Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi ile bir ittifak kuracaklarını ve bu ittifakın cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olacağını duyurdu. Özdağ, daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini ifade etmiş ve Yavaş'ın altılı masa tarafından aday gösterilmemesi durumunda kendilerinin teklif götüreceklerini belirtmişti. Ayrıca, partisinin gençlerden aldığı oylarla yüzde 2 barajını geçeceğini ve insanların partiyi desteklediğini ancak bunu açıkça dile getirmekten çekindiklerini iddia etti.
28 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Cumhur İttifakı'na katılma şartlarından biri olarak 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesini talep etmesine karşı çıktı. Zengin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'ın bu tutumu parti tabanında rahatsızlık yaratmıştı. YRP'nin ittifaka katılmayacağını açıklamasının ardından Zengin eleştirilere maruz kalmış, ancak kendisine yönelik saldırıların azınlıkta olduğunu ve çok sayıda destek aldığını ifade etmiştir.
20 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimler için iş birliği teklifini reddettiklerini belirtti ve partisinin bağımsız olarak seçime katılma kararını duyurdu. Akşener, Trabzon'da düzenlenen 'Teşkilat Buluşması' programında yaptığı konuşmada, partisinin yeterince fedakarlık yaptığını ve şimdi bağımsız bir şekilde seçimlere katılmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, kararın millet tarafından verileceğini ve diğer partilerin projeler üretmesi gerektiğini vurguladı.
8 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa olarak bilinen muhalefet ittifakından ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine AKP'li vekiller, sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar yaparak, muhalefetin dağıldığını ve seçmenin kaosa oy vermeyeceğini belirttiler. AKP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden bu ittifaktan bir sonuç çıkmayacağını söylediğini hatırlatarak, kendi ittifaklarının güçlü olduğunu ve yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin seçimlerden üç gün önce adaylıktan çekilmesinin ardından, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da adaylıktan çekilip çekilmeyeceği tartışma konusu oldu. TİP, Baş'ın 'İnce çekilirse, ben de çekilirim' şeklinde bir ifade kullanmadığını ve adaylıktan çekilmeyeceğini duyurdu. Erkan Baş, milletvekilliğini kişisel bir dert olarak görmediğini ve İnce'nin çekilmesi durumunda da çekilebileceğini, ancak bu durumun seçim sonuçlarını değiştirmeyeceğini belirtmişti.
11 Mayıs 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta yapılacak olan Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı. İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ve Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in bu kararını duyurdu. Usta, beşli masanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulduğunu iddia etti ve mutabakatla karar alma konusunda bir irade beyanı olmadığı sürece İyi Parti'nin ilkelerden vazgeçmeyeceğini belirtti. Adaylık konusunun henüz masada olmadığını da ekledi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde tek başına gireceklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de CHP liderliğine aday grup başkanı Özgür Özel'den Akşener'e ittifak mesajları geldi. Erdoğan, cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtirken, Özel ise ittifak yapmamanın karşılıklı kaybettirme anlamına geleceğini ifade etti.
11 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada, uzun süredir siyasetin kutuplaştırıcı bir dil ile yapıldığını eleştirdi. Seçimlerin bayram havasında geçmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, başbakanlık için pazarlık yapmak istemediğini, halkın helal oylarıyla bu makama gelmek istediğini belirtti. Ayrıca, 'Kürt'sün eşitsin PKK'lısın' denklemini reddettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus cüzdanı sahibi olarak eşit olduğunu ifade etti.
14 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin ilkelerini ve politikalarını benimseyen bir ittifakla ortaklaşabileceklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda alınan oy oranlarına göre, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Özdağ, ittifaklarla anlaşma sağlanamazsa hiçbir tarafı desteklemeyeceklerini ifade etti. Bu arada, Sinan Oğan'ın talepleri ve ittifak arayışları da gündemde yer alıyor.
19 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

Millet İttifakı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi'nde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Beş partinin katıldığı toplantıda, ittifakın cumhurbaşkanı adayının pazartesi günü belirlenmesi kararında bir değişiklik olmadığı ifade edildi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, ittifakın genişlemeyeceğini ve İYİ Parti'nin de imza attığı ilkeler çerçevesinde hareket edileceğini belirtti. Toplantının ana gündemi Akşener'in açıklamaları ve ittifakın birlikte yoluna devam etmesinin sağlanması olarak aktarıldı.
4 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, daha önce Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini ifade etmiş, ancak Yavaş ve İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alması üzerine bu çağrısını geri çekmişti. Muharrem İnce ile ittifak yapacaklarını açıklamış, ancak İnce'nin ittifaktan ayrılması sonrası, Özdağ eski MHP milletvekili Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak destekleyeceklerini belirtti. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile oluşturdukları 'ata ittifakı'nı kamuoyuyla paylaşacak.
11 Mart 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için randevu istediğini duyurdu. AKP'nin HÜDA-PAR ile olan ilişkisine eleştirel yaklaşan Perinçek, bu durumun AKP ve MHP içinde rahatsızlık yarattığını ve ittifaka zarar verebileceğini ifade etti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye serbest bıraktığı fonlar konusunda Maliye Bakanı'nın para transferini durdurması gerektiğini savundu. Vatan Partisi'nin gazetesi Aydınlık, AKP'nin HÜDA-PAR ile anlaşmasını eleştiren bir manşet yayımladı.
17 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamamasının ardından bir açıklama yaparak, halkın AKP-MHP ittifakına karşı tek ve ortak bir adayla çıkarak 20 yıllık iktidara son vereceğini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından yaşanan gelişmeler sonrası, TİP'in bu açıklaması, ittifak içindeki birlik ve beraberlik mesajlarına vurgu yaptı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.
4 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak liste oluşturulmasının mantıklı olmadığını belirtti ve MHP'nin kendi logoları ve adaylarıyla seçime katılacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın diğer iki üyesi olan BBP ve YRP'nin de kendi adaylarıyla seçime gireceğini hatırlatarak, MHP'nin de aynı şekilde hareket edeceğini vurguladı. Bu açıklama, seçimlere kısa bir süre kala ve MHP'nin anketlerdeki oy oranının yüzde 7 barajının altında görülmesi bağlamında yapıldı.
28 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023
İşaretlediklerim