İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tansiyon ve kalp ritmindeki bozukluklar nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'i hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve en kısa sürede taburcu olmasını umduğunu ifade etti.
13 Ocak 2023

Çorum'un Buharaevler Mahallesi'nde bir evden kaçan maymun, işe gitmek için caddeden geçen Buse E.S'ye saldırdı ve dizinden ısırdı. Olay yerine sağlık görevlileri ve belediyeden veterinerler sevk edildi. Yaralanan kadın, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilip taburcu edildi. Kaçan maymunun yakalanması için Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.
29 Ağustos 2024

Yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in kemikleri, Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulundu. Berzeg, evinden köpeği ile sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Arama çalışmaları sonucunda kemiklerine ulaşılan Berzeg'in ölüm nedeni henüz kesinleşmemiş olup, bölgede sık görülen sırtlanların saldırısına uğramış olabileceği üzerinde duruluyor. Adli tıp raporu ölüm nedenini netleştirecek.
1 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Malatya'da yıkılan Sevgi Apartmanı'nın enkazında arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, 5 yaşındaki Furkan Özbay ve 11 yaşındaki ağabeyi Doğukan Özbay 82 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan çocuklar hemen hastaneye kaldırılırken, onlarla birlikte kurtarılan kedileri 'Asit' ise enkazdan kaçtı.
9 Şubat 2023

2010 ve 2013 yılları arasında internet meme'i haline gelen ve asıl adı Pup Balltze olan Cheems, kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Cheems, cheeseburger'a olan düşkünlüğü nedeniyle bu isimle anılmıştı. Sahipleri, köpeğin ölüm haberini Instagram hesabından duyurdu.
21 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve sahipsiz sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa teklifini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıkladı. Yeni yasa, 'yakala-kısırlaştır-sal' yöntemini yürürlükten kaldırarak, köpeklerin belediye bakımevlerine toplanmasını ve sahiplendirilemeyenlerin uyutulmasını zorunlu kılıyor. Özel, bu düzenlemenin hayvanların yaşam hakkını ihlal ettiğini belirterek, en kısa sürede yasal itirazda bulunacaklarını ifade etti.
30 Temmuz 2024

Tokat'ta yaşayan 51 yaşındaki Nadir Yeşilkaya, vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan 15 gün sonra rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yeşilkaya, daha sonra Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Yeşilkaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
14 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta Türkiye ve Suriye'yi etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bir taziye mektubu gönderdi. Mektupta, Kılıçdaroğlu'nun depremde hayatını kaybedenler için üzüntüsünü dile getirdiği ve iki ülkenin ortak acılarını paylaştığını belirttiği ifade edildi. Türkiye'deki resmi can kaybı sayısı 43 bin 556'ya ulaşırken, Suriye'de en az 5 bin kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi.
23 Şubat 2023

Bingöl'de yaralı bulunan ve kanadına başka bir hayvanın kemiği nakledilerek tedavi edilen 'Garip' isimli şahin, bir yıl süren tedavi sürecinin ardından doğaya bırakıldı. Tedaviyi yürüten Dr. Öğretim Üyesi Sami Ünsaldı, manşon usulüyle yapılan kemik naklinin hayvanın doğal hissetmesini sağladığını ve bandaj kullanmadıklarını belirtti. Ünsaldı, bandajlı hayvanların psikolojik bunalıma girebileceğini ve bu durumun ölüm oranını artırabileceğini ifade etti.
30 Mayıs 2023

Sakarya'nın Karasu ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucu oluşan su birikintisinde mahsur kalan iki köpek yavrusu, Karasu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ekipleri tarafından kurtarıldı. Ekipler, çalılık alanda mahsur kalan yavrulara ulaşmak için yol açtı. Kurtarılan köpek yavruları sağlık kontrolünden geçirildikten sonra iyileştiklerinde annelerinin yanına bırakılacak.
8 Temmuz 2023

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında arbede çıktı. Şirket çalışanlarının silahlı saldırısı sonucu köylü Raşit Kibar hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Olayın ardından Hopa halkı protesto gösterileri düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hükümetin sahipsiz sokak hayvanlarını uyutmayı içeren düzenlemesine karşı çıktı. Özel, bu yöntemin maliyetinin yüksek olduğunu ve kısırlaştırma gibi alternatiflerin daha uygun olduğunu belirtti. Ayrıca, bu düzenlemenin vicdansızlık olduğunu vurguladı ve sokak hayvanlarının uyutulmasına karşı olduklarını ifade etti. Hükümetin bu düzenleme için muhalefetin desteğini aradığı bildirildi.
28 Mayıs 2024

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde köpeği tarafından ısırılan mimar Lütfü Seray, kuduz şüphesiyle tedavi görmesine rağmen hayatını kaybetti. Türkiye'de yılda yaklaşık 250 bin kuduz riskli temas bildirimi yapılıyor ve ortalama 1-4 arası kuduz vakası görülüyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, kuduz hayvanların %90.17'si evcil hayvanlar ve en sık köpeklerden kaynaklanıyor. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, kuduzun bir sistem sorunu olduğunu ve 'tek sağlık' yaklaşımıyla çevre, hayvan ve insan sağlığına yönelik önlemler alınarak kontrol altına alınabileceğini belirtiyor. Ayrıca, kuduz aşısının her yıl tekrarlanması gerektiğini ve sağlık sistemlerindeki aşı tedarik sıkıntılarına dikkat çekiyor.
13 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından eşi ve iki çocuğu öldürülen Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Şenyaşar, adalet talebini Özel'e iletti ve Özel de bu talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğini belirtti. Emine Şenyaşar, 2021'den beri adalet nöbeti eylemi yapıyor.
5 Haziran 2024

Konya'da bir barınakta köpeğe işkence ederek öldürdükleri iddia edilen iki sanık, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılandıktan sonra tahliye edilmişti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün tahliye kararına yaptıkları itirazlar, sırasıyla 3'üncü ve 4'üncü Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından reddedildi.
16 Ocak 2023

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, sahipsiz hayvanlar için hazırlanan yeni düzenlemenin bu hafta sonuna doğru Meclis'e sunulacağını açıkladı. Güler, sokakların güvenli olmadığını belirterek, hayvanların daha korunaklı ve güvenli alanlara alınması gerektiğini vurguladı. Düzenlemede barınakların imkanlarının artırılması, kısırlaştırma, aşılama ve sahiplendirme konularına yer verileceği belirtildi. Ayrıca, mevcut Veteriner Hizmetleri Kanunu'na göre kuduz riski taşıyan ve rehabilite edilemeyecek hayvanların ötenazi yoluyla hayatlarına son verilmesi gerektiği hatırlatıldı.
8 Temmuz 2024

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

İstanbul Beykoz'da 'Çerkes Cengiz' lakaplı Cengiz Şıklaroğlu'nun evinde beslediği aslanın ormana kaçtığına dair İHA tarafından yapılan haber yalan çıktı. Polis ekiplerinin aslanı bulup Şıklaroğlu'na teslim ettiği iddia edilmişti, ancak polis bu olayın gerçek olmadığını açıkladı. Şıklaroğlu da Instagram üzerinden haberi yalanladı. Şıklaroğlu'nun sosyal medya paylaşımlarında evinde beslediği birçok egzotik hayvan bulunduğu görülüyor.
5 Temmuz 2023

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören ve yıkımına başlanan Galeria İş Merkezi'nde mahsur kalan kediler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerinin ortak çalışmasıyla kurtarıldı. Hayvanseverlerin uyarısı üzerine yıkım durduruldu ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Şu ana kadar yedi kedi kurtarılırken, binada başka hayvanlar olabileceği ihtimaline karşı çalışmalar devam ediyor. Daha önce bölgeye gelen AFAD ekipleri, gerekli ekipman bulunamadığı için kurtarma çalışmasına başlayamamıştı.
23 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabul etti. Sinan Ateş, 2022 yılında motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmüş ve bugün de Erdoğan ile bir araya gelmiştir.
11 Haziran 2024
İşaretlediklerim