İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ELEV Vakfı Okulları’nın mezuniyet töreni sırasında dijital pano devrildi. Olayda altı kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. ELEV Vakfı Okulları’nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı, bir okul müdürü ve öğretmen de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
6 Haziran 2024

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Emin Ülker isimli şahıs, eşi Özlem Ülker ve müzisyen arkadaşı Yusuf Cavlak'ı silahla vurarak öldürdü ve daha sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Cavlak'ın hayatını kaybettiğini, hastaneye kaldırılan Özlem Ülker'in ise kurtarılamadığını belirledi. Polis, saldırganın cesedini olay yerine yakın bir bahçede buldu. Emin Ülker'in olaydan önce sosyal medyada, ölümünden Yusuf Cavlak ve eşi Özlem Ülker'i sorumlu tutan bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.
13 Kasım 2023

İnsan hakları savunucusu ve doktor olan Ayşe Uğurlu, açlık grevleriyle ilgili bir basın toplantısına katıldığı için Ankara Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ndeki görevinden açığa alındı. Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası, bu uygulamanın hukuk dışı olduğunu belirterek Uğurlu'nun göreve iadesini talep etti. Uğurlu'nun katıldığı basın toplantısı, avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın cezaevlerinde başlattıkları açlık grevi süreciyle ilgiliydi.
27 Temmuz 2023

Eski organ nakli koordinatörü hemşire Aygün Mengelli, yaklaşık 28 ay önce çift taraflı akciğer nakli olmuş ve şimdi organ bağışının önemini vurgulamak için çaba gösteriyor. Kendisi de kistik fibrozis hastalığı nedeniyle akciğer nakli geçiren Mengelli, Türkiye'de organ bağışının yetersiz olduğunu ve pandemi döneminden bile daha kötü bir durumda olduğumuzu ifade ediyor. Sağlık çalışanlarının beyin ölümüne inanmama sorununa değinen Mengelli, özel hastanelerin organ bağışı konusunda yetersiz kaldığını ve Türkiye'de yoğun bakım yatak sayısının fazla olmasına rağmen organ bağışı ve nakli konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtiyor.
12 Kasım 2023

Colorado'da cenaze levazımatçısı Megan Hess, 2010-2018 yılları arasında yüzlerce cesedi izinsiz parçalayıp sattığı için 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Annesi Shirly Koch da bu suçtan dolayı 15 yıl hapis cezası aldı. İkili, cenaze yakınlarından yakma işlemleri için para talep etmiş, bazı durumlarda ise uzuv bağışı karşılığında ücretsiz yapmayı önermişler. Bu olay, Reuters ajansının 2018'de yaptığı bir araştırma sonucu ortaya çıkmış ve FBI tarafından soruşturulmuştu.
4 Ocak 2023

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi asistanı, bir hasta yakını tarafından darp edilerek sağ el parmakları kırıldı. Olay, bir hastanın ameliyatının ertelenmesi sonucu gerçekleşti. Tıp fakültesi yönetimi ve Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, sağlıkta şiddet olaylarını kınayarak, bu tür olayların önlenmesi için daha etkili tedbirler ve yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Saldırgan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
12 Şubat 2024

Hatay'ın Antakya ilçesinde bir kadın ve iki çocuk, depremin 228'inci saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Kahramanmaraş'ta ise 227 saat sonra 74 yaşındaki Cemile Kekeç ve 222 saat sonra 42 yaşındaki Melike İmamoğlu enkazdan kurtarıldı. Kurtarılanlar sağlık ekiplerine teslim edildi.
15 Şubat 2023

Britanya'da bir hastanenin yeni doğan ünitesindeki yedi bebeği öldürmekle suçlanan hemşire Lucy Letby, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 33 yaşındaki Letby, 2015-16 yıllarında yedi bebeği öldürmek, altı bebeğin ise ölümüne teşebbüs etmekten suçlu bulunmuştu. Letby'nin erken tahliyesinin de önü mahkeme kararıyla kapandı. Britanya Başbakanı Rishi Sunak, bu gibi bir durumun tekrar yaşanmaması için mahkumların duruşmaya getirilmesini sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
21 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonrasında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, ekiplerin ses algılaması üzerine yoğunlaştığı bir bölgeden Yazgül Çaçan isimli kadın 72 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Yaralı olarak kurtarılan kadın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
9 Şubat 2023

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte diploma ile çalıştığı tespit edilen Ayşe Özkiraz, tutuklandıktan sonra yargılandığı davada 'tabip unvanını kullanmak', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından toplamda sekiz yıl hapis ve 18 bin lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Özkiraz'ın bir yıllık hapis cezasında hükmün açıklanmasını geriye bırakarak ve tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.
28 Mart 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depreminde nişanlısını kaybeden Yunus Emre Kaya, yaşadığı acıyı ve nişanlısıyla ilgili anılarını paylaştı. Kaya, nişanlısını depremin üçüncü gününde bir spor salonunda son yolculuğuna uğurladı. Deprem sabahı annesini güvenli bir yere çıkardıktan sonra nişanlısının evine koşan Kaya, evin yerle bir olduğunu gördü. Nişanlısının ölüm haberini aldıktan sonra, onun acı çekmeden öldüğünü umduğunu ve son bir kez yüzünü öptüğünü belirtti.
9 Şubat 2023

Guardian gazetesi yazarı Hilary Osborne, meme kanseri teşhisi konduktan sonra yaşadıklarını ve öğrendiklerini anlattı. Meme kanserinin çeşitli türleri olduğunu, herkese aynı tedavinin uygulanmadığını, kemoterapinin menopozu erkene çekebileceğini ve erken tanının hayat kurtardığını belirtti. Ayrıca, kemoterapinin saç dökülmesine neden olabileceğini, ancak tüm saçların dökülmeyebileceğini ve burun kıllarının da dökülebileceğini ifade etti. Osborne, mastektomi sonrası bile dikkatli olunması gerektiğini ve BRCA genlerinin meme kanseri riskini artırdığını vurguladı.
30 Eylül 2023

BBC muhabiri Tom Bateman, Kahramanmaraş merkezli depremden kurtarılan ve Adana Şehir Hastanesi'ne getirilen çocukların durumunu aktardı. Yoğun bakımda anne ve babası bulunamayan altı aylık bir kız bebek gibi kimliği belirsiz yüzlerce çocuk tedavi altında. Hastane, deprem bölgesindeki diğer hastanelerin hasar görmesi veya yıkılması nedeniyle bir merkez haline gelmiş. Dr. Nurşah Keskin ve Dr. İlknur Banlı Cesur, çocukların şok nedeniyle konuşamadıklarını ve en az 100 isimsiz çocuğun tedavi altına alındığını belirtiyor. Dr. Keskin de depremde akrabalarını kaybetmiş ve çocuklarıyla hastaneye sığınmış.
11 Şubat 2023

Şişli'de, yürüdüğü kaldırımın aniden çökmesi sonucu oluşan çukura düşen 36 yaşındaki Gülcan N. hastaneye kaldırıldı. Esentepe Mahallesi Harman 1 Sokak’taki kaldırımda henüz belirlenemeyen nedenle göçük oluştu. İtfaiye ekipleri tarafından çukurdan çıkarılan Gülcan N., sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaldırımdaki çökmenin devam etmesi nedeniyle güvenlik tedbiri alan ekipler, sokağı giriş ve çıkışlara kapattı.
11 Ekim 2023

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ertan İskender, hastasının bıçaklı saldırısına uğramış ve bu olay sonucu ciddi yaralanmalar ve psikolojik sorunlar yaşamıştır. Dr. İskender, saldırı sonrası mesleğini bırakmış ve Kanada'ya göç etmiştir. Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, Sağlık Bakanlığını, gerekli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesiyle Dr. İskender'e maddi ve manevi olmak üzere toplamda 97 bin lira tazminat ödemeye mahkum etmiştir. Hekim Birliği Sendikası Başkanı, bu tür kararların şiddet gören hekimler için emsal teşkil edeceğini ve idarecileri şiddete karşı tedbir almaya zorlayabileceğini belirtmiştir.
19 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tansiyon ve kalp ritmindeki bozukluklar nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Parti yetkilileri ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamalarına göre Akşener'in sağlık durumu iyi ve kontrol altında. Yapılan tetkiklerde ciddi bir sorun tespit edilmedi ve Akşener bir gün sonra taburcu edildi. Zorlu, Akşener'in yoğun çalışma temposundan dolayı yorulduğunu ve birkaç gün istirahat edeceğini belirtti.
13 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından sanatçı ve siyasetçilerin çağrıları sonucu cezaevindeki annesi Gülten Sayın ile ziyaret hakkı kapsamında buluştu. Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onaylanınca Aralık ayında cezaevine girmişti. Baba Süleyman Sayın, oğlunun annesiyle son günlerini geçirebilmesi için cezanın ertelenmesini talep ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu desteklerini ifade etmişler ve change.org'da bir imza kampanyası başlatılmıştı.
28 Şubat 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde köpeği tarafından ısırılan mimar Lütfü Seray, kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir ay süren tedaviye rağmen Seray kurtarılamadı. Dünya literatüründe çok az sayıda kuduz hastalığından kurtulan vaka bulunmakta. Geçen yıl Bitlis'te kuduz bir köpeğin ısırması sonucu 10 yaşındaki bir çocuk da hayatını kaybetmişti.
12 Temmuz 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023
İşaretlediklerim