Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası AFAD merkezinde yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki 19 binin üzerindeki enkazdan 15 bininin müdahalesinin tamamlandığını, can kaybının 35 bin 418'e yükseldiğini ve 1,6 milyon depremzedenin barınma ihtiyacının karşılandığını belirtti. Mart başında 30 bin konutun inşasına başlanacağını ve bir yıl içinde bölgedeki konut ihtiyacının giderilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Ayrıca, depremzedelere yapılan yardımlar ve vergi ertelemeleri gibi ekonomik desteklerden bahsetti. Erdoğan, muhalefetin ve sosyal medyanın barajlarla ilgili iddialarını eleştirdi ve Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalarda bulundu.
14 Şubat 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan 1'inci derece arkeolojik SİT alanı olan Phaselis Antik Kenti'nde, Safa inşaat şirketine verilen iki plaj işletmesi ihalesi sonucu başlatılan inşaat projelerine karşı çıkan gönüllü yurttaşlar, projenin durdurulması ve alandan tüm ekipmanların çıkarılması talebinde bulundu. Phaselis’e Dokunma Hareketi adıyla toplanan grup, Kültür Varlıklarını Koruma Antalya Bölge Kurulu önünde basın açıklaması yaparak, projenin yasal düzenlemelere aykırı olduğunu ve bölgenin doğal ve kültürel mirasına zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin 2024-2026 dönem başkanlığını üstlenmeye hazırlandığı bir dönemde, bu tür projelerin ulusal ve uluslararası yüzleşmelere yol açabileceği vurgulandı.
8 Mart 2023

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nı uzay ve havacılık merkezi yapma planını açıkladı ve bu kapsamda ABD merkezli SNC şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile çalışacaklarını belirtti. Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, bu açıklamaya tepki göstererek Atatürk Havalimanı'nın ABD'li bir şirkete verilmesini eleştirdi ve Türk şirketlerinin yeterli olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu ise Bayraktar'a nazik bir yanıt vererek, uzayın tüm Türk girişimcilerine yetecek kadar geniş olduğunu ifade etti.
28 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde Katar'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirecekler. Ziyaret sırasında Katar Emiri ile görüşmeler yapılacak ve Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik işbirliği olanakları değerlendirilecek. Bu ziyaret, Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekme ve döviz bulma çabalarının bir parçası olarak görülüyor.
8 Temmuz 2023

6 Şubat'ta meydana gelen ve on şehri etkileyen iki büyük depremin ardından, muhalefet belediyeleri ve partileri yardım seferberliğine başladı. Bu çerçevede, CHP'li Bodrum Belediyesi tarafından gönderilen bir yardım TIR'ı, Muğla Valiliği tarafından durduruldu ve TIR'ın önüne valiliğin logosunu taşıyan bir pankart asıldı. Muğla Valiliği daha önce de AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın propaganda videosunu yayınladığı için eleştirilmişti.
8 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinin tarihi merkezi, cumhurbaşkanlığı kararıyla 'riskli alan' olarak ilan edildi. Bu karar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na olağanüstü yetkiler tanıyor ve bölge sakinleri ile sivil toplum kuruluşları endişeli. Avukat Can Terbiyeli, kararın mülksüzleştirme riski taşıdığını ve bölgenin turistik bir müzeye dönüşebileceğini belirtiyor. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan benzer bir duruma atıfta bulunarak, tarihi yapılara TOKİ riski ve yerel mimarinin korunamayacağı konusunda kaygılarını dile getiriyor.
6 Nisan 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a yoğun göç veren illeri ve kardeş belediyeleri ziyaret etmek üzere Anadolu turuna çıkıyor. İlk durağı Kastamonu olan İmamoğlu, burada şehir turu yapacak ve çeşitli açılış törenlerine katılacak. Gelecek haftalarda Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat gibi İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ve Karabük, Artvin, Giresun, Hakkari gibi kardeş belediye olan ilçelere de ziyaretler planlanıyor. İBB'nin bu illerde altyapı yatırımları yapması ve çiftçilerden ürün alarak kalkınmaya destek vermesi de turun bir parçası.
20 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Malatya'da deprem konutları temel atma ve anahtar teslim törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, 650 bin yeni konut ve köy evi yapmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, geçmişte SSK'nın genel müdürü olan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, SSK dönemindeki hastane koşullarını ve şimdiki sağlık yatırımlarını karşılaştırdı. Erdoğan, seçimlerin Türkiye'nin geleceğini belirleyeceğini ve siyasi rakiplerine sandıkta cevap verilmesi gerektiğini ifade etti.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP MKYK toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e müdahale etmediğini ifade etti. Mehmet Şimşek, Mayıs 2023 seçimlerinden sonra ekonomi politikalarında değişiklikler yapmış, faiz oranlarını artırmış ve döviz kuru üzerindeki kontrolleri gevşetmişti. Ayrıca yatırım bulmak için hem Körfez ülkelerini hem de Batı'yı ziyaret ediyor. Toplantıda narenciye sektörüne destek konusu gündeme geldiğinde Erdoğan, Şimşek'in bağımsız karar verdiğini söyleyerek konuyu ona bıraktı.
9 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte deprem bölgesi Osmaniye'yi ziyaret etti. Erdoğan, muhalefetin eleştirilerine yanıt vererek, deprem bölgesindeki çalışmaların başından beri sürdüğünü belirtti ve deprem sonrası verdiği 'Bana bir yıl verin' sözünü Osmaniye'de daha kesin bir dille iki kez tekrarladı. Ayrıca, ihmali olanlardan hesap soracaklarını ifade etti.
21 Şubat 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki kiralık konut fiyatlarının artışını kontrol altına almak için konut arzının artırılacağını belirtti. Murat Muratoğlu, bu yaklaşımı eleştirerek, ekonominin genel durumunun iyileştirilmesi halinde konut ve kira fiyatlarının da normalleşeceğini savunuyor. Muratoğlu, AKP'nin 22 yıldır ekonomiyi canlı tutmak için inşaat sektörüne odaklandığını ve bu süreçte yüzbinlerce yeni konut inşa edildiğini, ancak ülkeye kabul edilen mültecilerin de konut talebini artırdığını ifade ediyor.
13 Şubat 2024

Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz'in geçmişteki yolsuzluk soruşturması ve kamu ihaleleriyle ilgili tartışmaları devam ederken, şirketin Konya'da gerçekleştireceği bir projeye devlet tarafından yatırım teşviki verildi. Teşvikler arasında vergi indirimleri, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve enerji desteği gibi birçok avantaj bulunuyor. Cengiz Holding, daha önce de vergi borçlarının silinmesi ve devlet ihalelerinde sıkça tercih edilmesiyle gündeme gelmişti.
16 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarının bitmek üzere olduğunu ve vatandaşların e-Devlet üzerinden hasar durum raporlarına ulaşabileceğini belirtti. Enkaz altından 114 bin 834 kişinin kurtarıldığını ve 1 milyon 684 bin vatandaşın barınma ihtiyacının giderildiğini ifade etti. Yeni yerleşim yerlerini zemin sıvılaşmasını önlemek amacıyla ovalardan dağlara doğru kaydırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, depremden etkilenen 11 ildeki TOKİ taksit ödemelerinin üç ay süreyle ertelendiğini ve çeşitli ekonomik destek paketlerinin devreye alındığını açıkladı.
20 Şubat 2023

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Muğla Marmaris'teki özel çevre koruma bölgesinde marina yapılması için imar planı değişikliği yapmayı planlıyor. Bu durum, bölge halkı ve çevre aktivistleri tarafından tepkiyle karşılandı. İtirazlar, denizin kirleneceği, turizmin ve yerel halkın geçim kaynaklarının zarar göreceği, alt yapı sorunlarının artacağı ve yerel halkın görüşünün alınmadığı yönünde. Projenin arkasındaki isim, 'iktidara yakınlığıyla bilinen' MUÇEV.
24 Haziran 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun duyurduğu '100 bin briket ev' projesinde 40 bin evin boş olduğunu belirtti ve bu evlerin Suriyeli sığınmacılara tahsis edilmesini önerdi. İmamoğlu, İdlib'deki evlerin Hatay'a yakın olması nedeniyle bu öneriyi mantıklı bulduğunu ifade etti. Karar verme yetkisinin hangi bakanlıkta olduğunu ise net olarak bilemediğini söyledi. Soylu ise geçmişte yaptığı açıklamada, projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve ek olarak okul, cami, sağlık tesisi gibi yapıların da inşa edildiğini belirtmişti.
9 Şubat 2023

Rize'nin İkizdere ilçesinde, iktidara yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın yapımını üstlendiği lojistik liman projesi için İşkencedere Vadisi'nde acele kamulaştırma kararı alındı ve taş ocağı faaliyetleri başladı. Yöre halkı, iş makinelerinin faaliyete geçmesi üzerine eylemlere başladı ancak jandarma engeliyle karşılaştı. Cengiz İnşaat, taş ocağı konusunda topu bakanlığa atarak sorumluluğu üzerinden attı. Bölge halkı, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ziyaretini protesto etti ve direnişlerini sürdürme kararlılığını gösterdi.
18 Mayıs 2023

Türkiye'de yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle konut kiralarında büyük artışlar yaşanmıştır. Hükümet, bu artışların önüne geçmek için kiralara yüzde 25 zam sınırı getirmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, bu sınırın temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de uygulanmaya devam edeceğini belirtmiştir. Uzmanlar ve emlak sektörü temsilcileri, bu uygulamanın piyasaya olumsuz etkileri olduğunu ve evlerin boş kalmasına neden olduğunu ifade etmektedir.
3 Temmuz 2023

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye'deki seçkisine İzmir ve Bodrum'u da ekliyor. İzmir ve Bodrum için ilk kez seçilecek restoranlar, rehberin İstanbul’daki ikinci seçkisiyle birlikte 9 Kasım’da düzenlenecek özel bir törenle duyurulacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’un ardından İzmir ve Bodrum’un da gastro şehir olarak öne çıkmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec ise İstanbul’un ardından yol haritalarına İzmir ve Bodrum’u eklemekten memnun olduklarını ifade etti.
20 Temmuz 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde heykelini dikeceği yönündeki sözünü hatırlatarak, bu sözü yerine getireceğini belirtti. Erdoğan'ın Bolu'da en çok oyu aldığı Dörtdivan ilçesinde heykelin dikilebileceğini ifade etti. MHP'li meclis üyesi Necdet Çakır, Erdoğan'ın heykelinin yanına bir bozkurt heykeli dikilmesini önerdi ve heykelin maliyetinin İl Başkanı İlhan Bey tarafından karşılanacağını söyledi. Özcan ise heykelin belediye tarafından yapılacağını vurguladı.
3 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 62,5 milyon liralık yardım yapılmasına oy birliğiyle karar verdi. Bu yardım, Hatay'da imar, geçici barınma ve altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi personeli için bin geçici konut inşa edilecek ve içme suyu, kanalizasyon, elektrik tesisleri için malzeme temini ve onarım çalışmalarına destek sağlanacak.
12 Nisan 2023
İşaretlediklerim