Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, AKP listelerinden seçime gireceklerini duyurdu. Bu açıklamanın ardından DSP'nin üç genel başkan yardımcısı Onur İste, Dilara Tambova ve Selçuk Karakülçe görevlerinden istifa etti. İstifa eden başkan yardımcıları, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarla, partinin mevcut durumundan dolayı istifa ettiklerini ve görevlerini gururla yürüttüklerini belirttiler.
7 Nisan 2023

Ali Babacan, Ankara'da düzenlenen DEVA Partisi 2’nci Olağan Büyük Kongresi'nde yeniden genel başkan seçildi. Kongrede Babacan, genel başkanlık seçimine tek aday olarak katıldı ve geçerli 556 oyun tamamını aldı. Ayrıca, kongrede genel merkez yönetim kurulu, disiplin kurulu ile ilkeler ve değerler kurulu üyeleri de belirlendi.
13 Ekim 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Olağan Genel Kurulu'nda Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yarıştığı başkanlık seçiminde oy verme işlemi sona erdi. Saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı ve oy sayımına geçildi. Aidatlarını yatıran 46 bin 410 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde katılım oranı yaklaşık %58 olarak bildirildi. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listeleri de açıklandı.
9 Haziran 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programında yaptığı konuşmada bir kez daha belediye başkanı olmayı planladığını duyurdu. Yavaş, yeni dönemde de rozetsiz başkanlık yapmayı sürdüreceğini ve siyasi tartışmalara zaman ayırmayacağını belirtti. Ankara'da yaşanan travmayı tekrar yaşatmamak için çalışacağını ve halkın desteğiyle bir 5 yıl daha başkanlık yapmayı istediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

İYİ Parti'nin genel başkanlık seçimlerinde Müsavat Dervişoğlu, üçüncü tur oylamada Koray Aydın'ı geçerek yeni genel başkan oldu. İkinci turda 1158 delege oy kullanmış ve 1152 oy geçerli sayılmıştır. Müsavat Dervişoğlu ikinci turda 570 oy alırken, Koray Aydın 565 oy almıştır. Üçüncü turda ise Dervişoğlu 611 oy ile Aydın'ın 548 oyuna karşı üstünlük sağlamıştır.
27 Nisan 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi. Başkanlık seçimi için yapılan üst kurul toplantısını Başkanvekili Orhan Karadaş yönetti. Oylamada Orhan Karadaş da yeniden başkanvekili oldu. Bir hafta önce TBMM’de, görev süresi dolan üç RTÜK üyesi için seçim yapılmıştı.
18 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun getirildiğini açıkladı. Bu atama, TFF yönetim kurulunun bir toplantı sonrasında Lale Orta'nın yerine gerçekleştirildi. Ahmet İbanoğlu başkanlığındaki yeni MHK üyeleri de belirlendi ve isimleri açıklandı.
15 Temmuz 2023

Seçime bir hafta kala en güçlü adayın çekilmesiyle, eski Trabzonspor kulübü başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, federasyon başkanlığı seçimini beş oy farkla kazandı. Mehmet Büyekekşi'nin hayal kırıklığı yaşadığı bu seçimde, Hacıosmanoğlu'nun geçmişteki tartışmalı davranışları ve şiddetle ilişkilendirilmiş geçmişi dikkat çekiyor. Ahmet Talimciler, yeni başkanın farklı bir profil çizmeye çalıştığını ancak futbol yönetiminde vasatlığın devam ettiğini belirtiyor. Ayrıca, FIFA ve UEFA'nın Türkiye'ye bakışının olumsuz yönde değiştiği vurgulanıyor.
23 Temmuz 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda başkanlık seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yarıştığı seçimde, saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Kulübün 46 bin 410 üyesi oy kullanma hakkına sahipti. Şimdi oyların sayımına geçilecek ve yeni başkan belirlenecek.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimi öncesinde yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının Fenerbahçe için geçersiz olduğunu belirtti. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yarıştığı seçimde, Servet Yardımcı adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. Koç, seçim sürecinde şantaj ve tehdit gibi unsurların olduğunu iddia etti. Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma da seçim sürecini eleştirerek, Büyükekşi'nin futbolla ilgisi olmadığını söyledi.
18 Temmuz 2024

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin'in aynı zamanda AKP Afyonkarahisar İl Başkanı olduğu ortaya çıktı. Daha önce Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül'ün de AKP il başkanlığına atanması hukukçular tarafından eleştirilmişti. Hukukçular, bu durumun yargının bağımsızlığına zarar vereceğini ve baro başkanlarının siyasi görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini savunuyor. Şahin'in baro başkanlığından ayrılmadan ekimdeki baro seçimlerine kadar görevini sürdürmeyi planladığı belirtildi.
28 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına yeniden aday olan Mehmet Büyükekşi'yi sert bir dille eleştirerek tebrik etti. Koç, Büyükekşi'nin yönetim tarzını ve TFF'nin süreç yönetme beceriksizliğini eleştirirken, seçim sürecinin antidemokratik olduğunu vurguladı. Büyükekşi, Koç'un eleştirilerine tepki gösterdi ve Koç özür diledi. TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Büyükekşi ve eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aday olarak yarışıyor.
18 Temmuz 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlık seçimlerinde Ali Koç yeniden başkan seçildi. Eski başkan Aziz Yıldırım, Koç'la birlikte sahneye çıkarak destek mesajı verdi. Yıldırım, Fenerbahçe'nin bu sene şampiyon olması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti ve kongreye katılan tüm delegelere teşekkür etti.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanlık seçimlerinde Aziz Yıldırım'a karşı zafer kazanan Ali Koç ile yola devam etme kararı aldı. Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi de açıklandı. Listede Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu ve Acun Ilıcalı gibi isimler yer alıyor. Ayrıntılar ilerleyen günlerde paylaşılacak.
9 Haziran 2024

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Malatya il başkanlığının olağan kongresinde divan başkanı oldu. Başarır, kongrede yaptığı konuşmada, partinin demokrasi geleneğini vurgulayarak, Kemal Kılıçdaroğlu'na hiç kimseye saygısızlık yaptırmayacağını belirtti. Ayrıca, partide 'değişimci' ve 'genel merkezci' ayrımı olmadığını, iki adayın yarışacağını ve birinin kazanacağını ifade etti.
24 Eylül 2023

İYİ Parti, yeni grup başkan vekilleri olarak Turhan Çömez ve Buğra Kavuncu'yu seçti. Bu seçim, parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun liderliğinde gerçekleştirilen bir toplantıda oy birliğiyle yapıldı. Dervişoğlu, 27 Nisan'da düzenlenen olağanüstü kurultayda genel başkan olarak seçilmişti. Bu değişiklikler, parti içi yapılanmada önemli bir güncelleme olarak görülmektedir.
6 Mayıs 2024

AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda 321 oy alarak meclisin 30'uncu başkanı oldu. Seçimde toplam 584 milletvekili oy kullandı. Diğer adaylar arasında CHP'den Tekin Bingöl 160 oy, Yeşil Sol Parti'den Tülay Hatimoğulları Oruç 51 oy, İYİ Parti'den Cihan Paçacı 43 oy ve TİP'ten Şerafettin Can Atalay 4 oy aldı. Numan Kurtulmuş daha önce akademik kariyer yapmış, çeşitli hükümet pozisyonlarında bulunmuş ve AKP Genel Başkanvekilliği görevini yürütmekteydi.
7 Haziran 2023

Yüksek Seçim Kurulu, sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğunu ve geçici sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86 oy aldı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın seçim sonuçlarına göre Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirtti.
28 Mayıs 2023

Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların kapanmasının ardından ilk veriler gelmeye başladı. Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansı'nın verilerine göre, Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da önde görünüyor. Anadolu Ajansı'nın yüzde 94 sandık açıldığında verdiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu yüzde 46,71 oy alırken, Tayyip Erdoğan yüzde 46,52 oyda kalmıştır. ANKA'nın yüzde 60,7 sandık açıldığında verdiği bilgilere göre ise Kılıçdaroğlu yüzde 48,45, Erdoğan ise yüzde 44,98 oy almıştır.
14 Mayıs 2023
İşaretlediklerim