İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 96 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplamda yedi kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
9 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, şu ana kadar 94 şüpheli gözaltına alındı. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
8 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ortaya çıkan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı ve bu tür iddiaların manipülasyon olduğunu belirtti. Buna rağmen, İçişleri Bakanı Yerlikaya, iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.
19 Nisan 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan 96 şüpheliden 48'i tutuklama, diğer 48'i ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamıştı. Soruşturma İstanbul Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte ve şüphelilerin hakimlik sorguları bekleniyor.
9 Şubat 2024

Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi'nde görevli polis memuru S.U.Ş., 27 Nisan 2024 tarihinde saat 20:15 sıralarında, kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.'yü vurdu. Her iki amir de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili açıklama yaparak, failin gözaltına alındığını ve adli ile idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.
27 Nisan 2024

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ertan İskender, hastasının bıçaklı saldırısına uğramış ve bu olay sonucu ciddi yaralanmalar ve psikolojik sorunlar yaşamıştır. Dr. İskender, saldırı sonrası mesleğini bırakmış ve Kanada'ya göç etmiştir. Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, Sağlık Bakanlığını, gerekli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesiyle Dr. İskender'e maddi ve manevi olmak üzere toplamda 97 bin lira tazminat ödemeye mahkum etmiştir. Hekim Birliği Sendikası Başkanı, bu tür kararların şiddet gören hekimler için emsal teşkil edeceğini ve idarecileri şiddete karşı tedbir almaya zorlayabileceğini belirtmiştir.
19 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ortaya çıkan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı ve yanıltıcı bilgi yayıldığını belirtti. Buna rağmen, İçişleri Bakanı konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.
19 Nisan 2024

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedikleri iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, iddiaların açıklığa kavuşturulması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Soruşturmanın selameti için bu adım atıldığı ve Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiği belirtildi.
9 Mayıs 2024

AKP'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışmaları sırasında silahlı bir saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda bir kişi yaralandı. Olayın detayları ve saldırının nedeni hakkında henüz fazla bilgi verilmedi. Yaralanan kişinin durumu ve saldırıyı düzenleyenler hakkında soruşturma başlatıldı.
10 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gündüz kuşağı programlarının çeşitli suçları aydınlattığını iddia etmesine rağmen bu tür yayınları kabul etmediğini belirtti. Yerlikaya, bu programların etik değerlerden sapmalar içerdiğini ve suç aydınlatmanın İçişleri Bakanlığı'nın işi olduğunu vurguladı. Ayrıca, adaletin tecelli etmesinin Adalet Bakanlığı'nın görevi olduğunu ifade etti. Yerlikaya, bu tür yayınların basın-yayın özgürlüğüyle ilgisi olmadığını söyledi.
14 Haziran 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada 19 büyükşehir belediye çalışanı ihmalleri nedeniyle soruşturmaya dahil edildi. Bilirkişi raporunda, ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine dosya Antalya Başsavcılığı'na gönderildi ve şüpheliler hakkındaki incelemeler devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık S.S'nin ifadeleri doğrultusunda Ankara il emniyet müdür yardımcısı, organize suçlarla mücadele şube müdürü ve müdür yardımcısı ile bir kamu görevlisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler geçen hafta görevden uzaklaştırılmıştı. Başsavcılık, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü bildirdi.
15 Mayıs 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan isimli bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirtilen IŞİD üyesi 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında, saldırıda kullanılan silahlardan birinin bulunduğu ve toplamda 51 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
6 Nisan 2024

Diyarbakır Valiliği, Starbucks ve Burger King şubelerine yapılan saldırıya bekçilerin müdahale etmediği iddialarını yalanladı. Valilik, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin, bekçilerin eylemcileri dışarıya çıkarttığı anlara ait olduğunu belirtti. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
24 Haziran 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün yasa dışı dinleme yaptığı iddialarını yalanladı. İddialar, Sabah gazetesinin Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek tarafından ortaya atılmış ve 280 kişinin yasa dışı olarak dinlendiği öne sürülmüştü. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara'da üç emniyet mensubu görevden alınmıştı.
15 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk gününde yaşanan 651 trafik kazasını ve bu kazalarda dokuz kişinin ölümünü, 1047 kişinin yaralanmasını açıkladı. Yerlikaya, 411 bin 588 aracın denetlendiğini, 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını belirtti. Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığı ve denetimleri hassasiyetle sürdürdüğü vurgulandı.
7 Nisan 2024

Mezopotamya Ajansı'nın internet sitesi, 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle Erzurum 1'inci Sulh Ceza Hakimliğinin 12 Mart tarihli kararıyla erişime engellendi. Ajans, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde yayın yapmaktadır. Erişim engeli kararı, Free Web Türkiye tarafından duyuruldu.
13 Mart 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov İstanbul'da yakalandı. Baisaov, 'yasa dışı örgüt faaliyetleri ve kaçakçılık' suçlarından, Rakhishov ise 'dolandırıcılık' suçundan aranıyordu. Her iki zanlı da ülkelerine iade edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
29 Mart 2024
İşaretlediklerim