiyle, sanatın öznelliği ve iktidarın ulaşılmazlığı arasındaki benzerlikler üzerinden toplumda yaşanan çelişkileri de ele alıyor.
14 Nisan 2024

Todd Phillips'in yönetmenliğini yaptığı ve Joaquin Phoenix ile Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı 'Joker 2: Folie à Deux' filminin çekimleri New York'ta sürüyor. Lady Gaga, ilk Joker filminden ikonik hale gelen 'Joker Merdivenleri'nde görüntülendi. Bu merdivenler, Joker karakterinin dans ettiği sahne ile ünlü olmuştu. Yeni filmde Lady Gaga'nın canlandırdığı Harley karakteri, bu merdivenlerden çıkarken gösteriliyor. Filmin 4 Ekim 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.
3 Nisan 2023

ABD'nin eski first lady'si Michelle Obama, İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleşen Bruce Springsteen konserinde sahneye çıkarak 'Glory Days' şarkısını söyledi, tef çaldı ve dans etti. Obama'ya bu sırada yönetmen Steven Spielberg'in eşi Kate Capshaw da eşlik etti. Obama'nın performansının videosu Twitter'da viral hale geldi.
30 Nisan 2023

Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson tarafından hazırlanan 'Let It Be' belgeseli, The Beatles grubunun 1969 yılında kaydedilen görüntüleri ve ses kayıtlarını içeriyor. Belgesel, Disney+ platformunda izleyiciyle buluştu. Film, grubun son albümlerinden biri olan Let It Be'nin kayıt sürecini ve grup üyeleri arasındaki etkileşimleri detaylı bir şekilde gösteriyor. Ayrıca, belgeselde 1970 yapımı orijinal 'Let It Be' filminden restore edilmiş görüntüler de yer alıyor.
12 Mayıs 2024

14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek ilk filmler açıklandı. Festival, Cannes'da prömiyerini yapan 'May December' filmi ile açılacak. Festivalin uluslararası programında Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Selanik gibi dünya festivallerinde prömiyerini yapan ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Toronto Film Festivali'nin ardından ülkemizde ilk kez Ayvalık'ta gösterilecek yılın merakla beklenen filmleri yer alıyor. Festivalde ayrıca, 'Sararmış Yapraklar', 'Canavar', 'Öğretmenler Odası', 'Kabahatliler', 'Umudunu Kaybetme', 'İnşallah Erkek Olur', 'Dört Kız Kardeş', 'Nasıl Seks Yapacağız?', 'Vurgun Yemek', 'Güzel Günler', 'Çözümler Kitabı' ve 'Yeniden Başla' gibi filmler de izleyiciyle buluşacak.
24 Ağustos 2023

Johnny Depp, Jeanne du Barry filminde başrol oynayarak sinemaya dönüş yaptı ve bu filmle 76. Cannes Film Festivali açıldı. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Açılış gecesinde Depp, Amber Heard'a karşı açtığı iftira davasını kazandıktan sonra ilk kez bir uzun metrajlı filmde yer aldığı için dakikalarca ayakta alkışlandı. Festivalde ayrıca onur ödülü alan Michael Douglas, Türk oyuncu Meryem Uzerli ve diğer ünlü isimler de yer aldı.
17 Mayıs 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında beş yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. Ömer Faruk Yardımcı'nın yönettiği 'Hatıran Yeter', duyma ve konuşma engelli iki gencin aşkını anlatırken, 'Zaferin Rengi' Milli Mücadele döneminde Fenerbahçe'nin bir futbol maçındaki zaferini işliyor. 'Bob Marley: One Love' belgeseli, ünlü müzisyenin hayatını ve müziğini ele alıyor. Dakota Johnson'ın başrolünde olduğu 'Madame Web', macera ve bilim kurgu severleri hedef alıyor. 'Dört Kız Kardeş' ve 'C Takımı' gibi filmler de farklı türlerdeki izleyicilere hitap ediyor.
15 Şubat 2024

Kanadalı aktör William Shatner'ın, en çok bilinen rolü Kaptan Kirk karakteriyle özdeşleşen ve 70 yılı aşkın süren kariyerini konu alan belgesel 'You Can Call Me Bill', 16 Mart'ta South by Southwest Film Festivali'nde ilk gösterimini gerçekleştirecek. 91 yaşındaki Shatner, belgeselde hayatı ve ölümle ilgili düşüncelerini paylaşıyor. Belgeselin finansmanı, Shatner'ın hayranları tarafından kitle fonlama yoluyla sağlandı ve kısa sürede 789.655 dolar toplandı.
13 Mart 2023

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri', 2010'dan bu yana en iyi açılışa imza attı. Film, ilk hafta sonunda sadece ABD'de 23 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Film, petrol zengini olduktan sonra sistematik olarak öldürülen Osage kabilesini anlatıyor. Bu, Scorsese'nin 2010'da çektiği 'Zindan Adası'ndan bu yana yaptığı en kazançlı açılış.
24 Ekim 2023

18 Şubat Pazar akşamı gerçekleştirilen BAFTA töreninde ödül alan 12 film ve bu filmlerin izlenebileceği platformlar veya sinemalar duyuruldu. Christopher Nolan'ın yönettiği 'Oppenheimer' filmi altı ödülle törenin en çok ödül alan yapımı oldu ve Apple TV ile Google Play üzerinden kiralanabilir. 'Poor Things' (Zavallılar) beş ödül kazanırken, şu anda sinemalarda gösterimde. Diğer ödül alan filmler arasında 'The Zone of Interest' (İlgi Alanı), 'The Holdovers' (Geride Kalanlar), 'Anatomy of a Fall' (Bir Düşüşün Anatomisi) gibi yapımlar yer alıyor ve bu filmler de yakında sinemalarda veya çeşitli dijital platformlarda izlenebilecek.
20 Şubat 2024

Netflix'in teknoloji distopyası temalı dizisi 'Black Mirror'ın yeni sezonu haziranda yayınlanacak. Dizinin merakla beklenen yeni sezon bölüm başlıkları ve konuları bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Yeni sezonda Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak ve farklı konular işlenecek. Bölümler; bir kadının hayatının dram uyarlamasını keşfettiği 'Joan Is Awful', gizemli bir yerel hikayeye rastlayan genç bir çiftin hikayesi 'Loch Henry', alternatif bir 1969'da geçen 'Beyond The Sea', bir trafik kazasını konu alan 'Mazey Day' ve 1979 yılında geçen 'Demon 79' olarak sıralanıyor.
12 Mayıs 2023

Bu hafta sinema salonlarında ikisi yerli olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki' gibi uluslararası yapımların yanı sıra, Ahmet Kaya'nın hikayesini anlatan 'Son Şarkı: Ahmet’in Türküsü' gibi yerli filmler de izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, komedi, korku, gerilim ve animasyon türlerinde çeşitli filmler de bu hafta vizyona girenler arasında yer alıyor. Filmler arasında, Birinci Dünya Savaşı temalı 'İki Nehir Arasında' ve çocuklara yönelik 'Ayı Teddy’nin Maceraları' gibi farklı temalara sahip yapımlar da bulunuyor.
29 Şubat 2024

Taylor Swift'in 11'inci albümü 'The Tortured Poets Department', yayınlandığı günden itibaren önemli başarılara imza atıyor. Albüm, Spotify'da bir günde 300 milyon dinlenme ile en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı ve aynı zamanda Apple Music ve Amazon Music'te de ilk gün rekorlarına ulaştı. Albümün çıkış single'ı 'Fortnight (feat. Post Malone)', Spotify'da bir günde en çok dinlenen şarkı oldu. Ayrıca, albümün fiziksel satışları da ABD'de 1,4 milyon kopya ile büyük bir başarı gösterdi.
23 Nisan 2024

Twilight serisinin yıldızı Kristen Stewart, nişanlısı Dylan Meyer ile birlikte yumurtalarını dondurma kararı aldıklarını açıkladı. Stewart, bu kararın gelecekte çocuk sahibi olma seçeneğini açık tutmak için alındığını belirtti. Çift, 2021'de nişanlanmış olmalarına rağmen, düğün planları konusunda somut bir adım atmış değil. Stewart, düğün planlama sürecini sevmediklerini ve geniş bir planları olduğunu ifade etti. Ayrıca, Stewart'ın ilk uzun metrajlı film yönetmenliği projesinin tamamlanmasının ardından düğün planlarının somutlaşabileceği söylentileri var.
28 Mart 2024

81 yaşındaki Beatles üyesi Paul McCartney, 1963 yılında kendisine aşkını ilan eden bir hayranına 60 yıl sonra Instagram üzerinden bir video ile yanıt verdi. McCartney, hayranının o dönemde verdiği röportaj görüntülerini paylaşarak, 'Brooklyn'den Adrienne, eğer dinliyorsan, Liverpool'dan Paul McCartney de seni seviyor' dedi ve New York'ta düzenlediği bir fotoğraf sergisine hayranını davet etti.
7 Mayıs 2024

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'nin üyesi Jimin, 'Face' adını taşıyan ilk solo albümünü piyasaya sürdü. Albüm, dans ağırlıklı altı şarkı içermekte ve ilk video klip 'Like Crazy' şarkısına çekilmiştir. Yayımlanan klip, ilk gününde 13 milyon izlenmeye ulaşmıştır. Albümdeki şarkılardan üçünde, BTS üyesi RM de katkıda bulunmuştur.
25 Mart 2023

Bu hafta sinemalarda altı yeni film vizyona girdi. Bunlar arasında Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de rekorlar kıran turne filmi ve Altın Palmiye ödüllü 'Bir Düşüşün Anatomisi' bulunuyor. Ayrıca, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919', korku türündeki 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', Mısır yapımı 'Yüz Yüze' ve yerli korku filmi 'Zir-i Cin 2' de vizyona giren filmler arasında.
3 Kasım 2023

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta yedi yeni film vizyona giriyor. Dardenne kardeşlerin göçmenlerin hayatta kalma mücadelesini anlattığı 'Tori ve Lokita', Mahsun Kırmızıgül'ün 'Prestij Meselesi', Ben Affleck'in başrolünde olduğu 'Hypnotic: Zihin Avı', Robert De Niro'nun oynadığı 'Eyvah Babam', Salvador Dali'nin hayatını anlatan 'Dali Diyarı', animasyon filmi 'Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş' ve korku filmi 'The Boogeyman' izleyicilerle buluşuyor.
2 Haziran 2023

'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' serisinin ikinci bölümü için İstanbul'a gelen film ekibi, Kapalıçarşı'da çekimler için keşif yaptı. Ekipte ABD'li oyuncu Tom Cruise da bulunuyordu. ABD'li yönetmen ve senarist Christopher McQuarrie, tarihi yarımadada planladığı çekimler için ekibiyle Kapalıçarşı'yı gezdi. Kapalıçarşı, daha önce James Bond filmlerinin bazı sahneleri için de çekim mekanı olmuştu.
24 Temmuz 2023
İşaretlediklerim