Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 52,16'sını alarak yeniden seçildi. Rakibi Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oy oranında kaldı. Erdoğan, Türkiye genelinde 52 ilde birinci olurken, Kılıçdaroğlu 29 ilde en çok oyu aldı. Erdoğan, önceki seçimlere kıyasla bu sefer Hatay'da da önde tamamladı.
29 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığına seçildi. Ankara'da düzenlenen seçimlerde İmamoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarıştı ve 765 delegenin oy kullandığı seçimlerde 515 oy alarak başkan oldu. İmamoğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda kayyım meselesinin milletin zihninden uzaklaşması gerektiğini vurguladı.
5 Haziran 2024

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) görev süresi dolan beş üyenin yerine yeni atamalar yapıldıktan sonra, kurul yeni başkanını seçti. YSK'nın yeni başkanı Ahmet Yener olarak belirlendi. Ahmet Yener, Sayıştay Başkanı Metin Yener'in ağabeyidir. YSK'da üyelik süreleri kanunen belirli periyotlarla değişmekte olup, 2018'de bazı üyelerin görev süreleri son dakika kararıyla uzatılmış ve bu durum daha sonra TBMM'de geçirilen bir düzenleme ile Ocak 2023'e kadar sürdürülmüştü.
26 Ocak 2023

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması ve adayları Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesinin ardından, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erbakan'a imza vermeyi düşünen seçmenleri ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'a imza vermeye davet etti. Özdağ, bu çağrıyı Twitter üzerinden yapmıştır. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre, Sinan Oğan için toplanan imza sayısı 25 bin 925'tir ve imza verme işlemi 27 Mart saat 20:00'de sona erecektir.
24 Mart 2023

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması üzerine başlayan seçimlerde 26 tur sonunda da yeni başkan belirlenemedi. Mevcut başkan Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk arasında yapılan oylamada hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Seçimler, salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 27'nci tura taşındı. Seçim sürecinin uzamasında, siyasi partilerin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın net bir aday göstermemesi etkili oldu.
29 Nisan 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini tebrik etti. Anadolu Ajansı verilerine göre Erdoğan, oyların yüzde 52,16'sını alarak seçimi kazandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim öncesinde yaptığı, Biden'ın yüzünün 'mosmor olacağı' yönündeki açıklamasına karşın, Biden Twitter üzerinden tebrik mesajı yayınladı ve NATO müttefikleri olarak birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Anadolu Ajansı'nın verilerine göre yüzde 52,16 oy alarak yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oyda kaldı. Stoltenberg, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan ile birlikte çalışmayı sürdürmeyi ve temmuzdaki NATO Zirvesi'ne hazırlanmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

Ankara'da sandık açılma oranları ve başkan adayları Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranları, Anadolu Ajansı (AA) ve ANKA Haber Ajansı'na göre farklılık gösteriyor. AA'ya göre açılan sandık oranı %96,95 iken, ANKA'ya göre %95,8 olarak belirtilmiş. Adayların oy oranlarına göre AA, Erdoğan'ın %49,58 ve Kılıçdaroğlu'nun %50,42 aldığını bildirirken, ANKA Erdoğan için %48,95 ve Kılıçdaroğlu için %51,05 oranını veriyor.
28 Mayıs 2023

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, yaklaşan olağan seçimli genel kurulda başkan adayı olduğunu duyurdu. Daha önce aday olmayacağını belirten Koç, olağanüstü durumlar karşısında fikrini değiştirebileceğini ifade etmişti. Koç, adaylıktan çekilen Sadettin Saran ve ekibine, Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda gösterdikleri çaba ve saygılı yaklaşımları için teşekkür etti. Genel kurulun kesin tarihi yakında kulüp tarafından açıklanacak.
11 Mayıs 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yusuf Arıncı görevden alındı ve yerine üye Salih Tanrıkulu atandı. Ayrıca Uşak, Düzce, Sinop ve Tunceli illerinin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte Düzce, Tunceli, Uşak ve Sinop illerine yeni milli eğitim müdürleri atandı.
7 Haziran 2024

İYİ Parti'de TBMM grup başkanlığına Koray Aydın getirilirken, grup başkan vekilleri olarak Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta belirlendi. Önceki dönemde grup başkanı olan İsmail Tatlıoğlu'nun yerine Aydın geçti. Dervişoğlu ve Usta ise önceki dönemde de grup başkan vekili olarak görev yapıyorlardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Koray Aydın'ı Mart 2022'de teşkilat başkanlığı görevinden almış ve teşkilatları doğrudan kendine bağlamıştı.
7 Haziran 2023

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 4. Olağanüstü Kongresi'nde Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak partinin yeni eş genel başkanları olarak seçildi. Kongrede eski eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar son konuşmalarını yaptılar. Buldan, partinin mücadelesinin devam edeceğini belirtirken, Sancar, HDP'nin birikimini ve mücadele tecrübesini Yeşil Sol Parti'ye aktaracaklarını ifade etti. Kırkazak ve Özcan, görevlerini onur nişanesi olarak taşıyacaklarını ve partinin varoluşunu koruyacaklarını belirttiler.
27 Ağustos 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibini yüzde 30 puan farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 20 yıl sonra Mamak'ı kazanan CHP'li Veli Gündüz Şahin ile birlikte teşekkür konuşması yapan Yavaş, herkese eşit davranmanın önemini vurguladı. Yavaş, seçimlerin ardından tüm belediye başkanlarına oy veren vermesin herkese kucak açma ve eşit davranma çağrısında bulundu, aksi takdirde aynı akıbete uğrayacaklarını belirtti.
5 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma/açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak açılışa katılmasını temenni ettiğini ifade etti. Bu açıklama üzerine salondaki CHP'li katılımcılar tarafından alkış alındı. Ayrıca, genel seçimlerin 14 Mayıs'ta olabileceği ve 'altılı masa'nın ortak adayının kim olacağı konusunun siyasi gündemde tartışıldığı belirtildi.
22 Ocak 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı geçici sonuçlara göre yüzde 52 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş için 'terörist' ifadesini kullandı. Konuşma sırasında meydanda 'Selo'ya idam' sloganları atıldı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar vurgusu yaparak, uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi planladıklarını belirtti. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte balkonda poz veren Sinan Oğan'ın da Erdoğan'ı desteklediği görüldü.
29 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimlerine katılacak adayları açıkladı. Listede, dün adaylıktan çekildiğini duyuran Servet Yardımcı da yer aldı. TFF, diğer adaylık başvurularını TFF Statüsü'nün 38/1. maddesinde belirtilen koşulları taşımadıkları gerekçesiyle kabul etmedi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Mehmet Büyükekşi'ye adaylık için imza vermediği belirtildi.
12 Temmuz 2024

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçimini Arslan kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üyeliğe atanan İrfan Fidan'ın adaylığına iktidar yanlısı üyelerin bile karşı çıktığı belirtilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin 'Erdoğan'ın adayı kaybetti' şeklindeki yorumlarına karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi'nin bağımsız bir kurum olduğunu ve üyelerin hür iradeleriyle seçim yaptıklarını ifade etti.
4 Şubat 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM) başkanlığına Kadir Özkaya'nın seçildiği duyuruldu. Haber, 21 Mart 2024 tarihinde paylaşıldı ve daha fazla ayrıntı verilmediği belirtildi. Kadir Özkaya'nın seçilmesi, Anayasa Mahkemesi'nin yeni dönemdeki liderliğini ve yönünü belirleyecek önemli bir gelişme olarak görülüyor.
21 Mart 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara'daki Arjantin İlkokulu'nda kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin zor koşullar altında gerçekleştiğini ve karalama ile iftira kampanyalarına maruz kaldığını ifade etti. Vatandaşları sandığa davet eden Kılıçdaroğlu, demokrasinin ülkeye mutlaka geleceğine ve halkın sağduyusuna güvendiğini belirtti. Oy kullanma işleminden sonra evinde dinleneceği ve daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçeceği bilgisi paylaşıldı.
28 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeniden aday olmak için çalışmalara başladı. Büyükekşi, yeni yönetim kurulu için birden fazla isimle görüşmeler yaparken, bazı Süper Lig kulüplerinden imza ve oy talep etti. TFF yönetimi, kulüplerin değişim taleplerine rağmen olağan süreç olan 18 Temmuz'u işaret etmişti. Büyükekşi'nin adaylık süreci, TFF yönetimine yönelik eleştirilerin ve değişim taleplerinin gölgesinde ilerliyor.
4 Temmuz 2024
İşaretlediklerim