İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından işletilen bazı vapur seferleri iptal edildi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Maltepe-Adalar, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ve Üsküdar-Aşiyan hatlarında seferler yapılamıyor. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
12 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Halkapınar'dan Basmane istikametine giden araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı, bazı araçlar suya gömüldü ve çekici yardımıyla kurtarıldı. Buca ilçesinde ise evler su altında kaldı ve rögar kapakları yerinden çıktı. Polis ekipleri, trafikte sorun yaşanan bölgelerde önlemler aldı.
27 Nisan 2023

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle plajlarda denize girilmesine izin verilmiyor. Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ilçede elverişsiz hava ve deniz koşulları sebebiyle tüm plajlarda denize girmek yasaklandığı belirtildi. Vatandaşlardan yasağa uymaları ve denize girmemeleri istendi.
29 Haziran 2023

İstanbul Boğazı'nda, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü önlerinde makine arızası yaşayan 'SNP PAZAR' isimli genel kargo gemisi nedeniyle deniz trafiği geçici olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, arızalı gemi için KURTARMA-7 römorkörünün olay yerine yönlendirildiği ifade edildi. Bu durum, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmasına sebep oldu.
27 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına, Kıyı Ege için kuvvetli sağanak uyarısı yapmasının ardından, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) yarınki 12 seferini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) güzergahları bulunuyor. Seferlerin iptal edilme saatleri 07.00 ile 19.30 arasında olacak.
27 Kasım 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

Sinop ve Düzce'nin Akçakoca ilçesinde olumsuz hava koşulları ve akıntı nedeniyle denize girmek yasaklandı. Sinop Valiliği, son dönemde yaşanan boğulma vakaları, meteorolojik olaylar, rip, dip akıntısı ve yoğun rüzgarlar nedeniyle denize girilmesine yasak kararı aldı. Akçakoca Kaymakamlığı da denizdeki yoğun dalga ve akıntının plaj ve sahillerde risk oluşturacağını belirtti.
15 Ağustos 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetlenerek bazı cadde ve sokaklarda, alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su birikintileri nedeniyle mahsur kalan bir otomobili kurtardı ve suyun tahliyesi için çalışma yürüttü. Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı trafiğe kapatıldı ve bazı iş yerlerini su bastı. Ankara Valiliği, herhangi bir can veya ciddi mal kaybının olmadığını açıkladı.
30 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin batısında hafta sonu kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın etkisini cumartesi günü artırması öngörülüyor. Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Kırklareli illerinin etkileneceği belirtiliyor. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları ve soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşları uyarıyor.
1 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde etkili oldu. Sis nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düştü ve Şehir Hatları vapur seferlerinden bazıları iptal edildi. Ayrıca, İstanbul Boğazı gemi trafiğine de 1 Ocak sabahı sis sebebiyle kapatıldı. Kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 24 olarak ölçüldü.
3 Ocak 2023

Çanakkale'de şiddetli yağışlar sonucu Kepez Çayı'nın debisi yükselerek taştı. Özellikle yaz aylarında yaşanan yangınlar nedeniyle toprağa tutunamayan ağaçlar, çayın şiddetli akıntısıyla sürüklendi. Çayın denize bağlandığı noktadaki köprüdeki akış menfezlerini tıkayan ağaçlar, iş makineleri yardımıyla temizlendi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, yaşanan sel baskınında herhangi bir can kaybı veya ciddi mağduriyet olmadığını belirtti.
16 Aralık 2023

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından işletilen İstanbul-Bursa arası deniz otobüsü seferlerinin bir kısmı, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Ayrıca Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahlarındaki seferler de olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyecek.
8 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun'un 600 metre üzerindeki alanlarda başlayacak yağışların, yarın kıyı kesimler dahil 100 metre üzerindeki yüksekliklerde de kuvvetli olacağı öngörülüyor. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
12 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olacak ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece azalması ve rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. İBB ekipleri, yağışın şiddeti ve miktarı nedeniyle olası sel veya taşkınlara karşı önlem alıyor.
27 Eylül 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle 08:00 ile 19:30 saatleri arasındaki tüm seferlerini iptal etti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) da benzer sebeplerle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde kuvvetli rüzgar beklendiğini bildirdi.
5 Şubat 2023

İstanbul Boğazı'nın çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldığı bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, sis yoğunluğu nedeniyle bu önlemin alındığı belirtildi.
1 Ocak 2023

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Ereğli ve Devrek güzergahlarında heyelanlar ve su taşkınları meydana geldi. Valilik, vatandaşlara zorunlu olmadıkça bu yolları kullanmamaları uyarısında bulundu. Karadeniz Ereğli yolunda ve Ankara güzergahında ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Devrek ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi sular altında kaldı ve bazı köprüler hasar gördü.
9 Temmuz 2023
İşaretlediklerim