Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Gazeteci Alican Uludağ, soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar ve cinayetin detayları hakkında bilgi verdi. İddialara göre, cinayetle ilgili olarak eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube yöneticisi Ufuk Köktürk gözaltına alındı ve MHP bağlantısı olduğu öne sürüldü. Cinayetin nedenine dair iki tez bulunuyor: Mersin olayına misilleme veya Sinan Ateş'in İyi Parti ile temasta olduğu algısı nedeniyle 'ders verilmesi'.
1 Ocak 2023

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın cinayetle ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Ayşe Ateş, eşinin ölümünün siyaset aracı olarak kullanıldığını ve çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapıldığını ifade etti. Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ayşe Ateş, gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adaletin sağlanmasını beklediğini belirtti.
27 Ocak 2023

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı gaz fişeğiyle başından vurulup hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesinin açtığı davada Türkiye'ye yönelik mahkumiyet kararına yapılan itirazı reddetti. AİHM, Berkin'nin ölümüyle ilgili Türkiye'de yetkililerin sorumlularla ilgili etkili bir soruşturma yapmamasının insan hakları ihlali teşkil ettiği görüşüne varmıştı. Türkiye'nin davayı Büyük Daire'ye götürme talebi de reddedildi.
27 Haziran 2023

İsrail, Gazze'nin batısında bulunan Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bir aracı hedef alarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin üç oğlu ve torunlarını öldürdü. Bu saldırı, Hamas'ın İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından gerçekleşti. İsmail Haniye, çocuklarının ölümü üzerine yaptığı açıklamada, İsrail'in şantajına boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, ailesinden savaşta 60'a yakın kişinin şehit olduğunu ve bu kayıpların Filistin halkının direnişini korkutmadığını ifade etti.
10 Nisan 2024

İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremleri sonrasında sosyal medyada paylaşılan ve polislerin hırsız ve yağmacılara işkence yaptığına dair görüntülerin gerçekliğinin yetkili savcılıklarca araştırılması gerektiğini ifade etti. Türkdoğan, işkencenin insanlık suçu olduğunu ve zaman aşımına uğramadığını vurgulayarak, görüntülerdeki kişilerin tespit edilip soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin cezasızlık politikasından cesaret alan güvenlik görevlilerinin işkence suçuna karıştığını ve bu durumun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Türkdoğan, işkence görüntülerinin sosyal medyada dolaşmasına rağmen yetkililerin harekete geçmediğini eleştirdi ve bu durumun Türkiye'deki cezasızlık sorununu gösterdiğini belirtti.
12 Şubat 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Durdu Özer'in, MHP'li isimlerle samimi ilişkiler içinde olduğu belgelendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ve diğer MHP'li isimlerle çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı.
18 Ocak 2023

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile tartıştı. Özel, konuşma yapmasına izin verilmemesi üzerine Kurtulmuş’a tepki gösterdi ve tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığını belirtti. Kurtulmuş ise Özel’e, kendisinden farklı bir şey söyleyip söylemeyeceğini sordu. Tartışma, cenaze töreninde gerginliğe yol açtı.
14 Eylül 2024

İstanbul Valiliği, İran'da ahlak polislerince gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mehsa Emini'nin ölüm yıl dönümünde Beyazıt'ta anılmasına izin vermedi. Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, Beyazıt meydanında Emini'nin öldürülmesinin yıl dönümünde anılması için İstanbul Valiliği'ne başvurmuştu. Ancak valilik, 16 Eylül'de düzenlenmesi planlanan anmaya izin vermeyeceğini bildirdi.
14 Eylül 2023

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Tahir Elçi davasında yargılanan üç polis memuru hakkında beraat kararlarının gerekçesini açıkladı. Mahkeme, Elçi’nin ölüm anına ilişkin herhangi bir görüntü bulunamadığını ve cinayet silahının hangi istikametten kim tarafından ateşlendiğinin tespit edilemediğini belirtti. Forensic Architecture tarafından hazırlanan raporda, Elçi’nin üç polis memurundan birinin ateşiyle öldürülmüş olabileceği belirtilmişti, ancak somut delil bulunmadığı için sanıkların beraatine karar verildi.
10 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızları ile bir araya geldi. Ayşe Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulacağını ve kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını vurguladı. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve cinayet soruşturması MHP’ye uzanmasına rağmen iddianamede bu kısım yer almamıştı.
11 Haziran 2024

Üsküdar'da bir kafede iki grup arasında çıkan tartışmada üç kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak 12 şüpheli gözaltına alınmıştı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, ölenlerin İsrailli olabileceği iddiasını araştırıyor. The Jerusalem Post'a göre, İsrailli Arapların olaya karıştığı yönündeki iddialar da inceleniyor.
24 Mayıs 2024

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sekiz yıl önce öldürülen avukat Tahir Elçi için 'Elçi'ye Ağıt' isimli bir şarkı yazdı. Şarkı, avukat ve müzisyen Mercan Argunağa tarafından seslendirildi ve Tahir Elçi'nin ölüm yıldönümünde Argunağa'nın YouTube kanalında yayınlandı. Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da şarkıyı sosyal medya hesabından paylaştı.
28 Kasım 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in Bursa'daki ailesini ziyaret etti. Akşener, aileye başsağlığı dileklerini iletti ve faillerin yakalanması, hukuk önünde cezalandırılmaları konusunda takipçi olacaklarını belirtti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmamıştı.
2 Şubat 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlunun ABD makamları tarafından yargılanabileceğini belirtti. Tok ve oğlu, İstanbul'da bir kaza sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra Mısır üzerinden ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı, ABD'den iade talebinde bulunmuş, ancak Tok'un ABD vatandaşı olması durumunda yargılama sürecinin ABD yasalarına göre işleyebileceği ifade edildi. Bakan Tunç, Amerikan makamlarının Tok ve oğlunu geçici olarak tutuklayıp Türkiye'ye teslim etmelerini beklediklerini söyledi.
19 Mart 2024

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, tehdit edildiğini belirtti. Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili olarak Ülkü Ocakları ve MHP'ye mensup kişiler tarafından sistematik bir itibarsızlaştırma ve tehdit kampanyası yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, bu kişilerin kurumsal kimliklerini kullanarak suç işlediklerini ve Sinan Ateş'in öldürülmesinden sonra kendisine ve arkadaşlarına tehditler savurduklarını söyledi.
12 Mayıs 2024
İşaretlediklerim