Almanya'nın Castrop Rauxel kentinde, siyanür ve risin gibi kimyasal maddeler temin ederek kimyasal saldırı planladığı iddia edilen 32 yaşındaki İranlı bir şüpheli ve yanındaki bir kişi gözaltına alındı. Düsseldorf Savcılığı'nın açıklamasına göre, sabah saatlerinde düzenlenen operasyona çok sayıda polis ve Robert Koch Enstitüsünden uzmanlar katıldı. Alman medyası, yabancı bir istihbarat servisinin Alman güvenlik makamlarını kimyasal saldırı tehlikesi konusunda uyardığını belirtti. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, ciddi bir ihbar üzerine polisin gece müdahale ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
8 Ocak 2023

Panama'da, hükümetin bir Kanadalı şirketle yaptığı maden işletmeciliği anlaşmasını protesto eden çevrecilere yönelik silahlı saldırıda iki öğretmen öldürüldü. Protestocular, 20 Ekim'den bu yana anlaşmanın devlete zarar verdiği ve çevreye ciddi zararlar neden olduğu gerekçesiyle hükümeti protesto ediyorlar. Saldırgan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Protestolar nedeniyle Panama'nın turizm, ticaret ve ekonomi alanlarında milyonlarca dolar kaybettiği belirtiliyor.
9 Kasım 2023

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarlarının toplandığı bir kafede patlama meydana geldi ve bu patlamada ünlü Rus askeri blog yazarı Vladlen Tatarski hayatını kaybetti. En az 30 kişinin yaralandığı saldırıyı üstlenen olmadı. Rus güvenlik birimleri, patlamayla ilgili olarak Darya Trepova isimli bir kadını gözaltına aldı. Rusya terörle mücadele polisi, saldırının arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu iddia ederken, Ukrayna'dan yapılan açıklamada Rusya içerisindeki siyasi çatışmaların terör eylemlerine dönüştüğü öne sürüldü.
3 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay Havalimanı'ndan Gaziantep Havalimanı'na gitmek üzere havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterin Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde düştüğünü ve kazada iki pilotun hayatını kaybettiğini, bir teknisyenin yaralandığını açıkladı. Olay yerine çok sayıda sağlık, arama kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralı teknisyen kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
4 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili tutuklanan şahısların hepsinin oturum iznine sahip olduğu belirlendi. Saldırıda kullanılan Polonya plakalı aracın korsan taksi olarak da kullanıldığı ve zanlılar arasında daha önce serbest bırakılan IŞİD üyelerinin de olduğu tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin hedeflerinde İstiklal Caddesi'ndeki bir kilisenin de olduğu ve telefonlarında serbest bırakılan IŞİD'li Halis Bayancuk'un fotoğraflarının bulunduğu anlaşıldı. Bu durum, Türkiye'deki kontrolsüz göç ve denetimsizliğin güvenlik açığı yarattığına işaret ediyor.
3 Şubat 2024

Hollanda'nın Lahey şehrinde bulunan parlamento binası, bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. Polis ekipleri, şüpheli paketi inceledikten yaklaşık bir saat sonra binanın güvenli olduğunu ve insanların içeri girebileceğini açıkladı. Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, ihbarın kendisine gönderilen sahte bir bomba paketi nedeniyle yapıldığını belirtti. Paketin içinde oyuncak ayı ve teller bulunduğu, ancak patlayıcı olmadığı anlaşıldı.
13 Nisan 2023

Filipinler'de radyo programcısı ve gazeteci Juan Jumalon, canlı yayın sırasında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Saldırganın, Jumalon'un evine 'dinleyici' olarak girdiği ve iki el ateş ettikten sonra altın kolyesini alarak kaçtığı belirtildi. Saldırının nedeni bilinmiyor ve saldırganların kimliklerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., gazetecilere yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.
5 Kasım 2023

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 3 Şubat 2024 tarihinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen bir taciz atışı sonucunda Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in şehit olduğunu ve iki askerin yaralandığını duyurdu. Yaralı askerler hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit asker için başsağlığı mesajı yayımladı.
3 Şubat 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir F-4 savaş uçağının parçasının Ankara'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait bir otoparka düştüğünü bildirdi. Uçağın Eskişehir meydanına güvenli bir şekilde indiği ve olayda herhangi bir can kaybı veya yaralı olmadığı belirtildi. Olayla ilgili teknik inceleme devam ediyor.
4 Eylül 2023

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan adliyede silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, adliye girişindeki polis kontrol noktasında meydana geldi ve iki saldırgan polis tarafından öldürüldü. Saldırı sonucunda üçü polis olmak üzere altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C üyesi olduğunu belirtti ve saldırının ardından 25 adrese operasyon düzenlenerek 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
6 Şubat 2024

Ayşenur Arslan, Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nın karşısında gerçekleşen bombalı araç saldırısı hakkında sorular sorduğu için terör propagandası yapmakla suçlandı. Arslan, saldırının detaylarını ve güvenlik güçlerinin müdahalesini sorguladı. Ancak, bu sorular nedeniyle sosyal medyada troller tarafından hedef alındı ve Terörle Mücadele bürosu tarafından sorgulandı. Arslan, medyada ve kamuoyunda kendisine destek verilmediğini belirtti.
30 Mayıs 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliğinin Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı aldığını duyurdu. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan Adalet Sarayı önünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve ikisi polis olmak üzere toplam beş kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı girişiminde bulunan biri kadın biri erkek iki saldırganın ölü ele geçirildiğini ve yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.
6 Şubat 2024

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

Sedat Ergin, Ankara Emniyeti çevresindeki son gelişmelerin İçişleri Bakanı Yerlikaya için zorlu bir sınav olduğunu belirtti. Yerlikaya'nın mülkiye müfettişlerinin raporunu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açıp tutuklamalara gitmesi, İçişleri'nin raporunun önemini azaltmıyor. Ergin, devlet kadrolarında liyakatin önemine dikkat çekti.
22 Mayıs 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı. Saldırı, DHKP/C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından gerçekleştirildi. Saldırıda iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.
7 Şubat 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

Ankara'da, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne ilişkin devam eden dava kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç üst düzey emniyet görevlisi hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, bu görevlilerin organize suçlarla mücadelede ihmalleri olduğunu belirterek görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu. Soruşturma sürecinde, yurt dışına kaçan gizli bir tanığın kaçırılmasında ihmali olan diğer kamu görevlileri hakkında da işlemler sürüyor.
11 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde düzenlenen mitingde gerçekleşen ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında yapılan bireysel başvuruları reddetti. Avukatlar, AYM'nin kararını dayanaktan yoksun ve kabul edilemez buldu. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, katliamda sorumluluğu olan emniyet amirleri hakkında ceza soruşturması başlatılması gerektiğini belirtmişti. AYM'nin kararıyla davada iç hukuk yolları tükenmiş oldu.
21 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen üst düzey emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun savcılığa teslim edildiğini açıkladı. Soruşturma kapsamında, gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı. Yerlikaya, raporun kriminal ve jandarma işbirliği ile hazırlandığını ve sürecin yargıya intikal ettiğini belirtti.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim