Kars'ta bir aile sağlık merkezinde görevli doktor Ercan Şentürk, sağlık raporu talebine olumsuz yanıt verdiği için bir hastası ve ağabeyi tarafından darp edildi. Şentürk, saldırının ardından kalp krizi geçirdi ve durumu kritik. Saldırganlar polis tarafından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Ağabey tutuklanırken, kardeşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Ekim 2023

Avustralya'nın Victoria eyaletinde kısa bir gezintiye çıkan 48 yaşındaki Lillian Ip, yanlış bir dönüş yaparak çamura saplandı ve beş gün boyunca aracında mahsur kaldı. Bu süre zarfında annesine hediye etmek için taşıdığı bir şişe şarabı tüketti. Geçen cuma havadan yapılan arama sonucu acil durum hizmetleri tarafından bulunan Ip, hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
9 Mayıs 2023

Batman'ın Cudi Mahallesi'nde Murat E. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi Aysel E.'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, beş çocuk annesi Aysel E.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Murat E. gözaltına alındı ve Aysel E.'nin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
8 Temmuz 2023

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Aksaray'ın Laleli Mahallesi'nde bir sulama kanalında 40 yaşlarında bir kadın cesedi bulundu. Vatandaşların durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kadının kimliği henüz belirlenemedi ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
25 Haziran 2023

Prenses Catherine, karın ameliyatı ve sonrasında kanser teşhisi konulmasının ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkacak. Ameliyat ve kemoterapi süreci hakkında detaylı bilgi vermeyen Prenses, iyileşme sürecinde olduğunu ve Kral Charles’ın doğum günü geçit törenine katılacağını belirtti. Prenses, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, tedavi sürecinin zorluklarından ve aldığı destek mesajlarının öneminden bahsetti.
15 Haziran 2024

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir apartmanın üçüncü katında temizlik yapmakta olan Şerife Soysal isimli 48 yaşındaki kadın, balkon camlarını temizlerken dengesini kaybederek zemine düştü ve olay yerinde hayatını kaybetti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri durumu tespit etti. Soysal'ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi Adli Tıp Morguna kaldırıldı.
30 Mayıs 2023

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle vefat eden Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu'nun kızlarına bağlanan maaş, SGK tarafından kesildi ve iki yıllık ödemelerin iadesi istendi. Ergenoğlu'nun enfeksiyonu meslek hastalığı olarak kabul edilmiş ve kızlarına tazminat ödenmişti. Ancak SGK, Ergenoğlu'nun hizmet alımı sözleşmesiyle çalıştığı gerekçesiyle gelir bağlanamayacağını belirtti. İstanbul Tabip Odası ve Aslı Sungur, SGK'nın kararına itiraz etti ve destek istedi.
10 Mayıs 2023

6 Şubat'taki depremler sonrası Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde terk edilen bir hasta, İzmir'den gelen gönüllü sağlık görevlileri tarafından bulundu. Hastanın cerrahi bir işlem gördüğü ve yürüyemediği belirlendi. Sağlık görevlileri, hastanede ölenlerle sonradan getirilen cesetlerin birbirine karıştığını ve yaşananları fotoğraflayamadıklarını ifade etti. Terk edilen hasta, bulunduktan sonra başka bir hastaneye sevk edildi.
17 Mart 2023

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışırken 'genel ahlakı bozduğu' iddiasıyla doktorluktan men edilen trans kadın Larin Kayataş, göreve iade edildi. Kayataş, Twitter'dan paylaştığı karara göre mahkeme, meslekten men edilmesinin hukuka aykırı olduğuna ve görevine iade edilmesine hükmetti. Kayataş, 2021'de hastanede görev yaparken sistematik mobbing, baskı ve ayrımcılıkla karşılaştığını açıklamıştı.
21 Temmuz 2023

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 82 yaşındaki Sıddıka A. evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olay yerine gelen ekipler, yaşlı kadının bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Sıddıka A.'nın Alzheimer hastası eşi G.A. gözaltına alındı. Cenaze, incelemelerin ardından Bolvadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
12 Eylül 2023

Ayşe Özkiraz, Çerkezköy 5'inci Asliye Ceza Mahkemesinde SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada lise mezunu olduğunu ve sahte kimlikleri kullanmadığını iddia etti. Hastanede çocuk cerrahisi servisinde zaman geçirdiğini, ameliyatlarda sadece izlediğini ve fotoğraf çektirdiğini söyledi. Tanıklar, Özkiraz'ın hastanede doktor gibi davrandığını ve sürekli fotoğraf çektirdiğini ifade etti. Savcı, Özkiraz'ın tutukluluk halinin devamını talep etti ve mahkeme bu talebi kabul ederek duruşmayı erteledi.
4 Ocak 2023

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın tedavisi yoğun bakımda devam ederken, menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından acil ameliyata alındığı ve komplikasyonlar sonucu entübe edildiği duyurulmuştu. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek ve cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
17 Kasım 2023

İzmir'de bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan Doç. Dr. Demet Aydoğan Kırmızı, hastasının rahminden çıkardığı miyom dokularını kullanarak cerrahi alet masasına 'Rahim korundu' yazısı yazdı ve bir kalp çizdi. Bu davranışı, meslektaşı Prof. Dr. Cem Baykal tarafından etik ve hukuki açıdan eleştirildi ve İzmir Tabip Odası'na şikayet edildi. Baykal, bu tür davranışların tıbbi etik değerlere aykırı olduğunu ve sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların 'sosyal medya zehirlenmesi' olarak adlandırılması gerektiğini belirtti.
26 Nisan 2024

Samsun'da genel cerrahi uzmanı doktor Mustafa E.'yi silah tehdidiyle kaçırdığı iddia edilen G.E. adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. G.E.'nin eşi Çiğdem E., 2017 yılında Mustafa E. tarafından yapılan safra kesesi ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti. Mustafa E., Çiğdem E.'nin ölümüyle ilgili olarak iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezası daha sonra para cezasına çevrilmişti. G.E. hakkında daha önce de Mustafa E.'nin evine giderek aracına zarar vermesi nedeniyle uzaklaştırma kararı verilmişti.
14 Eylül 2023

Ataşehir'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında, yol çalışması yapan işçiler tarafından bir otomobilin içinde emniyet kemeri takılı halde hareketsiz yatan bir kadın fark edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının öldüğünü tespit etti. Kadının cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
10 Kasım 2023

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

İstanbul'da böbrek hastası olan 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin, 2011 yılında Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Nakilden üç gün sonra hayatını kaybeden Bilgin'e, Kızılay'dan alınan kanın HIV taşıdığı anlaşıldı. Mahkeme, Kızılay'ı 'tam kusurlu' buldu ve ailesine toplam 770 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
20 Nisan 2023

SGK, multipl skleroz (MS) hastalarının tedavisinde kullanılan ve altı ayda bir alınan ocrelizumab etken maddeli ilacı (Ocrevus) ayaktan tedavi gören hastalar için geri ödeme listesinden çıkardı. Hastanede yatan hastalara ilacın uygulanmasına devam edilecek. İlacın eczane fiyatı 57 bin lira 270 kuruş olup, kararın geri alınmasını bekleyen altı binden fazla MS hastası ve hekimleri change.org'da bir imza kampanyası başlattı. Prof. Dr. Cavit Boz, ilacın önemli bir tedavi olduğunu ve kararın düzeltilmesini beklediklerini ifade etti. Hastalar, ilacın pasife alınmasının tedavi süreçlerini olumsuz etkilediğini ve sağlık durumlarının kötüleşmesine yol açtığını belirtiyor.
8 Haziran 2023
İşaretlediklerim