Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, 'Bir İstanbul Üçlemesi' adlı filminin içkili sahneler içerdiği için Netflix Türkiye tarafından kabul edilmediğini belirtti. Film, 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde izleyici ile buluştu. Özpetek, filmi Netflix İtalya'nın kabul ettiğini fakat Türkiye'nin içerik politikaları nedeniyle almadığını ifade etti. Yönetmen, bu durumu eleştirerek Türkiye'deki içerik kısıtlamalarına dikkat çekti.
23 Nisan 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kızılcık Şerbeti dizisindeki başörtülü kadınlara İsrail menşeili ürün reklamlarının yapılması, FOX'un Ana Haber Bülteni'nde yayıncılık ilkesi ihlali, Tele 1'in iki programında yasa ihlalleri ve diğer bazı kanallara yönelik usulsüzlükler nedeniyle çeşitli idari para cezaları verdi. RTÜK, vatandaşlardan gelen şikayetler ve uzman tespitleri üzerine harekete geçtiğini belirtti.
21 Şubat 2024

Netflix'in popüler yerli yapımı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu 14 Aralık'ta izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol yer alıyor. İlk sezonda yaşanan olayların ardından, karakterler Aslı ve Lale'nin medya sektöründe ayakta kalma mücadelesi ve kuşaklar arası çatışma yeni sezonda da devam edecek. Dizi, ormandaki aslanlar ve avcı kuşun mücadelesini simgeleyerek, farklı kuşakların medya sektöründeki çekişmelerini konu alıyor.
15 Kasım 2023

Türk pop müziğinin ünlü ismi Ajda Pekkan, Antalya'da verdiği konserde 'Kızılcık Şerbeti' dizisinin oyuncusu Doğukan Güngör'ü fark edince, RTÜK tarafından yayın durdurma cezası verilen diziye destek mesajı yayınladı. Pekkan, diziyi takdir ettiğini ve cuma akşamları herkesin bu dizi için randevu almadığını belirtti. Dizi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla RTÜK tarafından cezalandırılmış ve izleyicileri sosyal medyada destek kampanyası başlatmıştı.
22 Nisan 2023

Disney, CEO Bob Iger'ın dördüncü çeyrek kazanç görüşmesinde belirttiği üzere, orijinal içeriklerinden bazılarını Netflix'e lisanslamak için görüşmeler yapıyor. Ancak, bu anlaşmanın Pixar, Marvel ve Star Wars gibi ana markaları kapsamayacağı vurgulanıyor. Disney ve Netflix geçmişte bazı içerikleri paylaşmış olsalar da, Disney+ platformunun piyasaya sürülmesiyle bu iş birlikleri azalmıştı. Iger'ın geçmişte Netflix'e içerik lisanslamayı eleştiren açıklamalarına rağmen bu yeni görüşmeler, stratejik bir değişikliği işaret ediyor.
9 Kasım 2023

Netflix'in İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan dizisi 'The Crown'ın final sezonundan ilk fragman yayınlandı. Altıncı ve final sezonunun ilk dört bölümü 16 Kasım'da, diğer altı bölüm ise 14 Aralık'ta yayınlanacak. Dizi, 90'ların sonu ve 2000'lerin başını, Prenses Diana'nın trajik ölümüyle tanımlanan dönemi anlatacak. Ayrıca Prens William ve Kate Middleton'ın St Andrews Üniversitesi'nde başlayan aşklarını da işleyecek.
9 Ekim 2023

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, televizyon dizileri nedeniyle ailesiyle birlikte televizyon izleyemediğini dile getirdi. En çok reyting alan dizileri beğenmediğini ve ailesinin izlediği dizileri kapatmak zorunda kaldığını ifade etti. Ayrıca, geçen yıl RTÜK'ün yüksek yurt dışı harcamaları nedeniyle Sayıştay tarafından cezalandırıldığı belirtildi. Yazıda, Türkiye'de televizyon yayıncılığının tarihçesi ve ailelerin televizyon izleme alışkanlıklarındaki değişimlere de değinildi.
3 Mart 2024

'Aile' dizisinin son bölümünde, para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla gündemde olan Dilan ve Engin Polat çiftine gönderme yapıldı. Dizinin yapımcısı Ay Yapım, sahnelerin gerçek hayatta yaşananlar ve kişilerle bağlantısı olmadığını belirtti. Ancak, bu sahne sosyal medyada viral oldu. Polat çifti, lüks yaşam paylaşımları ve son zamanlarda ortaya çıkan para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti.
1 Kasım 2023

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

Nicole Kidman, HBO imzalı suç ve drama dizisi 'Big Little Lies'ın üçüncü sezonu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Dizi, 2019'da ikinci sezonuyla final yapmış ve yönetmen Jean-Marc Vallée'nin ölümü nedeniyle devamının olmayacağı belirtilmişti. Ancak Kidman'ın açıklamasıyla yeni sezon için hazırlıkların başladığı resmiyet kazandı. Dizi, Kaliforniya'daki bir sahil kasabasında yaşayan ailenin hikayelerini ve bir cinayet olayını işliyor.
19 Kasım 2023

Türkiye'de yaşanan büyük depremin ardından, Netflix ve Starbucks gibi popüler şirketlerin sessiz kalmaları eleştirilerek sosyal medyada boykot çağrıları başladı. Twitter'da '#StarbucksBoykot' ve '#NetflixBoykot' etiketleri gündeme oturdu ve birçok kullanıcı aboneliklerini iptal ettiklerini duyurdu. Netflix Türkiye, tepkiler üzerine 6 milyon liralık yardım yaptıklarını açıkladı.
9 Şubat 2023

Netflix, bugünden itibaren şifre paylaşımı kısıtlamasını tüm ülkelerde uygulamaya başladı. Bu uygulama, platformun gelirinin yüzde 80'inden fazlasının elde edildiği 100'den fazla ülkede mayıs ayında başlatılmıştı. Netflix, uygulamanın başlatılmasının ardından her bölgedeki gelirin ve kayıt sayısının arttığını belirtti. Şirket, 2023'ün ikinci yarısında gelir artışının hızlanmasını bekliyor.
20 Temmuz 2023

Blu TV'nin popüler polisiye dizisi ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’ sekizinci bölümüyle sezon finaline yaklaşırken, dizinin ikinci sezon onayı aldığı duyuruldu. Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu ve Berkan Şal'ın başrollerini paylaştığı dizi, izleyiciler tarafından beğenilerek takip ediliyor. Blu TV, dizinin devam edeceğini sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla hayranlarına müjdeledi.
24 Ocak 2023

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, TRT'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisindeki kadına karşı şiddet sahnesini gündeme getirerek, Show TV'ye benzer bir sahne nedeniyle verilen ağır cezanın TRT'ye neden uygulanmadığını sordu. Show TV'nin 'Kızılcık Şerbeti' dizisindeki şiddet sahnesi sebebiyle yayın ve program durdurma cezası ile idari para cezasına çarptırıldığı hatırlatıldı. Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e Twitter üzerinden bu konuda açıklama yapması çağrısında bulundu.
23 Mart 2023

BBC'nin film eleştirmeni Caryn James, bu ay izlenebilecek en iyi altı diziyi belirledi. Seçkide, David Beckham hakkındaki belgesel, Sophie Wilde'ın başrolde olduğu 'Everything Now', Tom Hiddleston'ın 'Loki' karakteriyle devam eden dizi, Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Brie Larson'ın başrolde olduğu 'Kimya Dersleri' ve müzikal komedi 'Neon' yer alıyor. Bu diziler, Ekim ayı boyunca Netflix, Disney+ ve Apple TV+ platformlarında izlenebilecek.
2 Ekim 2023

Rekabet Kurulu, Storytel Turkey Yayıncılık Hizmetleri AŞ'nin yayınevi ve eser sahipleriyle yaptığı uzun süreli münhasırlık anlaşmalarıyla sesli kitap pazarına rakip firmaların girişini engelleyerek rekabet kurallarını ihlal ettiği iddialarına yönelik soruşturma başlattı. Kurul, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri ciddi ve yeterli bularak, şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Ancak, soruşturma kararlarının, ilgili teşebbüs ya da teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettikleri ve ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldıkları şeklinde yorumlanamayacağı belirtildi.
4 Ağustos 2023

Kuzey İrlanda'nın Enniskillen kasabasında bulunan ve 1944 yılında açılan Charlie'nin Barı, düşük bütçeyle hazırladığı Noel reklamıyla sosyal medyada dikkat çekti. Reklamda, yalnız bir adamın barı ziyaret etmesi ve orada sıcak bir karşılama bulması anlatılıyor. Video, iPhone ile çekilmiş ve 700 sterline mal olmuş. TikTok'ta 500 binden fazla izlenen video, İngiliz perakende devi John Lewis ve 'Derry Girls' dizisinin yazarı Lisa McGee tarafından övgü almış.
3 Aralık 2023

ABD'de senaristler ile yayın platformları arasındaki ücret anlaşmazlıkları sonucu yazarlar 15 yıl sonra greve gitti. 2 Mayıs'ta başlayan grev, 'Damızlık Kızın Öyküsü', 'Game of Thrones' spin-off'u 'A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight' ve Netflix'in 'Stranger Things', 'Big Mouth', 'Unstable' gibi dizilerinin yeni sezon çekimlerini etkiledi. George R.R. Martin ve diğer yapımcılar grevin uzun sürebileceğini ve stüdyoların senaryo stoklamasının yeterli olmayabileceğini belirtti.
9 Mayıs 2023

Netflix'in kurucu ortağı ve CEO'su Reed Hastings, görevinden istifa ederek yerini Greg Peters ve Ted Sarandos'a bıraktı. Hastings, şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam edecek. Ayrıca, Bela Bajaria ve Scott Stuber yeni görevler alarak yönetimde yer alacaklar. Hastings, gelecekte hayır işlerine daha çok zaman ayırmayı planladığını belirtti.
20 Ocak 2023

Netflix, farklı evlerde aynı hesabın kullanılmasını engellemek amacıyla yeni bir sistem geliştirdi. Mart sonunda devreye girecek olan sistem, hesap sahibinin evindeki modeme 31 gün içinde en az bir kez bağlanmayan cihazları bloke edecek. Sistem, IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap aktivitesi gibi verileri kullanarak cihazın ana lokasyona bağlı olup olmadığını tespit edecek. Seyahatte olan kullanıcılar için ise 7 gün süreyle geçerli olacak geçici şifreler sağlanacak.
2 Şubat 2023
İşaretlediklerim