Türk sinemalarında bu hafta iki yerli film dahil olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona giriyor. Oscar adayı 'The Banshees of Inisherin' ve Mısır asıllı İsveçli yönetmen Tarık Saleh'in 'Cennetten Gelen Çocuk' filmleri dikkat çekiyor. Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği 'Prestij Meselesi', Güney Koreli müzik grubu BTS'nin konserini anlatan 'BTS: Yet to Come in Cinemas', gerilim filmi 'Kulübeye Tıklat', yerli korku filmi 'Musallat 3' ve animasyon 'Mumyalar' diğer gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
3 Şubat 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden yeni bir fragman yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olup, 1920'li yılların başına izleyicileri götürüyor. Tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikaye sunan film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
2 Kasım 2023

ABD'li rapçi Nicki Minaj, popüler video oyunu 'Call of Duty'ye özel güçlere sahip bir karakter olarak ekleniyor. Minaj, kendi ismiyle oyunda yer alan ilk kadın olacak. Daha önce Snoop Dogg, Lionel Messi ve Kevin Durant gibi isimler de oyunun 'operatör' karakterleri arasında yer almıştı. Minaj, 'Warzone' ve 'Modern Warfare 2' versiyonlarında '50 yıllık hip-hop kutlaması' kapsamında yer alacak ve oyunun beşinci sezonunda kendi online mağazasına sahip olacak.
28 Temmuz 2023

Beşiktaş, 26 Eylül'de kendi adını taşıyan 'token'ı ön satışa çıkaracağını Twitter hesabından duyurdu. Bu, Beşiktaş'ın kendi adını taşıyan bir 'token' çıkaran üçüncü Türk futbol kulübü olmasını sağladı. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kendi 'token'larını piyasaya sürmüştü.
20 Eylül 2023

Brand Week Istanbul, 6-10 Kasım tarihleri arasında 'Yeniden düşün, Yeniden yarat, Yeniden inşa et' temasıyla gerçekleşecek. Etkinlikte dünyanın ve Türkiye'nin kendi alanındaki öncü isimleri, projelerin uygulayıcıları ve düşünce liderleri, geleceğe yön verecek trendleri ele alacak. Etkinlikte workshop'lar, film okuma seansları, imza günleri, networking buluşmaları ve birçok farklı alanı kapsayan sertifika programları yer alacak. Bu yılın onur konuğu ise Türk sinema, tiyatro ve TV dünyasının simge ismi Uğur Yücel olacak.
1 Kasım 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli gerekçe göstererek Altın Portakal Film Festivali'ne verdiği desteği çektiğini duyurdu. Belgesel, KHK ile kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatıyor. Festival yönetimi, belgeseli 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle festivalden çıkarmış, ancak sanatçıların direnişi karşısında belgeseli yeniden seçkiye almıştı. Bu durum üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden desteğini çektiğini açıkladı.
29 Eylül 2023

Show TV'de yayınlanan mizah programı Güldür Güldür, 'Dış güçlerin oyunu' konulu bir skeçle izleyicilerin karşısına çıktı. Skeçte, birçok batılı ülkenin Türkiye'yi kıskandığı ve ülkeye yönelik sinsi planları mizahi bir dille anlatıldı. Skeçte, 'büyük oyunun' bir kozmik oda ya da askeri karargâhta değil, bir kıraathanede bozulduğu sahnelendi. Skeç, içlerinden birinin ucuz kıyma almak için Et ve Süt Kurumu'na gitmesiyle sona erdi.
23 Temmuz 2023

Kuzey İrlanda'nın Enniskillen kasabasında bulunan ve 1944 yılında açılan Charlie'nin Barı, düşük bütçeyle hazırladığı Noel reklamıyla sosyal medyada dikkat çekti. Reklamda, yalnız bir adamın barı ziyaret etmesi ve orada sıcak bir karşılama bulması anlatılıyor. Video, iPhone ile çekilmiş ve 700 sterline mal olmuş. TikTok'ta 500 binden fazla izlenen video, İngiliz perakende devi John Lewis ve 'Derry Girls' dizisinin yazarı Lisa McGee tarafından övgü almış.
3 Aralık 2023

AKP'ye yakınlığıyla bilinen 'Büyük Türkiye' adlı Youtube kanalı, Millet İttifakı aleyhine içerikler yayınlamak için Facebook'ta reklam veriyor. Kanalın Facebook sayfası adına yapılan toplam reklam harcaması 500 bin TL'yi aşarken, bu harcamanın yarısı son yedi günde gerçekleşti. Reklamlar, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve PKK yöneticilerini ilişkilendiren manipülatif videolar içeriyor. En yüksek harcama yapılan reklam ise HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç'un bir videosu için yapıldı.
4 Mayıs 2023

AKP İstanbul İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer aldığı ve Togg markasını içeren bir videoyu Twitter üzerinden paylaştı. Videoda Kenan Doğulu'nun 'Yaparım Bilirsin' şarkısı kullanıldı. Doğulu, Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şarkısının izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan sosyal medya üzerinden haberdar olduğunu belirtti. Şarkının kullanımı için kendisinden herhangi bir yazılı veya sözlü izin alınmadığını ifade etti.
28 Mart 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminden ilk fragman yayınlandı. Film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık'ın yaptığı, senaryosunu Nuran Evren Şit'in yazdığı film, İstanbul'dan New York'a giden ve orada tesadüfen karşılaşan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor.
2 Kasım 2023

Yeni Rakı Global, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı anısına bir video yayınladı. Video, Avrupa ve Türkiye'de çekilmiş olup, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini vurgulamaktadır. Yönetmenliğini Tolga Karaçelik'in yaptığı ve Nejat İşler'in seslendirdiği video, Yeni Rakı'nın global sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Türkiye'de içki reklamı yasak olmasına rağmen, video yurt dışındaki Türk vatandaşlarına ve yurt dışı pazarlara yönelik olarak hazırlandı.
24 Nisan 2023

Video izleme platformu YouTube'un reklamsız seçeneği YouTube Premium'un ücretlerine zam yapıldı. Bireysel aylık abonelik 29,99 liradan 57,99 liraya, aile paketi 55,99 liradan 115,99 liraya ve bireysel yıllık abonelik de 299,99 liradan 579,99 liraya yükseldi. YouTube Premium'a Türkiye'de en son Ekim 2022'de zam yapılmıştı.
2 Kasım 2023

Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan, prömiyerini 71’inci Cannes Film Festivali’nde yapan Ahlat Ağacı filminin kamera arkası görüntülerini Youtube’dan paylaştı. Altı saatlik kamera arkası belgeseli üç bölüm halinde yayınlanacak ve Ceylan belgeselin ilk kısmını resmi Youtube hesabından paylaştı. Filmin başrollerinde Aydın Doğu Demirkol, Hazar Ergüçlü, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar yer alıyor.
3 Haziran 2024

Nil Karaibrahimgil, İsrail-Filistin savaşına karşı sosyal medyada 'barış' çağrılı bir şarkı paylaştı. Şarkının sözleri Türkçe ve İngilizce olarak paylaşıldı. Evrencan Gündüz de bu şarkıyı seslendirdi ve destek verdi.
22 Ekim 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 42. İstanbul Film Festivali'nde 'Kör Noktada' filmi, Altın Lale Ulusal Yarışma Ödülü'nü aldı. Ayşe Polat'ın yazıp yönettiği film, aynı zamanda en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi kurgu ödüllerini de kazandı. En iyi yönetmen ödülü 'Ayna Ayna' filmiyle Belmin Söylemez'e verildi. Ödül töreninde farklı kategorilerde birçok sanatçı ve eser ödüllendirildi, bazı ödül sahipleri ödüllerini toplumsal olaylara ve kişilere adadı.
18 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yalnız yürüyüşü sırasında çekilmiş bir videoyu paylaştı. Videoda, Ferdi Tayfur'un 'Söyleten Sensin' adlı şarkısı eşlik ediyor. Şarkı sözleri, sitem dolu ifadeler içeriyor ve Bahçeli'nin bu şarkıyı seçmesi, muhtemelen siyasi bir mesaj taşıyor.
24 Nisan 2024

Kıbrıslı müzik grubu Sol Anahtarı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri için 'Sesimi Duyan Var mı?' isimli bir şarkı yazıp klip çekti. Grup, şarkıyı depremde hayatını kaybedenlere ithaf ederek, inşaat sermayesi ve yetkililere karşı mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca Türkiye'deki ilerici güçlerin mücadelesine destek mesajı verdi.
17 Nisan 2023

Lady Gaga, Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için bulunduğu sırada, henüz yayınlanmamış yeni albümünden bazı şarkıları hayranlarıyla paylaştı. Cuma günkü açılış töreninde bir kabare şarkısı seslendiren Gaga, hafta sonu boyunca yüzme ve kadın jimnastiği izledi. Ayrıca sevgilisi Michael Polansky ile nişanlandığını duyurdu. Otelinin önünde toplanan hayranlarına limuzininin tavanından yeni albümünden kısa kesitler çalarak sürpriz yaptı.
29 Temmuz 2024

Çiçek Sepeti, 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle anılan 'Beyaz Toros' ve eski istihbaratçı 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın logolu posterini 'hediyelik ürün' olarak satışa sundu. Twitter üzerinde başlatılan #ÇiçekSepetiBoykot etiketiyle ürünün kaldırılması talep edildi. Bursaspor-Amedspor maçında benzer posterlerin tribünlerde açılmasının ardından, Çiçek Sepeti ürünü siteden kaldırdı. 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin sembolleri olarak biliniyor.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim