Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs'ta Zonguldak'ta madencilerle bir araya geldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama-kurtarma çalışmalarıyla çok sayıda hayat kurtaran madencilere teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, madenciler için de ülkeye baharı getireceğini ifade etti ve bu buluşmayı Twitter hesabından duyurdu.
1 Mayıs 2023

Erzincan'da 13 Şubat'ta meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden faciası sahasında, ciddi bir heyelan riski tespit edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son günlerde çalışma şartlarının zorlaştığını ve bu risk nedeniyle arama faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Heyelan riski aynı zamanda atık toprağın taşınması faaliyetlerini de durdurdu. Bakan Bayraktar, önceliklerinin heyelan riskini ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.
19 Şubat 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesinde, Tekgıda-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez işçileri, fabrika önünde 59 gündür eylem yapıyordu. Polis, işçilerin karşısına kalkanlarla çıktı ve işçiler oturma eylemine başladı. Polis, bir süre sonra işçilere müdahale ederek, aralarında Tek-Gıda-İş İl Sekreteri Furkan Seyhan'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.
16 Eylül 2024

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya Battalgazi'de deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını takip ederken, bir polis memuru tarafından engellendiğini ve fiziksel müdahaleye uğradığını belirtti. Demir, bir kurtarma anını çekerken, AFAD TIR'ının üzerindeki kontenjanın dolduğu gerekçesiyle çekim yapmasının engellendiğini ve daha sonra bir polis memurunun kendisine tekme attığını, bu sırada yere düştüğünü ve yaralandığını ifade etti.
10 Şubat 2023

Bursa'nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki domates üreticileri, salça fabrikalarının ürünlerini almadığı gerekçesiyle kara yolunu trafiğe kapattı ve hükümetin istifasını talep etti. Çiftçiler, traktörleriyle oluşturdukları konvoyla İzmir-Bursa karayolunu kapatarak tarım politikalarını eleştirdi. Vali Demirtaş, çiftçilerle görüşerek bazı fabrikaların alıma başladığını ve marketlerde sadece yerel ürünlerin satılacağını belirtti. Yaklaşık üç buçuk saat süren eylem sonrası yol yeniden ulaşıma açıldı.
8 Ağustos 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta bir altın madeninde meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan büyük bir kayma sonrası, olayı araştırmak üzere 14 Şubat'ta Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyonun üyeleri TBMM Genel Kurulu'nda belirlendi ve komisyonda farklı partilerden toplam 22 üye yer alacak. Komisyon, yarın toplanarak kendi içinde görev dağılımı yapacak.
17 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

Mersin Tarsus'ta Yeşil Sol Parti'nin seçim aracı, iddiaya göre MHP seçim bürosundan çıkan yaklaşık 20 kişilik bir grup tarafından durduruldu ve saldırıya uğradı. Aracın camları ve lastikleri zarar gördü, içerisinde bulunan yedi parti çalışanından beş tanesi yaralandı. Parti çalışanları, saldırı sırasında etrafta çok sayıda polis bulunmasına rağmen müdahale edilmediğini belirtti.
7 Mayıs 2023

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi'nde, yapımı planlanan çimento fabrikasına karşı çıkan köylüler, sahur vakti jandarma tarafından gözaltına alındı. Gözaltı sırasında şiddet uygulandığı iddia edildi. Deştin Çevre Platformu Sözcüsü, jandarmanın şirketin koruması gibi davrandığını belirtti. Gözaltına alınan 11 kişiden iki genç serbest bırakıldı, geri kalanlar ise akşam saatlerinde adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Köylüler, yargı süreci devam ederken yürütmenin durdurulması kararını bekliyorlar.
8 Nisan 2023

Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen bir maden ocağında kontrollü patlama sonrası oluşan karbonmonoksit gazından zehirlenen altı işçiden biri olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer beş işçi ise Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı ve ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan işçilerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11 Nisan 2023

Arhavi'de düzenlenen halkla buluşma toplantısında, AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, maden arama projesine karşı çıkan Arhavililerin tepkileriyle karşılaştı. Arhavi ve Hopa'daki köyleri kapsayan maden arama ihalesini kazanan Eti Bakır'a karşı çıkan halk, toplantıda maden konusunun ele alınmasını talep etti. Faruk Çelik, toplantının belediyenin performansını değerlendirmek amacıyla yapıldığını belirterek maden konusunu ertelemeye çalıştı. Ancak, Vaminon hareketi ve Arhavililer, madenin köylerini yaşanmaz hale getireceğini belirterek tepkilerini sürdürdü.
19 Ağustos 2024

14 Ekim 2022'de Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'nde meydana gelen patlamada 41 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından hazırlanan fezlekede, madenin yöneticileri hakkında 'olası kastla öldürme' suçundan 1080'er yıl hapis cezası talep edildi. Fezlekede, yöneticilerin maden ocağında gerekli teknik altyapı ve iş güvenliği önlemleri alınmadan üretime izin verdikleri ve bu kusurların bilinçli taksir düzeyini aştığı belirtildi. Diğer 20 şüpheli hakkında ise 'taksirle ölüme sebep olma' suçundan 15'er yıl hapis cezası istendi.
15 Ocak 2023

Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışı öncesinde, santrale karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alınanlar oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK üyesi ve Mersin milletvekili adayı Doç. Dr. Hakan Güneş de gözaltına alınanlar arasında yer aldı. İktidar, seçim öncesinde santralde nükleer yakıt kullanımını başlatarak tesisin teknik olarak çalışır hale gelmesini ve 'nükleer santral' statüsü kazanmasını planlıyor. Uzmanlar ise hem yakıtın getirilmesi ve depolanması hem de santral projesinin kendisiyle ilgili güvenlik endişelerini dile getiriyor.
27 Nisan 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin mücadelesi devam ederken, ağaç kesimi başladı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, ortak bir açıklama ile ağaç kesiminin ve saldırıların son bulmasını talep etti. Açıklamada, ormanın çevresindeki yaşamın, tarım alanlarının, köylerin ve binlerce yıllık kadim kültürün, kömür madenleri tarafından 40 yılı aşkın süredir ve Çevresel Etki Değerlendirme raporu dahi düzenlenmeden yok edildiği belirtildi. Ayrıca, Akbelen Ormanı'ndaki maden sahasının genişletilmesine karşı dava açan İkizköylüler'in talebiyle yerel idari mahkemenin, yürütmeyi durdurma kararı verdiği hatırlatıldı.
26 Temmuz 2023

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, kaldırım işgallerine karşı esnafı disiplin altına almak için düzenlemeler yapıyor. Esnafın kaldırım işgalleri yayaların geçişini engellediği için bu düzenlemelerle vatandaşın hakkını korumayı amaçlıyorlar. Esnaf, bu düzenlemelere karşı direnç gösterse de, başkanlar kararlı bir şekilde yasaları uygulamaya devam ediyor. Foçalı bir vatandaş, bu düzenlemelerin sahil bölgelerinde yürüyüş yollarını açtığını ve yerli halkın da dikkate alınması gerektiğini belirtiyor.
10 Temmuz 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde su kuyusu açma çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu iki işçi hayatını kaybetti. Olay, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında kalan işçiler Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın'ın cenazelerine ulaştı.
10 Eylül 2024

Aydın'da bir KYK yurdunda asansör kazası sonucu öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye genelinde protestolar düzenlendi. Mardin KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen protestoya katılan öğrencilere KYK tarafından soruşturma açıldı. Öğrencilerden savunma yapmaları istenirken, bazılarına KYK'ya hakaret ve öğrencileri protesto için örgütlemek suçlamaları yöneltildi. Mardin Şahmaran Kadın Platformu'nun düzenlediği bir etkinliğe katılan öğrencilere de soruşturma açıldığı ve disiplin soruşturması geçiren öğrenci sayısının 40'ı aştığı belirtildi.
11 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, il binasının kurşunlanmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehditlerini gündeme getirerek, elindeki mermileri gösterdi ve ardından yere attı. Bu hareketi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından eleştirildi. Şentop, Akşener'in hareketini millet iradesine saygısızlık olarak nitelendirirken, Çelik ise bu davranışı Cumhurbaşkanına saldırı ve diğer konuları örtbas etme çabası olarak değerlendirdi ve Meclis'in üslup konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti.
5 Nisan 2023

İçişleri Bakanlığı, Akbelen'deki jandarma personeline 'Eşkiya gibi hareket edemezsiniz' diyen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Tanal'ın bu söylemi, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin direnişi sırasında gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı, Tanal'ı kınayarak, Jandarma Teşkilatı'nın 'Kanun ordusu' olduğunu ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele ettiğini belirtti.
30 Temmuz 2023
İşaretlediklerim