İzlandalı rock grubu Kaleo, iki yıl aradan sonra yeniden İstanbul'a geliyor. Grup, 24 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak. Konserde ön grup olarak Belçikalı rock grubu Balthazar'ın gitar vokali Jinte Deprez'in solo projesi J. Bernardt ve Sena Şener sahneye çıkacak. Kaleo, ilk albümleri 'A/B' ile büyük bir başarı elde etmişti.
2 Temmuz 2024

Efsanevi rock grubu Pink Floyd’un üyesi David Gilmour, yeni albümü 'Luck and Strange'deki 'Sings' adlı şarkısında Türkiye’den aldığı 'Cümbüş' adlı enstrümanı kullandı. Gilmour, bu enstrümanı Türkiye’de bir kasabada bir dükkandan aldığını ve alışılmadık sesine rağmen çalmayı öğrendiğini belirtti. Albümün, 1973’teki 'Dark Side of the Moon'dan beri yaptığı en iyi albüm olduğunu söyleyen Gilmour, albümdeki tutarlılığın ve heyecanın altını çizdi. Gilmour, sekiz yıl aradan sonra ilk turnesine çıkacak ve turne 9 Ekim’de Londra’da başlayacak.
9 Eylül 2024

Antalya'da Atatürk Kültür Merkezi açık alanında Yeşilçam Festivali gerçekleştirildi. Festivalde Yeşilçam dekorları, klasik arabalar, panayır ve masa oyunları gibi nostaljik unsurlar yer aldı. Yeşilçam oyuncuları Coşkun Göğen, Bülent İğdiroğlu, Tuncay Akça, Ahmet Arıman ve Teoman Ayık'ın katılımıyla müzik dinletileri, sahne performansları ve gösteriler sunuldu. Oyuncular, festival kapsamında düzenlenen söyleşide Yeşilçam anılarını paylaştı ve sanatseverlerin sorularını yanıtladı.
2 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Haziran'da açılışını yaptığı 'Ortadan Başlamak' isimli sergi, bir grup tarafından 'LGBTİ+ propagandası' yapıldığı iddiasıyla hedef gösterildi ve saldırı girişiminde bulunuldu. Sergi, sosyal medyada çıplaklık içeren ve polis düşmanlığı yapan fotoğrafların yer aldığı, LGBTİ+ propagandası yapıldığı ve sosyalizmi öven filmler gösterildiği iddialarıyla eleştirildi. Saldırı girişimi nedeniyle sergi geçici süreliğine ziyarete kapatıldı.
27 Haziran 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki direnişçiler, YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı Akbelen Ormanı'nı savunmak için sanatçılara çağrıda bulundu. Tarkan, Selda Bağcan, Fazıl Say, İlkay Akkaya, Moğollar ve Bulutsuzluk Özlemi gibi sanatçıları Akbelen'i ziyaret etmeye ve doğa için çalmaya davet ettiler. Daha önce kendilerini ziyaret eden Zülfü Livaneli'nin de konser vermesini istediler.
24 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Feshane'de açtığı 'Ortadan Başlamak' adlı sergi, 'Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu' başkanı Kürşat Mican liderliğindeki bir grup tarafından 'LGBTİ+ propagandası' ve 'milli ve manevi değerlere hakaret' gerekçeleriyle protesto edildi. Grup, serginin kaldırılması için resmi kurumlara başvurduğunu belirtti. Protesto sırasında polis engelini aşmaya çalışan bazı grup üyeleri ile arbede yaşandı, ancak daha sonra grup dağıldı.
10 Temmuz 2023

Nike’ın yeni reklam filminde Kürt anneler ve Kürdistan’a atıfta bulunan ifadeler yer aldı. Reklam filmi, Türkiye’den gelen tepkiler üzerine markanın sosyal medya hesaplarından kaldırıldı. Nike, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Reklamda Bijî grubunun ‘Gold’ adlı şarkısı kullanıldı ve çeşitli sporcuların performansları gösterildi.
7 Temmuz 2024

Gazeteci ve yazar Tolga Akyıldız'ın anısına, onun tasarladığı '%100 Açık Sahne' etkinliğinde Türkçe sözlü punk rock grubu Second ve konuk sanatçılar sahne alacak. Etkinlik, 5 Mayıs Cuma günü Zorlu PSM %100 Studio'da gerçekleşecek ve grup, yeni EP'sinden şarkılarını da seslendirecek. Biletler online olarak satın alınabilir.
3 Mayıs 2023

İzmir Coffee Festivali, 'Yüzyüzeyken Konuşuruz' grubunun 22 Ekim'deki konserini iptal etti. Bu karar, grup üyesi Can Tunaboylu'nun şarkıcı ve söz yazarı Aybike Çelik'e şiddet uyguladığı iddiaları sonrasında alındı. Çelik, Tunaboylu'nun kendisine işkence uyguladığını öne sürdü ve bu iddiaları Instagram hesabından paylaştı. Tunaboylu ise suçlamaları reddetti ve yargı süreci netleşene kadar gruptan ayrıldığını duyurdu. Grup, bu olayların ardından bir süre sahneye çıkmama kararı aldığını duyurdu.
16 Ekim 2023

Burhan Şeşen, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nin geçmişteki ihtişamını kaybettiğini ve bölgenin kaotik bir duruma geldiğini belirtiyor. Arka sokaklarda uyuşturucu satışı ve kadın ticareti gibi olumsuzlukların arttığını, kültür ve sanat mekanlarının kapandığını ifade ediyor. Bir zamanlar popüler olan rock ve otantik barların yerini belirsiz mekanların aldığını vurguluyor. Şeşen, Beyoğlu'nun yeniden canlandırılması için sanatçılar ve yaratıcı kişilerin bir araya gelmesi gerektiğini savunuyor.
5 Nisan 2024

Ünlü grafiti sanatçısı Banksy'nin, Rusya'nın Ukrayna işgalinin birinci yıldönümünde bir judo maçında yetişkin bir adamı yenen genç bir çocuğu tasvir eden duvar resmi pul olarak basıldı. Resimdeki çocuğun Ukrayna'yı, yetişkin adamın ise Rusya Devlet Başkanı Putin'e benzeyerek Rusya'yı temsil ettiği düşünülüyor. Ukrayna Posta Servisi başkanı Ihor Smilianskyi, resmin Ukraynalıların düşmanları hakkındaki hislerini en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti.
25 Şubat 2023

Londra metrosunda anons sistemi üzerinden 'Özgür Filistin' sloganı atan makinist hakkında soruşturma başlatıldı ve görevden uzaklaştırıldı. Olay, 21 Ekim'de Londra'da düzenlenen Filistin'e destek gösterisine giden yolcuların bulunduğu bir trende gerçekleşti. Makinistin kimliği tespit edildi ve Londra Toplu Taşıma İdaresi (TfL) tarafından 'anons sistemini kötüye kullanmak' suçlamasıyla görevden alındı.
24 Ekim 2023

3-16 Kasım tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF), 23 farklı prodüksiyona ev sahipliği yapacak. Festival, Bodrum’a farklı sanat disiplinlerinin buluştuğu yeni bir paylaşma ve tartışma platformu kazandırmayı hedefliyor. Festival, çağdaş danstan performatif sunuma, dans tiyatrosundan konserlere ve müzikli edebiyat okumalarına uzanan geniş bir programı kapsamında Türkiye, Almanya, Belçika, Fransa ve Yunanistan’dan yedisi yabancı toplam 23 prodüksiyonu seyirciyle buluşturacak. Festivalin en sıradışı etkinliği ise, cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum’da gerçekleşecek okuma tiyatrosu olacak.
23 Ekim 2023

Londra'daki Kraliyet Sanat Akademisi'nde düzenlenen Sırp performans sanatçısı Marina Abramović'in retrospektif sergisine giriş için ziyaretçilerin iki çıplak model arasından geçmesi gerekiyor. Bu durum, ziyaretçileri çıplaklık, cinsiyet, cinsellik ve arzu konularıyla yüzleşmeye zorluyor. İlk kez 1977'de Abramović ve ortağı Ulay tarafından sahnelenen bu giriş yöntemi, istemeyenler için alternatif bir girişin bulunduğu sergide tekrar kullanılıyor.
21 Eylül 2023

Britanya'da Richard Hutter isimli bir kişi, altı yıl boyunca Beatles, Nirvana gibi ünlü grupların korsan plaklarını satarak 1,2 milyon Sterlin kazandı. Bir Clash hayranının, satın aldığı plakla ilgili şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Hutter'ın binlerce sahte plak sattığı ortaya çıktı. Hutter, ticaret standartları sorumluları tarafından yapılan inceleme sonucu yakalandı ve ertelenmiş hapis cezası ile 250 saat ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldı.
6 Nisan 2023

Muhafazakar sivil toplum örgütlerinin İsrail-Filistin savaşını gerekçe göstererek iptalini istediği Sur Kültür Yolu Festivali'ndeki konser ve gösteriler iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı festivalin resmi Twitter hesabından iptal duyurusu yapıldı. Dokuz gün boyunca devam edecek olan festival bugün başladı.
14 Ekim 2023

Efsanevi şarkıcı Bob Dylan, 83 yaşında olmasına rağmen 10 konserlik bir İngiltere turnesine çıkacak. Dylan, konserlerin eşsiz bir performansa dönüşebilmesi için izleyicilerin cep telefonlarını Yondr kesesine koymalarını istedi. Yondr kesesi, telefonları etkinlik boyunca kilitli tutarak kullanımını engelliyor. Bu uygulama, konser ve benzeri gösterilerde giderek yaygınlaşıyor.
19 Temmuz 2024

Britanya'nın önde gelen gazetelerinden The Guardian, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konulu bir karikatürünü 'antisemitik' bulduğu gerekçesiyle 42 yıllık karikatürist Steve Bell'i işten çıkardı. Karikatürde, Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nin ana hatları üzerinden kendi karnını neşterle kesmeye hazırlandığı görülüyor. Gazete, karikatürün 17. yüzyılda yaşamış İngiliz şair William Shakespeare'in 'Venedik Taciri' adlı oyununda yer alan 'tefeci Yahudi' Shylock karakterinin 'yarım kilo et' repliğini anımsattığını belirtti.
16 Ekim 2023

ABD'nin eski first lady'si Michelle Obama, İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleşen Bruce Springsteen konserinde sahneye çıkarak 'Glory Days' şarkısını söyledi, tef çaldı ve dans etti. Obama'ya bu sırada yönetmen Steven Spielberg'in eşi Kate Capshaw da eşlik etti. Obama'nın performansının videosu Twitter'da viral hale geldi.
30 Nisan 2023

ABD'li oyuncu Johnny Depp, Alice Cooper ve Joe Perry'den oluşan Hollywood Vampires grubu, dünya turnesi kapsamında İstanbul'daki Life Park'ta konser verdi. Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Ogün Şanlısoy da konser öncesinde sahne aldı. Konser, Neo Events ve Stellar organizasyonuyla gerçekleşti ve katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Grup, konser gelirlerini DEC deprem yardım fonuna bağışlayacağını duyurdu.
10 Haziran 2023
İşaretlediklerim