Karabük Demir ve Çelik Sanayi (Kardemir), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamayla iki yıl sürecek en fazla 750 milyon liralık hisse geri alım programı başlattığını duyurdu. Programın amacı fiyat istikrarını desteklemek ve yatırımcıları korumak olarak belirtildi. Geri alınacak hisselerin nominal değeri 34 milyon 200 bin lira olarak sınırlandırıldı. Bu duyuru sonrasında şirketin hisse senetleri yüzde 4 civarında değer kazandı.
8 Mayıs 2023

Türkiye'nin çeşitli illerindeki enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Konya, Isparta ve Diyarbakır'daki enerji iletim hattı projeleri kapsamında bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Ayrıca, Adana'da dördüncü grup küçük alan maden sahası ihale edilecek. İhale edilecek sahalara ilişkin bilgiler en az 15 gün önceden MAPEG'in internet sitesinde duyurulacak.
17 Temmuz 2024

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, hisse başına brüt 6 lira, net 5,40 lira olacak şekilde toplam 3 milyar lira nakit temettü dağıtma kararı aldı. Bu karar, 23 Mart 2023 tarihinde ödenecek. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, bu kararın Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve şirketin Ana Sözleşmesi hükümleri ile Kâr Dağıtım Politikasına uygun olduğu belirtildi.
15 Mart 2023

25-29 Eylül tarihleri arasında borsada işlem gören sekiz şirket, hissedarlarına temettü (kar payı) dağıtacak. Bu şirketler arasında Arçelik AŞ, Bosch Fren Sistemleri Sanayii ve Ticaret, Adel Kalemcilik, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ, Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm ve Eğitim Hizmetleri, Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Özsu Balık Üretim AŞ ve Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ bulunuyor. Her bir şirketin hisse başına net temettü miktarı da belirtilmiştir.
25 Eylül 2023

Türk hızlı teslimat şirketi Getir, daha fazla odaklanmak ve kaynaklarını daha etkin kullanmak amacıyla Avrupa ve Amerika pazarlarından çekildiğini duyurdu. Şirket, Mubadala ve G Squared'den aldığı yeni finansmanı Türkiye'deki rekabet gücünü artırmak için kullanmayı planlıyor. Bu karar, Getir'in Avrupa'da çalışanlarını işten çıkarmasıyla önceden sinyalini vermişti.
29 Nisan 2024

Ekim 2023'te borsada işlem gören 11 şirket, hissedarlarına temettü (kar payı) dağıtacak. Bu şirketler arasında Park Elektrik Üretim, Bizim Toptan Satış Mağazaları, Platform Turizm, Duran Doğan, Yükselen Çelik, Makim Makina, Vakıf Menkul Kıymet, Gür-Sel Turizm, Osmanlı Yatırım, SDT Uzay ve Özsu Balık bulunuyor.
2 Ekim 2023

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Hazine mülkiyetindeki HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Boyçelik Metal A.Ş. ve Bizim Menkul Değerler A.Ş.'yi satışa çıkardı. HES Hacılar A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ve Boyçelik Metal A.Ş.'nin yüzde 27,49 oranındaki hisseleri 22 milyar lira muhammen bedel üzerinden satışa sunulacak. Bizim Menkul Değerler A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ise 380 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarıldı. İhaleler 13 ve 28 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
9 Temmuz 2024

18-29 Eylül tarihleri arasında borsada işlem gören 13 şirket, hissedarlarına temettü dağıtacak. Bu şirketler arasında Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii, Bera Holding, Yataş, Berkosan, Duran Doğan, Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Arçelik, Bosch Fren Sistemleri Sanayii ve Ticaret, Adel Kalemcilik, Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm ve Eğitim Hizmetleri, Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Özsu Balık Üretim ve Tüpraş bulunuyor. Her bir şirketin hisse başına net temettü miktarı da belirtilmiştir.
8 Eylül 2023

Ereğli Demir Çelik ve İskenderun Demir Çelik, yatırım dönemlerinde nakit akışını korumak amacıyla temettü dağıtmama kararı aldı. Bu karar, 31 Mart'ta yapılacak genel kurul toplantısında onaylanacak. Ereğli Demir Çelik ayrıca, kendi hisselerini geri almak için yeni bir Pay Geri Alım Programı başlatmayı planladığını açıkladı ve bu program da aynı genel kurul toplantısında oylanacak.
10 Mart 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi için 'acil' durumlar kapsamında yemek hizmeti ihalesi açtı. İhale, kamu ihale kanununun 21b maddesiyle, yani pazarlık usulüyle yapıldı. MHP'li iş insanı Öztürk Taştan, kendi şirketi 'Özata Gıda Soğuk Hava Tessileri Sosyal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi' ile tek başına girerek ihaleyi 5 milyon 421 bin 350 lira karşılığında aldı.
26 Temmuz 2023

Tureks Turunç Madencilik (MARBL) şirketinin halka arz tarihi belirlendi. Şirket hisseleri 2-3 Kasım tarihlerinde halka arz edilerek talep toplanacak. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27 Ekim tarihli kararıyla şirketin halka arzı onaylanmıştı. Şirket paylarının tamamı eşit dağıtım yöntemiyle ve pay başına 10 lira 97 kuruştan halka arz edilecek.
31 Ekim 2023

Borsada işlem görmeye başladığından beri yüzde 158 değerlenen Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerine, açığa satış ve kredili işlem yasağından sonra şimdi de brüt takas tedbiri uygulanacak. Söz konusu tedbirler 29 Kasım’a kadar devam edecek. Ayrıca KENT, KLNMA ve ORMA hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek.
30 Ekim 2023

Borsada BIST 100 endeksi 8,035 seviyesinden işlem görmeye başladı. KIMMR ve PEGYO hisselerine 22 Eylül 2023-20 Ekim 2023 tarihleri arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak. ELITE ve TARKM hisselerine brüt takas uygulanacak ve halihazırda uygulanan tedbirler devam edecek. SUMAS hisseleri ise emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek ve daha önce getirilen tedbirler devam edecek.
22 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun yeni taksiye dönüştürülmesi için başvuruları tamamladı ve kura çekimi yapıldı. İBB Başkanı İmamoğlu, araçların uygun maliyetle temin edileceğini belirtirken, taksiciler araç fiyatlarının 800 bin TL'den 1.5 milyon TL'ye çıkarıldığını iddia ediyor. İBB'nin bu süreci desteklediği belirtilen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya taksicilerden tepki var. İmamoğlu, yeni taksilerin İstanbul'a ve esnafa değer katacağını ve uygun fiyatlarla sağlanacağını ifade etti.
17 Mart 2023

Artvin'in Arhavi ilçesi, Cengiz Holding'in madencilik faaliyetleri nedeniyle halkın tepkisiyle karşı karşıya. MAPEG'nin geçen ay yaptığı maden arama sahası ihalesinde, Eti Bakır 5 milyon TL bedelle Arhavi ve Hopa'daki toplam 10 köyü kapsayan 1930,92 hektarlık alanın ihalesini kazandı. Bu durum, bölgenin ekosistemine ve tarım-hayvancılık faaliyetlerine zarar vereceği endişesiyle halkın protestolarına neden oldu.
21 Ağustos 2024

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, 6 Temmuz'da yapacağı toplantıda üyelerinden gayrimenkul projeleri ve genel taşınmazlarla ilgili yetki isteyecek. Kulüp, Mart 2023'te Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait Galatasaray Florya Metin Oktay tesislerindeki araziyi 1 milyar 171 milyon 800 bin liraya satın almıştı. 29 Haziran'da yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa, 6 Temmuz'da kurul çoğunluğa bakılmadan gerçekleştirilecek. Yönetim, faaliyetlerin yürütülmesi ve ilgili hukuki işlemler için 31 Mayıs 2026'ya kadar yetki talep edecek.
11 Haziran 2024

Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayıyla halka arz edilen Tureks Turunç Madencilik, 8 Kasım 2023 tarihinden itibaren Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak. Şirketin hisseleri 2-3 Kasım tarihlerinde halka arz edilmiş ve talep toplanmıştı. Şirketin borsadaki işlem kodu 'MARBL' olarak belirlenmiş ve hisse başına fiyat 10 lira 97 kuruş olarak açıklanmıştır.
7 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Kararı ile kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı aylık yüzde 3,5 olarak yeniden belirlendi. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Tahsilat Genel Tebliği ile amme alacaklarında uygulanan tecil faizi oranı yıllık yüzde 24'ten yüzde 36'ya çıkarıldı. Yeni oranlar bugünden itibaren geçerli olacak, ancak daha önce yapılan tecil başvuruları için eski oranlar uygulanmaya devam edecek.
14 Kasım 2023

Gıda şirketi Dardanel, Koç Holding'in satılığa çıkardığı Tat Gıda'nın yüzde 53 oranındaki paylarını satın almak için teklif verdiğini duyurdu. Koç Holding daha önce Tat Gıda'nın satışı dahil alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma başlattığını belirtmişti. Dardanel'in teklifi, şirketin hakim paylarının sahibi olan Niyazi Önen Holding A.Ş.'nin çatısı altında bulunan Dardanel Greece S.A. firması ile ortaklaşa yapıldı.
21 Temmuz 2023

Hürriyet Gazetecilik, faaliyetlerini durdurduğu üç şubesinde bulunan baskı makineleri, paketleme bölümleri ve yardımcı makineleri gibi teçhizatı, toplam defter değeri 7 milyon 338 bin 336 TL olan ekipmanları, Tayfurlar Ticaret Nakliye ve Geri Dönüşüm şirketine 77 milyon 800 bin TL'ye sattığını açıkladı. Bu satış, Hürriyet'in geçen aralıkta İzmir DPC şubesinin basım faaliyetlerini sonlandırma kararı ve 62 çalışanın işten çıkarılmasının ardından gerçekleşti. Ayrıca, Demirören Holding'in geçen ay medya binasını Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na devrettiği bilgisi de verildi.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim