Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yazar Eylem Tok ve bir kişinin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur'un ABD'den Türkiye'ye iade edilmelerini umduğunu söyledi. İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen kazanın ardından Tok ve oğlu Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Türkiye, şüphelilerin iadesi için ABD'ye geçici tutuklama talep evrakını iletmiş ve her iki isim de yakalanmıştı. Bakan Tunç, gerekli belgelerin gönderildiğini ve iade sürecinin devam ettiğini belirtti.
5 Temmuz 2024

Netflix Türkiye'nin orijinal dizisi Atiye'nin setinde çalışan boyacı Hasan Karatay'ın merdivenden düşerek ölümüne ilişkin yapımcı Onur Güvenatam ve sanat yönetmeni Deniz Kobanbay yargılanıyor. Sinema Televizyon Sendikası, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını iddia etmişti. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Güvenatam'ın avukatı beraat talebinde bulundu. Mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu talebini reddetti ve savcı, Güvenatam'ın ihmali olduğunu belirterek ceza istedi, Kobanbay'ın ise beraatini talep etti.
5 Nisan 2023

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Hamas militanları tarafından kaçırılan ve öldürülen bir kadının kıyafetini eleştirerek Gazze'deki ölümlerin ilgi görmediğini savundu. Bu paylaşımı Twitter'da büyük tepki çekti. Ün, bir zamanlar 'Sağlam İrade' rumuzuyla Twitter'da terör estiren ve nam salmış eski 'Ak trol' Taha Ün'ün eşi olduğu hatırlatıldı. Ün'ün bu paylaşımına tepki gösterenler arasında gazeteciler, siyasetçiler ve sosyal medya kullanıcıları bulunuyor.
19 Ekim 2023

Evren Barış Yavuz, İsrail ile yapılan ticaret üzerine yaptığı bir paylaşım sonrası gözaltına alındı ve sonrasında tutuklandı. Yavuz, Gazze'de devam eden saldırılar nedeniyle Türkiye'de İsrail ile ticaretin durdurulması yönünde kamuoyunda baskı oluştuğunu ve hükümetin bu ticareti özel şirketlere atfettiğini belirtmişti. Yavuz'un dikkat çektiği jet yakıtı ticareti, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'e ihraç edilen 54 ürüne getirdiği kısıtlamalar arasında yer alıyordu. Yavuz'un gözaltına alınmasına, paylaşımında kullandığı ve Bayraktar ailesi üyelerinin olduğu bir fotoğrafın da etkisi oldu.
13 Nisan 2024

Gezi Parkı davasında tutuklu olan ve Hatay'dan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili seçilen avukat Can Atalay, mazbatasını almasına rağmen hala serbest bırakılmadı. Uluslararası Af Örgütü, Atalay'ın ve diğer düşünce mahkumlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu. Örgüt, bu durumun Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne verilen zararı gösterdiğini belirtti. Ayrıca, muhalefet de Atalay'ın serbest bırakılmasını talep etmekte.
5 Haziran 2023

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada görev alan dönemin polis müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, azmettirici Tolgahan Demirbaş’ın yakalanma tutanağının gerçeğe aykırı düzenlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öner, Demirbaş’ın sokakta değil, dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını belirtti. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetten MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı sorumlu tuttu.
4 Temmuz 2024

Gökçer Tahincioğlu'nun yazısında, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti davasında MHP'li isimlerin ve Ülkü Ocakları'nın rollerinin bilirkişi raporuyla açıkça ortaya konduğu belirtiliyor. Yazıda, Türkiye'de siyasi cinayetlerin genellikle cezasız kaldığı ve adaletin kişilere ve konjonktüre göre işlediği vurgulanıyor. Ayrıca, davanın siyasi ayağının iddianamede görmezden gelindiği ve bu durumun Türkiye'deki yargı sisteminin bir örneği olduğu ifade ediliyor.
20 Temmuz 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında 21 kişi tutuklandı, ancak iddianamede azmettiricilerin cinayeti neden azmettirdiklerine dair gerekçeler ve önemli deliller göz ardı edildi. Ayrıca, iddianamede yer alan bilgilerin büyük bir kısmı şüphelilerin beyanlarına dayanıyor ve azmettiriciler hakkında yeterli değerlendirme yapılmadığı eleştiriliyor. Sinan Ateş'in ailesi ve kamuoyu, iddianamedeki bu eksikliklere tepki gösteriyor.
4 Mayıs 2024

İstanbul Kadıköy'de Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğradı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu ve saldırıyı şiddetle kınadı. Tunç, İşçimen'e geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifalar diledi.
1 Eylül 2024

Beyoğlu'nda, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden gençler, polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltına alınma sebebinin İsrail ile ticareti protesto etmek değil, 'devlet büyüklerine hakaret' olduğunu belirtti. Gözaltına alınan 43 kişiden 38'i serbest bırakılırken, 5 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Olayla ilgili iki emniyet görevlisi açığa alındı.
6 Nisan 2024

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın Esenyurt karakolunda ölümüne ilişkin 12 polis memurunun yargılandığı dava devam ediyor. Mahkeme, tanıkların dinlenmesinden vazgeçerek esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi. Bir sonraki duruşma 12 Haziran'da yapılacak. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. İddianamede yedi polis 'bilinçli taksirle ölüme neden olma', beş polis ise 'basit yaralama' suçlamalarıyla yargılanıyor.
31 Mart 2023

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan Tolgahan Demirbaş ile tetikçilikle suçlanan Eray Özyağcı’nın cezaevindeki görüşmelerinin kayıt altına alındığı öğrenildi. Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan dinleme kararıyla, sanıkların iletişimleri ve kamuya açık yerlerdeki faaliyetleri teknik araçlarla izlendi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP’ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı.
31 Mayıs 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

Yılmaz Güney'in ailesi, 1974 yılında Adana'da Hakim Sefa Mutlu'yu öldürmekten dolayı hüküm giyen Güney'in davasının yeniden görülmesi için başvuruda bulundu. Talepler arasında, olaya dair yeni delillerin incelenmesi ve Mutlu'nun mezarının açılarak otopsi yapılması yer alıyordu. Ancak Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, olayın üzerinden 50 yıl geçtiğini ve yargısal süreçlerin tamamlandığını belirterek talebi reddetti. Avukat Bişar Abdi Alınak, karara itiraz edeceklerini ifade etti.
13 Şubat 2024

Gezi Parkı davasından tutuklu avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili seçildi ancak hala serbest bırakılmadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atalay'ın durumunun Yargıtay ve TBMM Başkanlığı'nın vereceği karara bağlı olduğunu belirtti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise Atalay'ın kesinleşmiş bir hükmü olmadığını, Anayasa'ya göre milletvekili seçilmesinin ve TBMM Başkanlığı'na aday olmasının mümkün olduğunu ifade ederek Tunç'un açıklamalarına itiraz etti.
7 Haziran 2023

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani davasında verilen kararların bağımsız ve tarafsız yargı tarafından alındığını belirtti. Tunç, davada mahkumiyetlerin yanı sıra beraat ve tahliye kararlarının da verildiğini ve tahliyelerin başladığını söyledi. Kobani olayları sırasında yaşanan ölümler nedeniyle açılan davada, HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a uzun hapis cezaları verildi. Ayrıca, bazı sanıklar hakkında tahliye ve beraat kararları da alındı.
17 Mayıs 2024

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Medyascope’ta yayınlanan bir yazıyı paylaşarak, geçmişteki hatalarıyla yüzleştiğini ve adalet arayışında olduğunu belirtti. Ayşe Ateş, devletin duruşma salonunda katilden yana tavır aldığını ve bu durumun kendisini derinden etkilediğini ifade etti. Ayrıca, benzer zulme uğrayan kadınlarla dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Ayşe Ateş'in bu açıklamaları, Sinan Ateş cinayeti ve dava süreciyle ilgili yeni bir perspektif sunuyor.
10 Temmuz 2024

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yemişli köyünde yaşayan 92 yaşındaki Gevriye Akgüç, evinin avlusunda silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Akgüç, Avrupa'da yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşmiş ve akrabalarını ziyaret etmek için Midyat'a gelmişti. HEDEP Mardin Milletvekili George Aslan, olayın bilinçli bir cinayet olduğunu ifade etti. Soruşturma devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildiler.
8 Kasım 2023
İşaretlediklerim