Türkiye'de Mossad'a casuslukla suçlanan 56 sanığın yargılandığı davada, 37 sanık hapis cezasına çarptırıldı, 19 sanık ise beraat etti. Ahmet Koray Özgürün ve Alperen Erkut, 'yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini' suçundan sekiz yıl dörder ay hapis cezası aldı. Diğer 35 sanık ise altı yıl sekizer ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alarak cezaları indirdi ve yurtdışı çıkış yasağı getirdi.
18 Eylül 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla Mossad'a bilgi sattıkları iddia edilen yedi şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi satmakla suçlanan yedi şüpheliden altısı tutuklandı. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda, MOSSAD'a bilgi satmakla suçlanan, aralarında bir özel dedektifin de olduğu yedi şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor. Ayberk'in, para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve 'Victoria' isimli bir ajanla temas kurduğu belirlendi.
5 Mart 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericiler Saraçhane'de polis tarafından durdurulmuş ve arbede çıkmıştı. Olaylar sonucunda 217 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 30'u hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istenmiştir. İddianamede, şüphelilerin 'görevi yaptırmamak için direnme', 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu'na muhalefet', 'kasten yaralama' ve 'kamu malına zarar verme' suçlarından yargılanmaları talep edilmiştir. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiştir.
29 Mayıs 2024

İsrail ordusu, hapishanelerdeki doluluk nedeniyle Batı Şeria'da 20 Filistinli aktivisti gözaltına almaktan vazgeçti. İsrail devlet televizyonu KAN, cezaevi ve gözaltı merkezlerindeki doluluk nedeniyle daha fazla gözaltı operasyonunun iptal edilebileceğini bildirdi. İsrail Cezaevi İdaresi, Filistinli tutuklular için 14 bin 500 kişilik kapasite bulunduğunu ancak bu sayının 21 bini aştığını açıkladı. Filistin Esirler Cemiyeti'ne göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da 9 bin 345 Filistinli gözaltına alındı.
23 Haziran 2024

İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde 'Kelime-i Tevhid' bayrağı açan İsmail Aydemir'i yumrukladığı için yargılanan Ege Akersoy hakkında beraat kararı verildi. Olay, Türkiye Gençlik Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen ve 308 sivil toplum kuruluşunun katıldığı bir eylem sırasında gerçekleşti. Akersoy, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ancak daha sonra tahliye edilmişti. Mahkeme, bu suçlamadan beraatine karar verirken, 'kasten yaralama' suçundan 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.
21 Şubat 2024

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı davada, HDP eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e hapis cezaları verilmişti. Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu bazı sanıklar hakkında tahliye ve beraat kararları çıkmıştı. Savcılık, bu tahliye ve beraat kararlarına itiraz ederek sanıkların yeniden tutuklanmasını talep etti. Bu gelişme, davanın hukuki sürecinde yeni bir aşamaya işaret ediyor.
17 Mayıs 2024

Dilan Polat ve diğer sanıkların tutukluluk durumları hakkında aylık inceleme gerçekleştirildi. Mahkeme, Dilan Polat ve diğer bazı sanıkların tutukluluğuna devam kararı verirken, bazı sanıkların adli kontrol ile yargılanmasına karar verdi. Dilan Polat hakkında tahliye kararı istenmiş ancak mahkeme bu talebi reddetmiş. Polatların avukatı, MASAK raporunun müvekkillerinin tahliyesiyle sonuçlanacağını belirtmiş.
15 Haziran 2024

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant için savaş suçu iddiaları nedeniyle tutuklama emri çıkarılmasını talep etti. Bu karar, İsrail'in Filistin topraklarındaki askeri operasyonları ve sivil kayıplarına yönelik iddialar üzerine alındı. Kararın uluslararası diplomatik ilişkilerde önemli yankıları olması bekleniyor.
20 Mayıs 2024

Kobani davasında, eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında savcılık mütalaası okundu. Savcılık, 36 kişinin 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mütalaanın özeti sekiz saat sürdü ve HDP'liler ile avukatlar savunmaların tamamlanmadığı gerekçesiyle tepki göstererek salonu terk etti. Savcılık, Demirtaş için en fazla ceza talep ederek, çeşitli suçlamalardan dolayı 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 323 yıla kadar hapis cezası istedi.
14 Nisan 2023

İstanbul Beyoğlu'nda, Gazze'deki saldırılar nedeniyle Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden bir grup genç, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek isterken polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olaya sosyal medyadan tepki gösteren ve gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılmasını isteyen 'Filistin İçin Bin Genç' adlı grup, Filistin halkının onur mücadelesinden ilham aldıklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaşananlara tepki göstererek, gençlere yönelik muamelenin ifade ve toplanma özgürlüğüne aykırı olduğunu ve gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.
6 Nisan 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla yargılandığı davada iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve 76 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Mahkeme, ceza onanırsa Fincancı'nın doktorluk mesleğini icra etmesini yasaklayabilecek bir maddeyi de uyguladı. Duruşma, yoğun güvenlik önlemleri altında ve çok sayıda izleyici ve avukatın katılımıyla gerçekleşti. Fincancı'nın evinde yapılan aramada el konulan bir kitap, dosyada delil olarak saklanacak.
11 Ocak 2023

Amasra maden faciasında birinci derece sorumlu olarak görülen tutuklu sanıkların Zonguldak'ta görevlendirildiği ortaya çıktı. Dönemin müessese müdürü Cihat Özdemir ve işleme müdürü Selçuk Ekmekçi, 'olası kastla öldürme' suçundan toplam bin 80 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor. Diğer 19 sanık ise 'bilinçli taksirle öldürme' suçunu işledikleri iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi isteniyor. Mahkeme, tutuklu yedi sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 16 Ekim 2023 tarihine ertelenmesine karar verdi.
25 Temmuz 2023

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklanan altı kişi, 500 gündür cezaevinde bulunuyor. 2019'da başlayan dava sürecinde, iş insanı Osman Kavala'ya 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklara ise 18'er yıl hapis cezası verildi. Dava sürecinde, delil olarak gösterilen telefon tapelerinin usulsüz kaydedildiği ortaya çıktı. Davanın Türkiye'deki tüm sanıklarının beraat ettiği kararı, İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi tarafından bozuldu ve dava yeniden açıldı.
7 Eylül 2023

Anadolu başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 'Suç Gelirlerinin Aklanması', 'Vergi Usul Kanunu' ve 'Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi' kanunlarına muhalefet suçlarından Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüpheliler hakkında işlem yapılmıştır. Toplam 14 şüpheli tutuklanmış ve savcılık, soruşturmaya konu olan 27 şirkete kayyım atanmasını talep etmiştir. Hakimlik bu talebi kabul ederek 27 şirkete kayyım atanmasına hükmetmiştir. Soruşturma, İstanbul merkezli altı ilde yapılan operasyonlar ve MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu sonucunda ilerlemiştir.
6 Kasım 2023

MİT tarafından yürütülen bir operasyon sonucunda, Mossad’ın Türkiye’deki para ağını yönettiği belirlenen Liridon Rexhepi tutuklandı. Rexhepi’nin, İsrail İstihbarat Servisi’nin talimatıyla Türkiye’deki saha elemanlarına para aktardığı ve bu paraların Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekât faaliyetleri ile Suriye sahasına yönelik bilgi toplama amacıyla kullanıldığı tespit edildi. Rexhepi’nin, Türkiye’deki saha elemanlarına Western Union üzerinden çok sayıda para transferi gerçekleştirdiği ve bu elemanların Suriye’deki kaynaklarına kripto para yöntemi ile ödeme yaptığı belirlendi.
3 Eylül 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

Yargıtay Başsavcılığı, Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen müebbet hapis cezası ve diğer beş sanığa verilen 18'er yıl hapis cezalarının onanmasını talep etti. Mücella Yapıcı'nın mahkumiyetinin bozulması istendi. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın yargılamasının durdurulması gerektiği yönündeki düşünceye katılmadı. Tebliğnamede, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması ve 15 Temmuz darbe girişimi 'darbe girişimi' olarak tanımlandı ve Gezi Parkı eylemleri sırasında düzenlenen forumlar ve etkinlikler ele alındı. Ayrıca, Kavala ile ilgili tanıklıklar ve delillerin yeniden değerlendirilmesi vurgulandı.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim