Ankara Çankaya'da, 24 yaşındaki avukat Belen Nesil Coşğun, bir rezidansta silahla vurulmuş olarak bulundu ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay yerinde yapılan incelemede kan izleri ve kullanılan silah bulundu. Coşğun'un erkek arkadaşı Muhammet B, olayın intihar olduğunu iddia ederek gözaltına alındı ve ifade verdi.
15 Haziran 2023

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde polis memuru İlker Tarık Ü., eşi Nesrin Ü. ve kızı Ayşegül O.'yu silahla vurarak öldürdü ve annesini yaraladıktan sonra intihar etti. Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, İlker Tarık Ü. ve kızının öldüğünü, eşinin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı anne yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olay yerinde savcının incelemesi devam ediyor.
19 Ocak 2024

Bursa'da çöp evde ihmal edilmiş ve sağlıksız koşullarda bulunan bir çocuğun teyzesi, çeşitli suçlamalarla yargılanmak üzere 30 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Çocuk, teyzesini annesi olarak bildiğini ve evde mutlu olduğunu ifade etmiş, ancak son zamanlarda maddi sıkıntılar ve hijyen eksikliği yaşadıklarını belirtmişti. Çocuğun biyolojik annesi ve eski eşi de ifade vermiş, çocuğun teyzesi ve kuzeninin ayrı bir soruşturma altında olduğu belirtilmiştir.
8 Ocak 2023

İstanbul'da çay ocağı işleten ve 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin, iş yerinde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis ekipleri, 24 yaşındaki inşaat işçisi E.B.'yi şüpheli olarak tespit edip gözaltına aldı. Şüphelinin daha önce de çeşitli suçlardan kaydı olduğu ve cinayette kullanılan bıçağın ele geçirildiği belirtildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının olay sonrası izlediği güzergahı belirleyerek operasyon düzenledi.
1 Şubat 2024

Bursa'da, diş çekimi için genel anestezi uygulanan beş yaşındaki Deniz Sönmez, işlem sonrası fenalaşarak tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çocuğun ateşi yükseldikten sonra evine gönderildiği ve durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Baba Aydın Sönmez, oğlunun kanaması olmasına rağmen taburcu edildiğini iddia etti. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
14 Kasım 2023

Bursa'da, iki yıl önce çöp evde bakımsız halde bulunan bir çocuğun teyzesi olan Kamuran Pınar A., 'kişiyi hürriyetten yoksun kılma', 'ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılandığı davada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma, basına kapalı gerçekleşti ve 10 Mayıs'a ertelendi. Çocuk, 2022'nin Temmuz ayında çöplerle dolu evde baygın halde bulunmuş ve daha sonra koruma altına alınarak tedaviye alınmıştı.
2 Şubat 2024

Bir adam, Britanya'nın Lincolnshire kentindeki bir kafede yerde yoga yapanları öldü sanarak polise toplu katliam ihbarında bulundu. Kafenin yöneticileri ve yoga dersi öğrencileri, beklenmedik polis baskınıyla şaşkınlığa uğradı. Lincolnshire polisi, herkesin güvende ve iyi durumda olduğunu teyit etti ve ihbarın iyi niyetle yapıldığını belirtti.
8 Eylül 2023

İstanbul Fatih'te iş yerinde öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in katil zanlısı E.B, cinayeti kendisine cinsel istismarda bulunduğunu düşündüğü Afgan uyruklu bir kişi zannettiği için işlediğini belirtti. E.B, 2017-2021 yılları arasında cinsel istismara uğradığını ve bu durumu sadece ailesine anlattığını ifade etti. Olay günü Pişkin'i yanlışlıkla Saboor Muradi sandığını ve onu yaralamak amacıyla yanına gittiğini, taş atıp ardından bıçakla yaraladığını söyledi. E.B, öldürme kastı olmadığını ve pişman olduğunu belirtti.
2 Şubat 2024

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, camı açık unutulan bir araçtan 16 bin 200 dolar çalındı. Araç sahibi durumu fark edince polise başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheliyi 14 bin 650 dolarla yakaladı. Çalınan paranın bir kısmı sahibine iade edildi.
31 Ekim 2023

Avustralya'nın Queensland bölgesinde balık tutarken kaybolan 65 yaşındaki Kevin Darmody adlı kişinin cesedinin parçaları, bölgede yapılan arama çalışmaları sırasında öldürülen iki timsahın birinin midesinden çıktı. Darmody'nin yanında olan arkadaşı, olay anında sadece bir bağırış ve suya düşme sesi duyduğunu belirtti. Yaban hayatı uzmanları, Darmody'nin iki timsah tarafından öldürülmüş olabileceğini tahmin ediyor. Bu olay, 1985'ten bu yana kayıtlara geçen 13'üncü timsah saldırısı vakasıdır.
3 Mayıs 2023

İskoçya'da hapşırığını tutmaya çalışan bir adamın nefes borusunda yırtık oluştu. 30'lu yaşlardaki hasta, hapşırığı sırasında burnunu ve ağzını kapattıktan sonra şiddetli ağrılarla hastaneye başvurdu ve 2 milimetrelik yırtık tespit edildi. Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edilen hasta, iki hafta boyunca yorucu aktivitelerden kaçınması tavsiyesiyle taburcu edildi. Dundee Üniversitesi sağlık görevlileri, hapşırık sırasında ağız ve burun kapatıldığında üst solunum yollarındaki basıncın 20 kat artabileceğini ve ciddi yaralanmalara yol açabileceğini belirtiyor.
14 Aralık 2023

Avustralya'nın başkenti Canberra'da, 64 yaşındaki bir kadının beyninden 8 santimetre uzunluğunda canlı bir solucan çıkarıldı. Kadın, karın ağrısı, ishal, kuru öksürük, ateş ve aşırı terleme şikayetleriyle hastaneye başvurmuştu. MR taraması sonucu anormal beyin aktiviteleri tespit edilen kadın ameliyata alındı. Ameliyat sırasında çıkarılan solucanın, genellikle pitonlarda görülen bir parazit türü olduğu belirlendi.
28 Ağustos 2023

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, annesi tarafından sıcak bir araçta unutulan 16 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Araç içindeki sıcaklığın 38 dereceyi aştığı düşünülüyor. Bebek, yaklaşık altı saat sonra yoldan geçen bir kişi tarafından fark edildi.
26 Ağustos 2023

Kore pop grubu Astro'nun üyesi 25 yaşındaki Moonbin'in Seul'deki dairesinde menajeri tarafından ölü bulunduğu bildirildi. Polis, olayın intihar olduğunu düşünüyor ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağını açıkladı. Moonbin, Astro grubuna katılmadan önce oyunculuk ve modellik yapmış ve son zamanlarda Sanha ile birlikte sahne almıştı. Güney Kore'de gençler arasında intihar oranının yüksek olduğu ve genel intihar oranının düşmesine rağmen genç intiharlarının artmaya devam ettiği belirtiliyor.
20 Nisan 2023

Geçen yıl ABD'de bıçaklı saldırıya uğrayarak bir gözünü kaybeden Britanyalı yazar Salman Rüşdi, dokuz ay sonra ilk kez halka açık bir etkinlikte göründü. New York'taki Amerikan Ulusal Tarih Müzesi'nde düzenlenen 2023 PEN Amerika Edebiyat Galası'nda PEN Yüzüncü Yıl Cesaret Ödülü'nü aldı. Rüşdi, galada yaptığı konuşmada kendini harika hissettiğini ve PEN Amerika ile olan uzun ilişkisini, kitap yasakları ve sansüre karşı mücadeledeki önemini vurguladı.
19 Mayıs 2023

Meksika'nın Chihuahua bölgesinde, kadına şiddeti özendiren ve kadın düşmanlığı içeren şarkılar yasaklandı. Yasağı ihlal edenler 1 milyon 900 bin liraya kadar para cezası ödeyecek. Bu para cezası, belediyenin kadınlar için başlattığı programlara ve sığınma evlerine bağışlanacak. Yasak, belediye tarafından düzenlenip denetlenen etkinlikler için geçerli olacak.
1 Ağustos 2023

ABD'li pop yıldızı Britney Spears, altı yıllık birlikteliklerinin ardından geçen yıl evlendiği Sam Asghari'den ayrıldığını Instagram hesabından duyurdu. Ayrılık nedenini 'kimseyi ilgilendirmez' diyerek açıklamayan Spears, 'bu acıya daha fazla dayanamadığını' belirtti. Ayrıca, 2021 yılına kadar 10 yılı aşkın bir süredir kendisini vesayet altında tutan babasına da seslenerek, 'Eğer babamın güçlü askeri olmasaydım, doktorlar tarafından iyileştirilmem için uzak yerlere gönderilirdim' dedi.
20 Ağustos 2023
İşaretlediklerim