Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu uyarı yayınladı. Beklenen kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklar öngörülüyor. Ayrıca kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklere karşı şehir sakinleri uyarıldı.
29 Ocak 2024

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin doğusunda yerel kuvvetli ve çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olasılıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgelerinde güney yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ayrıca Kıyı Ege'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı öngörülüyor. Vatandaşlar, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
27 Kasım 2023

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz'deki fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığınmış, ancak buradan ayrıldıktan sonra irtibat kesilmiştir. Gemiyle iletişim kurma çalışmaları sürerken, Zonguldak Valiliği arama kurtarma çalışmalarının başlatılacağını duyurdu. Sahil Güvenlik ve Milli Savunma Bakanlığı izleme çalışmalarını sürdürüyor ve AFAD ekipleri de göreve hazır bekletiliyor.
19 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için yağmur ve rüzgar uyarısı yaparak, yedi il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Bursa, Antalya, Balıkesir, Hatay, İzmir, Manisa, Muğla, Osmaniye, Aydın, Çanakkale, Mersin ve Kahramanmaraş'ta gök gürültülü sağanak yağış; diğer illerde ise rüzgar bekleniyor. Bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
16 Ocak 2024
İşaretlediklerim