İstanbul'da iki gün önce yaşanan şiddetli yağış, Başakşehir'deki Millet Bahçesi ve Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sel baskınına yol açtı. Nisan 2020'de açılan hastanenin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) raporu, yağmur suyu drenajı koşullarının uygun olmamasının sel baskınına yol açabileceğini belirtmişti. Ayrıca, hastanenin yakınında planlanan bir alışveriş, otel ve lüks konut projesinin tanıtım dosyasında herhangi bir sel, su baskını veya afet riski bulunmadığı belirtilmişti. Ancak, yaşanan sel baskını bu iddiaları çürüttü.
7 Eylül 2023

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı'nda İstanbul'a birkaç yıl içinde 500-600 bin konut yapılacağını ve bu sayede konut fiyatlarının düşeceğini belirtti. Bakan, deprem bölgesindeki hasarın maddi boyutunun 100 milyar doları aştığını ve 850 bin bağımsız birimin yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kentsel dönüşümün hızlandırılması için yasal düzenlemelerin yapılacağını ve kentsel dönüşüm başkanlığının kurulduğunu duyurdu.
7 Kasım 2023

Ankara'da dün etkili olan sağanak yağışın ardından, vatandaşlar yeni günü kar yağışıyla karşıladı. Özellikle Dikmen ve İncek gibi yüksek kesimlerde kar yağışı daha yoğun görüldü ve araçların üzerini beyaz bir örtü kapladı. Belediye ekipleri, ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ana güzergahlarda çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.
29 Mart 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da depreme karşı binaların maliyetine güçlendirileceği bir planı açıkladı. 'İstanbul Güçleniyor' sistemi adı altında yürütülecek olan bu çalışma, mart ayının ortasından itibaren başvuruların alınmasıyla başlayacak. İmamoğlu, bu uygulamanın İstanbul'da deprem dirençli kent oluşturma amacı taşıdığını ve Türkiye'ye örnek olmayı hedeflediklerini belirtti.
1 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT, İstanbul'un çeşitli plajlarına otobüs hizmeti vereceğini duyurdu. Kilyos, Şile, Florya, Caddebostan, Riva ve Silivri gibi plajlara bir günde 205 otobüsle bin 815 sefer düzenlenecek. Açıklamada, plajlara seferlerin artarak devam edeceği belirtildi.
6 Ağustos 2024

Ankara'da meydana gelen şiddetli sağanak ve dolu, şehrin birçok bölgesinde su birikintilerine ve sel oluşumuna neden oldu. Yağışlar, trafik akışını olumsuz etkileyerek bazı sürücülerin yolda kalmasına ve araçlarını park etmek zorunda kalmalarına sebep oldu. Çankaya'nın Beşevler semtinde ve Şentepe Pamuklar mahallesinde bazı sürücüler ve kuryeler mahsur kaldı. Vatandaşlar yağmurun dinmesini kapalı alanlarda beklemek zorunda kaldı.
30 Nisan 2024

İstanbul Modern, 17 Ekim'de başlayacak olan sonbahar dönemi için 'Modernite ve Modern Sanatın Tarihi' adlı yeni bir seminer programı düzenliyor. Program, katılımcılara sanat tarihine dair temel bilgiler sunmayı ve sanatı yorumlamalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ayrıca Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Hikaye ve Roman Atölyesi, Günümüz Sanatı ve Yapay Zeka semineri ve Türkiye’de Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri de düzenlenecek.
15 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olacak ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece azalması ve rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. İBB ekipleri, yağışın şiddeti ve miktarı nedeniyle olası sel veya taşkınlara karşı önlem alıyor.
27 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların bugün öğle saatlerinde başlaması bekleniyor. Ayrıca, pazar günü itibarıyla sıcaklıkların 3-5 derece düşeceği tahmin ediliyor. Bu uyarılar, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor.
12 Ekim 2024

İstanbul'da dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla vatandaşların büyük bir kısmı il dışına çıktı. Bu durum, şehirdeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalmasına neden oldu. İBB Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik yoğunluğu yüzde 6'lara kadar düşerken, Anadolu Yakası'nda bu oran yüzde 2'ye kadar geriledi. Normalde yoğun trafik nedeniyle kırmızı ve bordo renklerle dolu olan yol haritası, tatil sebebiyle 'yeşile' döndü.
9 Nisan 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile scooter'lara sensör takılması ve uydu üzerinden hız sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Kadıköy Belediye Başkanı'nın scooter sayısının fazlalığına yönelik uyarısının ardından, scooter şirketleri talebin arttığını savunuyor. Yeni düzenlemeyle, hız sınırı saatte 50 km'nin üzerinde olan yollarda scooter'ların hızı uydu aracılığıyla düşürülecek ve durmaları sağlanacak. Ayrıca, iki kişinin aynı scooter'a binmesini engellemek için de sensörler kullanılacak.
24 Ocak 2023

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde, İstanbul'da birçok yol ve toplu taşıma hattı geçici olarak kapatılmıştı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, işçileri Taksim yerine Saraçhane'ye çağırmış, ancak polisin müdahalesi sonrası eylem öğlen saatlerinde sonlandırıldı. Valilik, eylemin sona ermesiyle birlikte saat 16.00 itibarıyla kapatılan bazı yolları trafiğe açtığını duyurdu. Açılan yollar arasında Fatih ve Beyoğlu ilçelerindeki ana arterler bulunuyor.
1 Mayıs 2024

Artİstanbul Feshane, 10'uncu Asya-Avrupa Mediations Bienali 'Ben Başka Bir Sen, Sen Başka Bir Ben' ile uluslararası sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, 11 Aralık'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü beş yıllık restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 23 Haziran'da kapılarını açan Feshane, yeni sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. 17 küratör ve 154 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı bağlamında İBB'nin ev sahipliğinde sergileniyor.
1 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

İzmir'de gece saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini artıran sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Konak ve Torbalı ilçelerinde su birikintileri nedeniyle araçlar ilerleyemedi. Menderes’in Özdere Mahallesi’nde evleri su basarken, Buca’da bazı araçlar uyarı levhası konulmadığı için çukura düştü. Yağışlar, trafik yoğunluğuna ve maddi hasara yol açtı.
11 Eylül 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, lüks araçların satın alınmadığını, kiralandığını belirtti. Yıllık kiralama maliyetinin, üç yılda aracın satın alma fiyatına eş değer olduğu ifade edildi. Ayrıca, Ali Erbaş'ın bu hareketi, Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf politikalarını ve yerli otomobil markası TOGG'un kullanım alanlarını eleştiren bir tartışmayı gündeme getirdi. TOGG'un sadece Ankara'da resmi kullanım için uygun olduğu, şehirler arası seyahatlerde kullanılamadığı belirtildi.
3 Mayıs 2024
İşaretlediklerim