Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir kişi, N.A, tabancayla bacağından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıyla yapılan görüşmede, olayın yağma suçundan aranan M.A. tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Polis, M.A'ya ulaştığında, zanlı polisin 'dur' ihtarına uymayarak silahını başına doğrulttu ve evine gitti. Polisin ikna çabalarına rağmen M.A, evinde silahla intihar etti ve hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti.
20 Eylül 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde uyuşturucu kullandığı iddia edilen K.A. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle iki kız kardeşiyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu araya giren annesi S.Ü.'yü bıçaklayarak öldüren K.A., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
2 Ocak 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

İstanbul Büyükçekmece'de bir ihbarı değerlendiren polis memuru Cihat Ermiş, 32 suç kaydı bulunan Muhammet Emre Çorak tarafından öldürüldü. Çorak, ifadesinde evine kurşun isabet ettiğini düşünerek kapıyı açan kişilere ateş ettiğini belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Çorak'ın silahıyla birlikte yakalandığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
9 Ekim 2023

Daha önce bir avukatın ayağını kırmakla suçlanan ve idari soruşturma geçiren 'Maseratili polis' lakaplı Hüseyin Tayfun Üçgül, Muğla'nın Ortaca ilçesinde yol kenarında park halindeki aracında kafasından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve Üçgül'ün bedeni otopsi için gönderildi. Aile avukatının intihar ihtimali üzerinde durduğu olaya gazeteci Fatih Altaylı ise şüpheli bir intihar olarak yaklaştığını belirtti.
11 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

Ankara'nın Sincan Saraycık Mahallesi'nde yaşayan çarşı mahalle bekçisi Orkun Oruç, tartıştığı eşi Ayşe Oruç'u tabancayla öldürdü. Olayın ardından Orkun Oruç, aynı silahla intihar etti. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle çiftin cansız bedenleri bulundu. Çiftin bir çocuğunun olduğu bilgisi paylaşıldı.
28 Aralık 2023

Milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medya üzerinden tehdit içeren mesajlar gönderen Mustafa Neşeli isimli şahıs hakkında, akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle ceza verilmedi. İstanbul 46'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanığın hukuki anlam ve sonuçları algılayamadığı ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azaldığı belirtildi. Mahkeme, sanığın yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasına karar verdi. İddianamede, sanığın Baladın'a yönelik 'asit atma' ve 'silahla tehdit' içeren mesajlar gönderdiği ve bu eylemlerin 'kadına karşı silahla tehdit' suçunu oluşturduğu belirtilmişti.
1 Şubat 2024

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin setinde ateşlediği silahtan çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmakla suçlanıyor. Daha önce düşürülen suçlamalar, silahın adli incelemesi sonrasında yeniden gündeme geldi. Yeni delillerin jüriye sunulmasıyla Baldwin, 18 aya kadar hapis cezası alabilir. Baldwin, silahın yanlışlıkla ateş aldığını ve tetiği çekmediğini iddia etmişti.
20 Ocak 2024

Kenya'da, hukuk eğitimi almadan 26 dava kazanan bir kişinin, gerçek bir avukatın kimliğini çalarak davalara girdiği belirlendi. Sahte avukat 'Brian Mwenda Ntwiga', kazandığı davaların basit olmadığı, sulh, temyiz ve hatta yüksek mahkemede görülen davaları da kazandığı belirtildi. Durum, Kenya medyasında geniş yankı buldu ve halkı hem öfkelendirdi hem de eğlendirdi. Sahte avukata, Kenya Hukuk Derneği ve Kamu Savcılığı Müdürü tarafından kınama gelmesine rağmen, çok sayıda övgü ve destek de geldi.
22 Ekim 2023

ABD'nin Alabama eyaletinde, 1988'de işlenen bir cinayet nedeniyle 'kiralık katil' olarak mahkum edilen 58 yaşındaki Kenneth Smith, nitrojen gazı kullanılarak idam edildi. Bu yöntem ABD'de ilk kez uygulandı. Smith'in daha önce zehirli iğne ile idamı başarısız olmuştu. İnfaz, insan hakları tartışmalarını ve idam cezalarının ırkçılık ve yanlış kararlar nedeniyle eleştirilmesini gündeme getirdi.
26 Ocak 2024

45 yaşındaki Belçikalı David Baerten, aile üyeleri tarafından takdir edilmediğini hissettiği için öldüğü haberini yayarak sahte bir cenaze töreni düzenledi. Cenaze sırasında helikopterle inerek ailesini şaşırttı. Bu olay, TikTok kullanıcısı olan Baerten'in hesabından ve 'Thomas Faut' adlı başka bir kullanıcı tarafından kaydedilerek paylaşıldı. Olayın TikTok'ta yayınlanması, Baerten'in amacının aile dersi mi yoksa TikTok çılgınlığına katkı mı olduğu sorularını akıllara getirdi.
17 Haziran 2023

İstanbul'da Bağcılar ve Küçükçekmece'de iki kadın, eşleri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bağcılar'da İ.Ç, tartıştığı eşi K.Ç'yi bıçaklayarak öldürdü ve 'kasten öldürme' suçundan mahkemeye sevk edildi. Küçükçekmece'de ise 27 yaşındaki G.A, 23 yaşındaki eşi Ö.A'yı sokakta bıçaklayarak öldürdü ve olay yerinde gözaltına alındı. Ayrıca Arnavutköy'de bir erkek, boşanmak üzere olduğu eşini öldürdü.
15 Ağustos 2024

Ankara'da Sinan Ateş'in ailesine adliye bahçesinde saldıran M.C.K. isimli şüpheli, 'kadına karşı basit yaralama' suçundan tutuklandı. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara'da öldürülmüş ve bu olayla ilgili 22 sanığın yargılandığı davada karar açıklanmıştı. Saldırı, duruşma sırasında verilen arada gerçekleşmiş ve Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç ile yanındaki üç kişi etkilenmişti. Saldırgan, başsavcılık talimatıyla gözaltına alınarak tutuklandı.
3 Ekim 2024

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Veysel Ö., Ankara'da izinli olduğu sırada Keçiören ilçesindeki evinde eşi ve iki çocuğunu öldürdü ve ardından intihar etti. Olay, Veysel Ö. eşiyle tartışmaya başladıktan sonra gerçekleşti. Aile yakınları olay yerine geldiklerinde büyük üzüntü ve şok yaşadı. Veysel Ö. daha önce Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapmıştı.
13 Mayıs 2024

Muğla'nın Menteşe ilçesinde M.K. isimli bir kişi, eşi Senem K.'yi bıçaklayarak öldürdü. M.K. ormanlık alanda yakalandı ve hakkında üç ay uzaklaştırma kararı olduğu belirtildi. Balıkesir'in Gönen ilçesinde ise Murat Sevilen, kızı Eylem Sevilen'i boğarak öldürdü. Sevilen, kızının arkadaşının doğum gününe gitmek istemesi üzerine tartıştıklarını ve ardından cinayeti işlediğini itiraf etti.
26 Ağustos 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, kasten öldürme şüphesiyle tutuklu olan amca Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini duyurdu. Narin Güran’ın cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alınmış ve Nevzat B., Narin’in amcası tarafından tehdit edilerek cesedi gömdüğünü itiraf etmişti. Avukat Seda Toğrul, dosyada gelinen aşamada sanık beyanları ve yeni deliller nedeniyle savunmaya devam edemeyeceğini belirtti.
11 Eylül 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 36 yaşındaki S.G. adlı kadın, evine giderken bir saldırgan tarafından bıçaklandı. İlk olarak M.K. adlı bir şahıs gözaltına alındı ancak saldırıyla ilgisi olmadığı tespit edilince serbest bırakıldı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, asıl şüpheli İ.B.'yi yakalayarak tutukladı. Her iki şahsın da zihinsel engelli olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024

Mardin'de iki aile arasında çıkan muhtarlık kavgasında başından yaralanan 45 yaşındaki Gülşah Çalışkan, 144 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Olay, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 18 Ocak'ta meydana geldi ve taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada toplamda on kişi yaralandı ve dört şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çalışkan'ın cenazesi Kuyulu Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
10 Haziran 2024
İşaretlediklerim