İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Şehir Hatları'na bağlı üç deniz dolmuşu, İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında seferlere başlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deniz ulaşımında hat ve sefer sayılarının artırılacağını belirtti. Yeni deniz dolmuşları, çevre dostu ve düşük emisyonlu olarak tasarlandı. İlk yedi deniz dolmuşunun üretimine mart ayında başlanmış olup, şu ana kadar üç tanesi tamamlandı.
9 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bağdat Caddesi'ni yenileme projesine başlıyor. Projenin ilk etabı, caddenin 32 bin metrekarelik alanında gerçekleştirilecek ve oturma-dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yolları yenilenecek. İBB, kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi, yaya geçişlerinin kolaylaştırılması, kültürel değerlerin korunması ve yeni sanat odaklarının kazandırılması gibi altı öncelikli hedef belirledi. Proje, modern kent mobilyaları ve yeni yeşil alanlar ile Bağdat Caddesi'ni modern İstanbul'un yüzü yapmayı amaçlıyor.
25 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür bünyesinde, İstanbul'un farklı yerlerinde birçok kültür ve sanat etkinliği düzenlenecektir. Müze Gazhane'de konserler, atölyeler, stand-up gösterileri ve söyleşiler; Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda tiyatro oyunları; Festival Park Kadıköy'de canlı müzik etkinlikleri; Yerebatan Sarnıcı ve Şerefiye Sarnıcı'nda müzik dinletileri ve Taksim Sanat'ta bir sergi yer alacak. Ayrıca Miniatürk'te bir model sergisi açıldı ve İBB Kültür işletmesine ait müzeler yaz saati uygulamasına geçerek saat 22:00'ye kadar ziyaret edilebilecek.
6 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında şehir hatlarında yaz tarifesine geçileceğini duyurdu. Yaz tarifesi kapsamında bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı ve yeni seferler eklendi. Beşiktaş-Adalar, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu ve Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hatlarına ek seferler konuldu. Ayrıca, Şehir Hatları tarafından düzenlenen Mehtap Turları ve Boğaz Turları yaz boyunca devam edecek.
10 Haziran 2024

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarının yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmekte. Anadolu yakasında Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Ümraniye ve Kartal; Avrupa yakasında ise Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bakırköy, Bayrampaşa, Başakşehir, Esenyurt ve Beylikdüzü bölgeleri beyaz örtüyle kaplandı. Çamlıca Tepesi gibi kentin simge noktaları da karla kaplı durumda. Bakırköy'de toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar kar yağışına şaşkınlıkla karşıladı.
1 Şubat 2023

İstanbul Modern'in Renzo Piano tarafından tasarlanan ve 2023'te açılan yeni binası, ABD Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'ya layık görüldü. Müze binası, sürdürülebilir malzemeler, çevreye duyarlı inşaat teknikleri, enerji verimliliği ve atık kontrolü gibi kriterleri karşılaması nedeniyle bu sertifikayı aldı. Eczacıbaşı Topluluğu ve Doğuş Grubu-Bilgili Holding'in katkılarıyla inşa edilen bina, çeşitli sergi ve etkinlik alanları sunuyor ve enerji ihtiyacının yüzde 8'ini güneş panelleriyle karşılıyor.
1 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İstanbulkart kullanıcıları için yeni bir uygulamayı onayladı. Bu uygulama ile İstanbulkart sahipleri, kartlarında yeterli bakiye olmasa dahi 15 liraya kadar toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecekler. Bu karar, vatandaşların bakiye yetersizliği durumunda da ulaşım imkanına sahip olmalarını sağlayacak.
15 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, minibüslerde İstanbul Kart ile ödeme yapılabilmesi için bir projeyi hayata geçirdi. Pilot uygulama olarak Arnavutköy'de başlatılan bu sistem, minibüs yolcularının da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilmesini sağlayacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, projenin İstanbul ulaşımında önemli bir dönüşüm başlattığını ve kısa sürede İstanbul geneline yayılmasının beklendiğini belirtti. Proje, minibüslerin diğer toplu taşıma araçlarıyla tam entegre olmasını ve toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajlarının minibüslerde de uygulanmasını sağlayacak.
2 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın ardından Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine gireceği ve Perşembe gününe kadar sürecek kar yağışı için İstanbulluları uyardı. Kar küreme ve tuzlama araçları, evsiz vatandaşlar için barınma hizmetleri, sokak hayvanları için beslenme ekipleri hazırlandı ve toplu taşımada ek seferler konuldu. İmamoğlu, zorunlu olmadıkça şahsi araç kullanılmaması ve resmi uyarıların takip edilmesi gerektiğini belirtti.
4 Şubat 2023

İstanbul'da bir haftalık ara tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma aktarma istasyonlarında ve bazı ana arterlerde yolcu ve araç yoğunluğu gözlemlendi. Özellikle Cevizlibağ, E-5, D-100 kara yolu, 15 Temmuz Köprüsü bağlantı noktaları, Esenyurt ve Avcılar'da trafik sıkışıklığı dikkat çekti. Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyelerindeyken, bu oran 09:40 itibarıyla yüzde 54'e düştü.
20 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayı süresince İstanbulluların iftardan sonra Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih müzelerini ücretsiz ziyaret edebileceklerini duyurdu. Ziyaretler için Radar İstanbul uygulaması üzerinden kayıt yapılması gerekiyor. Bu uygulama aracılığıyla İBB Kültür A.Ş.'ye bağlı tüm müzeler iftardan saat 22.00'ye kadar ücretsiz gezilebilecek.
23 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısında, minibüslerin elektronik bilet sistemine dahil edilmesi kararı alındı. Bu kararla birlikte, otobüs, metro, metrobüs, vapur, tramvay gibi birçok ulaşım aracında kartla para ödenirken minibüslerde nakit kullanımı sona erecek.
27 Temmuz 2023

Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm tebligatlarının artık e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. Bu kararın amacı, süreci hızlandırmak. Bakanlık, deprem beklenen İstanbul için dört adımlı bir plan üzerinde çalışıyor. Bu plan, rezerv alanlarda 300 bin konut yapılması, Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında 200 bin konutun dönüştürülmesi, yapımı devam eden 171 bin konutun hızlandırılması ve önümüzdeki iki-üç yıl içinde 600-700 bin konutun dönüştürülmesini içeriyor.
5 Ekim 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağmur, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, Avrupa Yakası'nda yüzde 80, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 90'a varan trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle D-100 kara yolu ve TEM otoyolu üzerindeki bazı noktalarda araçlar güçlükle ilerledi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki geçişlerde de yoğunluk gözlemlendi.
5 Mart 2024

Konya Klasik Otomobilciler Derneği ve Meram Belediyesi tarafından organize edilen klasik otomobil sergisi açıldı. Sergi, otomobil, traktör ve motosikletlerden oluşan yaklaşık 100 araçlık bir koleksiyonu içeriyor ve üç gün boyunca 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda ziyaret edilebilecek. Dernek Başkanı Muammer Deveci ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, klasik araçların sadece teknolojik hatıralar olmadığını, aynı zamanda kendilerine özgü tasarımları, estetik çekicilikleri ve döneminin teknolojisinin müthiş birer örneği olduğunu belirtti.
29 Eylül 2023

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

İstiklal Caddesi'nin simgelerinden Beyoğlu Sineması, yenilenmiş haliyle kapılarını açıyor. Sinema, mali sıkıntılar nedeniyle kapanmıştı ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, sinemanın faaliyetlerine 'İBB Beyoğlu Sineması' olarak devam edeceğini açıklamıştı. Yenilenmiş sinema, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla yarın akşam kapılarını açacak.
3 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve FOTON Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Sevgilim İstanbul' fotoğraf yarışmasının seçkileri, Mecidiyeköy Sanat'ta sergilenmeye açıldı. Sergide, binlerce fotoğrafçının katılımıyla oluşan ve jüri tarafından değerlendirilen 52 fotoğraf yer alıyor. Coşkun Aral, Mustafa Seven, Ebru Ceylan, Mehmet Turgut ve Tolga Volkan Aslan gibi isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmada ödül kazanan altı fotoğraf da sergide bulunuyor. Sergi, ağustos sonuna kadar ziyaret edilebilecek ve İBB'nin kültür-sanat etkinlikleri hakkında bilgi almak için İBB Kültür sosyal medya hesapları ve web sitesi kullanılabilir.
18 Temmuz 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde birçok yol trafiğe kapatılacak. Fatih, Beyoğlu ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede ana arterler ve köprüler kullanıma kapatılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlar belirlendi ve duyuruldu. Kapatılacak yollar arasında İstiklal Caddesi, Barbaros Bulvarı ve D-100 gibi önemli yollar bulunuyor.
30 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, elektrikli scooter kullanımını düzenlemek amacıyla bir eylem planı açıkladı. Plan kapsamında İstanbul'un çeşitli yerlerine 1500 park alanı kurulacak ve kullanıcılar bu alanlara bıraktıkları scooterlar için açılış ücreti ödemeyecekler. Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde hız sınırlaması getirilecek ve hassas bölgelerde bu sınır saatte 12,5 km olacak. Kullanıcılar için eğitim şartı getirilecek ve operatörler düzenli olarak eğitim çalışmaları yapacak. İstanbulKart ile entegrasyon sağlanacak ve ilçelerde e-scooter komisyonları kurulacak.
3 Nisan 2023
İşaretlediklerim