Netflix, Dark ve 1899 dizilerinin yaratıcıları Baran Bo Odar ve Jantje Friese ile yeni bir proje için anlaştı. İkili, James Tynion IV ve Werther Dell’Edera'nın yaratıcısı olduğu ve BOOM! Studios tarafından yayımlanan 'Something is Killing the Children' adlı çizgi romanı diziye uyarlayacak. Çizgi roman, kaybolan çocukların hikayesini anlatan ve son beş yılda iki milyondan fazla kopya satan başarılı bir eser. Ayrıca, 2022'de 'En İyi Devam Eden Seri' kategorisinde Eisner Ödülü kazandı.
27 Şubat 2023

Prime Video, 2024 yılbaşını kutlamak üzere bir dizi yılbaşı temalı filmi izleyiciyle buluşturuyor. Seçkide, Eddie Murphy'nin başrolünde olduğu 'Candy Cane Lane', yalnız bir annenin hikayesini anlatan 'Dating Santa', animasyon 'Merry Little Batman', romantik komedi 'Noel Sürprizleri' ve devam filmi 'Noel Sürprizleri 2' ile Jim Carrey'nin oynadığı klasik 'Grinç' filmleri yer alıyor. Tüm filmler 8 Aralık'ta platformda izlenebilecek.
3 Aralık 2023

Yüksek puanlarla Rotten Tomatoes'ta en çok değerlendirilen film olan 'Leave No Trace', yarın Netflix kütüphanesinden çıkarılacak. Debra Granik'in Oscar adayı yapımı, Toy Story 2'yi geride bırakarak yüzde 100 onay puanı almıştı. Film, Netflix dışında Amazon, Apple TV ve Vudu üzerinden satın alınabilir veya kiralanabilir. 2018 yapımı film, ruh sağlığı sorunları olan bir savaş gazisi ve kızının hikayesini anlatıyor.
3 Temmuz 2023

Netflix'te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisi, aile dizimi yöntemiyle tedaviyi gündeme getirdi ve bu yöntem bilimsel çevrelerce eleştirildi. Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım, dizinin psikiyatri ve ilaçları kötüleyerek halk sağlığı suçu işlediğini söyledi. Yıldırım, aile dizimi savunusunun aşı karşıtlığına benzer bir zihniyetle desteklendiğini ve bu tür uygulamaların zarar verici olabileceğini belirtti. Dizinin, bilimsel olmayan yöntemleri teşvik ederek halkı yanlış yönlendirdiği ifade edildi.
16 Temmuz 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix, Amazon Prime, Disney Plus, Exxen, Blu TV gibi dijital yayın platformlarının yayıncılık ilkelerini ihlal ettiğini belirterek uyarıda bulundu. RTÜK, içerik denetimlerine hız verdiğini ve gerekli hallerde en ağır yaptırımları uygulamaktan çekinmeyeceğini açıkladı. Ayrıca, milli güvenlik, terör propagandası, çocuk ve gençlerin gelişimine zararlı içerikler ile Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine yapılan yayınlara izin verilmeyeceği vurgulandı. RTÜK, diyalog ve anlayış çerçevesinde sorunları çözmeyi tercih ettiğini, ancak gerekli görüldüğünde yaptırım gücünü kullanacağını belirtti.
3 Temmuz 2023

Netflix'in 'Şahmaran' dizisini sadece üç başrol oyuncusu üzerinden tanıtması, dizide Ural karakterini canlandıran Mahir Günşiray'ın tepkisine neden oldu. Günşiray, Netflix'in Instagram hesabından yapılan paylaşıma eleştirel bir yorum yaparak, dizinin sadece üç kişilikmiş gibi gösterilmesini eleştirdi. İzleyiciler arasında bu durum tartışmalara yol açtı ve bazıları Günşiray'ın tepkisini abartılı bulurken, bazıları Netflix'in yaklaşımını saygısızlık olarak değerlendirdi. Günşiray, konunun başrol oyuncularıyla ilgili olmadığını, tanıtım stratejisiyle ilgili olduğunu belirtti.
30 Ocak 2023

Netflix'in 'The Perfect Couple' adlı yeni mini dizisi, Elin Hilderbrand'ın çok satan romanından uyarlanacak. Dizi, güzel kadınlar, yakışıklı erkekler, cinayet, gizem ve ilişkiler gibi unsurları içerecek ve çekimlerine önümüzdeki hafta başlanacak. Nicole Kidman, Liev Schreiber, Dakota Fanning ve Eve Hewson gibi ünlü isimler dizinin ana kadrosunda yer alacaklar. Dizi, zengin bir ailenin düğününde sahilde bulunan bir ceset etrafında gelişen olayları konu alacak.
1 Nisan 2023

Hulu, popüler komedi dizisi 'How I Met Your Father'ı ikinci sezonun ardından iptal etti. 'How I Met Your Mother'ın farklı bir versiyonu olarak izleyicilerle buluşan dizi, üçüncü sezonu gelmeyecek. Hulu'nun bu kararı, 'The Great' dizisini üçüncü sezonun ardından iptal etmesi ve Disney+'ın iki yeni diziye devam etmemesi gibi içerik kesintileri sonucunda alındı. Dizi, Hilary Duff'ın başrolünde olduğu ve bir grup arkadaşın hayatını konu alıyor.
2 Eylül 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix, Blu TV ve MUBI'ye idari yaptırım uyguladı. Netflix'te yer alan 'Sosis Partisi' adlı yapımın ahlak dışı olduğu gerekçesiyle katalogdan çıkarılmasına karar verildi. Blu TV ve MUBI'de yayınlanan 'Climax' filmi de şiddet, cinsellik ve müstehcenlik içerdiği gerekçesiyle incelendi ve her iki platforma da üst sınırdan idari para cezası ve katalogdan çıkarma yaptırımı uygulandı.
31 Temmuz 2024

Netflix, 2018 yılından bu yana yayınladığı dövüş sanatları temalı komedi dram dizisi Cobra Kai'nin altıncı sezonunun dizinin final sezonu olacağını duyurdu. Dizi, Rotten Tomatoes'ta yüksek bir beğeni oranına sahip ve Karate Kid filminin devamı niteliğinde. Ralph Macchio ve William Zabka'nın başrollerini paylaştığı dizi, Karate Kid'deki karakterlerin 30 yıl sonraki hayatlarını konu alıyor. Dizinin yaratıcıları, Cobra Kai'nin sona ermesine rağmen Karate Kid evreninde geçen başka hikayeler anlatmaya devam edeceklerini belirtti.
21 Ocak 2023

CableTV, 25 Noel filmi izleyip değerlendirecek bir kişi arıyor ve bu görevi yerine getirecek 'Neşe Şefi'ne 2 bin 500 dolar ödeme yapacak. Adayların filmleri 'Nostalji', 'İçten Hikaye Anlatımı' ve 'Bayram Neşesi' kategorilerinde sıralamaları ve yedi özel yayın platformundaki kullanıcı deneyimlerini değerlendirmeleri gerekiyor. Görev karşılığında, bu platformlara yıllık abonelik de sağlanacak. Başvurular ABD vatandaşlarından kabul edilecek ve başvuru için özel bir form doldurulması yeterli olacak.
3 Aralık 2023

İngiliz komedyen ve aktör Ricky Gervais, 'Armageddon' isimli yeni komedi şovunun 25 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacağını Twitter hesabından duyurdu. Gervais, bu tarihin önümüzdeki 2 bin yıl boyunca şovun Netflix'e düştüğü gün olarak hatırlanacağını esprili bir dille ifade etti. Gervais'in daha önceki şovları 'Humanity' ve 'Supernature' da Netflix platformunda yer alıyor.
21 Kasım 2023

Netflix, Warner Bros Discovery ile yaptığı yeni lisans anlaşması çerçevesinde HBO orijinal yapımı 'Insecure' dizisini kütüphanesine ekledi. Anlaşma, WBD'nin içerik stratejisindeki değişiklikleri gösteriyor ve 'Band of Brothers', 'The Pacific', 'Six Feet Under' ve 'Ballers' gibi diğer dizilerin de Netflix'e geleceği belirtiliyor. WBD, daha önce HBO dizilerini Roku ve Tubi ile ücretsiz, reklam destekli kanallar açmak üzere lisanslamıştı. HBO Max, Türkiye'de hizmet vermeyi planlamış ancak bu planı iptal etmişti.
4 Temmuz 2023

Netflix ve Bumble, kullanıcıların benzer film ve dizi zevklerine göre eşleşmelerini sağlayacak bir işbirliği yapmıştır. Bumble uygulamasına 'Netflix Nights In' adında bir soru-cevap oyunu eklenecek ve kullanıcılar bu oyunu eşleştikleri kişilerle oynayacaklar. Oyun, 30 Ocak'ta başlayıp 13 Mart'ta sona erecek ancak şu an için sadece ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki Bumble kullanıcılarına açık olacak.
25 Ocak 2023

Anadolu'nun önemli efsanelerinden biri olan Şahmaran, Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in başrollerini paylaştığı yeni bir Netflix dizisi ile yeniden popülerlik kazanıyor. Efsane, Tarsus'ta yerin yedi kat altında barış içinde yaşayan ve genç ve güzel bir kadın olan Şahmeran'ın hikayesini anlatıyor. Efsaneye göre, Şahmaran'ı gören ilk insan Cemşab, onunla yıllarca yaşadıktan sonra ailesine dönmek isteyince, Şahmaran'ın yerini açıklamak zorunda kalır ve bu olaylar zinciri Şahmaran'ın ölümüne yol açar.
21 Ocak 2023

Netflix, popüler dizisi Squid Game'in 2. sezonundan ilk tanıtım fragmanını yayınladı. Yeni sezonda, 456 numaralı oyuncu Gi-hun, oyunu kazandıktan üç yıl sonra oyunun arkasındakileri bulmak ve bu acımasız yarışmaya son vermek için yeniden oyuna giriyor. İkinci sezonun prömiyeri 26 Aralık 2024'te yapılacak ve son sezon ise 2025'te gelecek.
1 Ağustos 2024

Netflix, 2023 yılında yayımlayacağı Kore yapımı dizi, film ve şovları tanıttı. Hayatta kalma temalı diziler, aşk ve dram öyküleri, aksiyon gerilim filmleri ve reality şovlar bu yılın içerikleri arasında yer alıyor. 'The Glory', 'Sweet Home' ve 'D.P.' gibi popüler dizilerin yeni sezonları da izleyicilerle buluşacak. Ayrıca, Kore yapımı altı yeni film ve iki yeni belgesel de yayınlanacak. Netflix Kore Yapımı İçeriklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Don Kang, bu yıl sınırları daha da zorlayacaklarını ve Kore öykülerinin ilk durağı olmayı sürdüreceklerini belirtti.
17 Ocak 2023

Netflix, 29. Screen Actors Guild (SAG) Ödülleri'ni canlı olarak yayımlayacağını açıkladı. Bu yıl 26 Şubat'ta gerçekleşecek tören, Netflix'in YouTube kanalı üzerinden izlenebilecek. 2024 yılından itibaren ise tören, Netflix'in kendi platformunda canlı olarak yayınlanacak. Daha önce 1995'ten itibaren NBC ve TNT gibi kanallarda yayımlanan SAG Ödülleri, geçen yılki sözleşmenin yenilenmemesi üzerine Netflix'e geçiş yaptı.
12 Ocak 2023

ABD'deki film ve dizi sektörünün merkezi Hollywood'da beş aylık grevin ardından ön anlaşma sağlandı. Bu gelişme sonrası The Office'in yaratıcısı Greg Daniels, diziyi yeniden başlatmayı planlıyor. The Office, 2005-2013 yılları arasında dokuz sezon boyunca yayınlanmış ve dünya çapında en çok sevilen durum komedilerinden biri olmuştu. Dizinin yeniden çekilmesi uzun zamandır gündemdeydi.
25 Eylül 2023

Dijital yayın platformu Netflix, kişi başına düşen gelirin düşük olduğu bazı ülkelerde abonelik ücretlerinde yüzde 20 ile 60 arasında indirim yaptı. İndirim, Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Asya Pasifik bölgelerindeki bazı ülkeleri kapsarken, gelirin yüksek olduğu Kuzey Amerika ve Batı Avrupa'da herhangi bir indirim yapılmadı. Türkiye bu indirimlerden yararlanamadı. Netflix'in bu hamlesi, 230 milyon üyesi olan platformun toplam üye sayısının yüzde 4'ünden fazlasını etkileyebilecek.
24 Şubat 2023
İşaretlediklerim