Britanyalı heavy metal grubu Iron Maiden'ın solisti Bruce Dickinson, solo kariyerinin ilk Türkiye konserini 19 Temmuz 2024'te İstanbul KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleştirecek. Yeni solo albümü 'The Mandrake Project' ve yeni teklisi 'Afterglow Of Ragnarok'u duyuran Dickinson, Avrupa turnesi kapsamında Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Konser biletlerinin yakında satışa sunulacağı bildirildi.
6 Kasım 2023

ABD'li rapçi Kanye West'in, Yahudi karşıtı paylaşımları nedeniyle askıya alınan Twitter hesabı, yaklaşık sekiz ay sonra tekrar aktif hale getirildi. West, Ekim 2022'de adını 'Ye' olarak değiştirdikten sonra, Yahudileri hedef alan açıklamaları ve paylaşımları nedeniyle Twitter ve Instagram'ın hesabını askıya almasından kısa süre sonra sağcı sosyal medya şirketi Parler'ı satın alma kararı vermişti. Twitter'ın sahibi Elon Musk, Aralık 2022'de, West'in 'şiddete teşvik yasağını yeniden ihlal ettiğini' belirterek, 'Hesap askıya alınacak' demişti.
30 Temmuz 2023

Türk rock müziğinin öncülerinden olan Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan Koray, akciğer rahatsızlıkları ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. 'Anma Arkadaş', 'Fesuphanallah', 'Çöpçüler' gibi birçok efsaneleşmiş şarkıya imza atan Koray, Anadolu Rock'ın en önde gelen temsilcilerinden biriydi. Sanatçının kızı Damla Koray, babasının vefatını duyurdu.
7 Ağustos 2023

Microsoft, 3,085 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi olarak sıralamada zirveye yerleşti. Apple, 2,889 trilyon dolarlık değeriyle ikinci, Saudi Aramco ise 2,039 trilyon dolarlık değeriyle üçüncü sırada yer aldı. Nvidia, yapay zeka teknolojilerindeki etkisiyle son bir buçuk ayda hisse değerini yüzde 45 artırarak dikkat çekti. Listede teknoloji, enerji, finans ve sağlık sektörlerinden şirketler yer alıyor.
13 Şubat 2024

Bu hafta sinema salonlarında altısı yerli olmak üzere toplamda 13 yeni film vizyona giriyor. 'Demir Pençe' adlı film, 1980'lerin profesyonel güreş dünyasında geçen bir hikayeyi anlatırken, 'Eflatun' görme engelli bir kadının aşk hikayesini işliyor. Aksiyon ve gerilim türündeki 'Ölümcül Sır', emekli bir CIA ajanının hikayesine odaklanıyor. Ayrıca, çeşitli türlerdeki diğer filmler arasında komedi, korku, animasyon ve müzikal yapımlar da bulunuyor.
21 Mart 2024

Türk rock ve pop müziğin efsane ismi Barış Manço'nun vefatının 24. yılında, Manço'nun Cumhuriyetin 100. yılı için bestelemiş olduğu '2023' adlı eseri gündeme geldi. Eşi Lale Manço Ahıskalı, Barış Manço'nun bu eseri sahnelemeyi bir vasiyet olarak bıraktığını ve bu vasiyetin yerine getirileceğini belirtti. Manço'nun evi anma etkinlikleri kapsamında ziyarete açıldı ve Barış Manço Vapuru da sevenlerini ağırlayacak.
31 Ocak 2023

Bitcoin, Ekim 2023'te 28 bin doların altında işlem görürken, yılı 42 bin 141 dolarla kapatmış ve Ocak ayında ABD'nin spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesiyle 48 bin 700 dolara kadar yükselmişti. Ancak, Fed'in faiz oranlarını sabit tutma kararı ve indirim sinyali vermesinin ardından Bitcoin'in değeri dalgalanmaya başladı. Son dönemde 73 bin 800 dolar seviyesine ulaşarak rekor kıran Bitcoin, son üç günde 6 bin dolar değer kaybederek 67 bin 480 dolar seviyesine geriledi.
15 Mart 2024

Apple, Apple Music abonelik ücretlerine yüzde 100 zam yaptı. Yıllık planın fiyatı 199,00 liradan 399,00 liraya yükseldi. Kullanıcılar bu fiyat artışını uygulama üzerinden bildirimle öğrendi. Yeni fiyatlar 25 Haziran'dan itibaren geçerli olacak.
29 Mayıs 2024

ABD'li teknoloji devi Apple'ın 2021 yılının temmuz-eylül döneminde elde ettiği gelir, yıllık bazda yaklaşık yüzde 1 azalarak 89,5 milyar dolara geriledi. Bu, şirketin gelirinde art arda dördüncü çeyrekte düşüş olduğunu gösteriyor. Ancak, Apple'ın net karı aynı dönemde yüzde 10,8 artarak 22,96 milyar dolara yükseldi. Şirketin iPhone satışları artarken, Mac ve iPad satışları azaldı.
3 Kasım 2023

ABD'li şarkıcı Madonna, ciddi bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gördükten ve bir ay sonra taburcu edildikten sonra Instagram hesabından hayatta olduğu için şanslı hissettiğini belirtti. Tedavisi evde devam ederken, 15 Temmuz'da başlaması planlanan dünya turnesi ertelendi. Madonna, turnesine 14 Ekim'de Londra'dan başlayacak ve Avrupa'da 12 ülkeyi dolaştıktan sonra 6 Aralık'ta yine Londra konseriyle son verecek.
31 Temmuz 2023

ABD'li pop yıldızı Madonna, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremler sonrası Instagram hesabı üzerinden bir bağış çağrısında bulundu. Madonna, Haluk Levent tarafından kurulan Ahbap Derneği'ne bağış yapılmasını önerdi ve depremde yaşanan can kaybı ve yıkımın büyüklüğüne dikkat çekti. Son güncellemelere göre depremlerde can kaybının 35 bin 418'e yükseldiği bilgisi verildi.
15 Şubat 2023

Şarkıcı Seçil Çiftçi, eski erkek arkadaşı Semih Sevim'i öldürdüğünü ve babasının yardımıyla cesedi ormanlık alana attığını itiraf etti. Çiftçi, Sevim'in ayrıldıktan sonra kendisini rahatsız ettiğini, mahkemelik olduklarını ve Sevim hakkında uzaklaştırma kararı alındığını belirtti. Olaydan bir gün önce sosyal medya üzerinden tartıştıklarını ve Sevim'in tehditler savurduğunu, olay günü ise kendisine bıçak çektiğini iddia etti. Çiftçi, yaşananlar için pişmanlık duyduğunu ifade etti.
20 Ocak 2023

Dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal, Türkiye'deki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) sahip olduğu hisselerin yüzde 2'sini sattı. Şirketin bu satışı, Borsa İstanbul 100 endeksinin rekor seviyeden kapanmasının ardından ve endeksin son 10 ayın en sert düşüşünü yaşamasının hemen sonrasında gerçekleşti. Erdemir hisseleri satış sonrası yüzde 6,6 oranında değer kaybetti, ancak hisselerin işlem hacmi 2005 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
6 Ocak 2023

Duman grubu, 16 parçadan oluşan yeni albüm kayıtlarını tamamladığını açıkladı. Grup en son 2013 yılında 'Darmaduman' albümünü yayınlamıştı. Grup üyeleri Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas, son albümden bu yana ayrı ayrı tekliler ve albümler yayınlamıştı. Yeni albümün ne zaman yayınlanacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.
17 Haziran 2024

Google, her yıl olduğu gibi 2023 yılında da en çok aranan kelimeleri ve trendleri paylaştı. Türkiye'de 'deprem', 'Sinan Oğan', 'meteor yağmuru' ve 'Yalı Çapkını' gibi kelimeler en çok arananlar arasında yer aldı. Ayrıca, dünya çapında 25 yıllık arama verileri de paylaşılarak, Beyonce, Rihanna, Cristiano Ronaldo ve Spider Man gibi isimlerin en çok arananlar listesinde olduğu belirtildi. Türkiye'deki arama trendleri ise çeşitli kategoriler altında toplandı ve deprem ile seçimlerin gündemi belirlediği görüldü.
11 Aralık 2023

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, her yıl yaptığı yaz için okuma önerilerine bu yıl dizi ve müzik önerilerini de ekledi. Roman kategorisinde Gabrielle Zevin'in 'Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow' adlı eserini, kurgu dışı kategorisinde ise Howard French'in 'Born in Blackness' adlı kitabını önerdi. Ayrıca, Danimarka yapımı 'Borgen' adlı diziyi ve Spotify'da bir çalma listesi oluşturarak müzik önerilerinde bulundu.
8 Haziran 2023

Müzisyen Onur Şener'in öldürülmesiyle ilgili davada istinaf mahkemesi, baş sanık İlker Karakaş'a verilen 25 yıl hapis cezasını onadı. Ali Gündüz'ün cezası 25 yıldan 12 yıla indirildi ve 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan hüküm giydi. Semih Soyalp'in beraat kararı bozularak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı. Gözde Gündüz ve Jale Erberk'in beraat kararları ise onandı.
25 Kasım 2023

Fatih Akın'ın yönettiği ve ünlü rapçi Xatar'ın hayatını anlatan 'Ren Altını' filmi dahil olmak üzere, bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında toplam sekiz yeni film vizyona girdi. Filmler arasında aksiyon, romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde yapımlar bulunuyor. 'Disco Boy', 'Ölümcül Çarpışma', 'Yenilmez Üçler', 'İkinci Görüşte Aşk', 'Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı', 'Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3: Buz Mandası Efsanesi' ve 'Bonibomlar: Kediler Peşimizde' diğer gösterime giren filmler arasında yer alıyor.
7 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki hastane saldırısı nedeniyle ilan ettiği üç günlük milli yas sürecinde, sadece konserlerin iptal edilmesi müzisyenler tarafından eleştirildi. Müzisyenler, milli yasın en zor para kazanan kesimi çalışamaz hale getirdiğini belirtti ve 'Şarkılarımızı söylerken de savaşa karşı çıkabiliriz' dedi. Müzisyenler, konser iptallerinin sadece müzik sektörünü etkilediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

ABD'li pop yıldızı Britney Spears, altı yıllık birlikteliklerinin ardından geçen yıl evlendiği Sam Asghari'den ayrıldığını Instagram hesabından duyurdu. Ayrılık nedenini 'kimseyi ilgilendirmez' diyerek açıklamayan Spears, 'bu acıya daha fazla dayanamadığını' belirtti. Ayrıca, 2021 yılına kadar 10 yılı aşkın bir süredir kendisini vesayet altında tutan babasına da seslenerek, 'Eğer babamın güçlü askeri olmasaydım, doktorlar tarafından iyileştirilmem için uzak yerlere gönderilirdim' dedi.
20 Ağustos 2023
İşaretlediklerim