Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah, 7 Ekim saldırılarından sonra ilk kez konuştu ve 'her türlü olasılığa hazır olduklarını' belirtti. Nasrallah, 'Bölgesel bir savaşı durdurmak isteyenler Gazze'deki saldırıları durdursun' dedi. ABD ve Britanya'nın, bölgeye gönderdiği uçak gemileri ve savaş uçaklarıyla İran ve İran destekli güçlerin, savaşa dahil olmasını engelleyeceklerinin mesajını verdiği bir dönemde bu açıklama geldi.
3 Kasım 2023

Amerika Birleşik Devletleri’nin Beyrut büyükelçiliğine silahlı bir saldırı gerçekleştirildi. Lübnan ordusunun açıklamasına göre, Suriye uyruklu saldırgan güvenlik güçlerince vurularak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
5 Haziran 2024

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar, Rafah, Beyt Lahye ve Han Yunus kentlerindeki ailelerin evlerine yönelikti. Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki bir evi hedef alması sonucu yedi kişinin yaralandığını bildirdi. AA muhabiri, hava saldırılarının özellikle bu gece çok yoğun olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

ABD, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir araca düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısıyla İran destekli Kataib Hizbullah liderini öldürdü. Bu saldırı, Kataib Hizbullah'ın Ürdün'de üç ABD askerinin ölümüne yol açan İHA saldırısını düzenlemesi sonrasında gerçekleşti. ABD, bu olaya misilleme olarak Irak ve Suriye'de 85'ten fazla hedefi havadan vurmuştu. Saldırı, ABD'li bir savunma yetkilisi tarafından doğrulandı ve öldürülenler arasında Haşdi Şabi'nin komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin de olduğu bildirildi.
8 Şubat 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırları vurdu. Saldırıda en az 40 kişi öldü, 60 kişi de yaralandı. Görgü tanıklarına göre, İsrail savaş uçakları El-Mevasi bölgesine üç füze saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, saldırının Hamas komuta merkezini hedef aldığını belirtirken, Hamas bu iddiaları reddetti.
10 Eylül 2024

Lübnanlı üst düzey bir güvenlik kaynağı, Hizbullah’ın aylar önce sipariş ettiği Tayvan yapımı 5 bin çağrı cihazına Mossad’ın küçük patlayıcılar yerleştirdiğini belirtti. Bu patlamalar sonucu biri çocuk dokuz kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. İsrail'den henüz bir açıklama gelmezken, cihazların ABD ve Tayvan menşeli olduğu iddia edildi. Tayvanlı şirketler ise cihazların üretiminde doğrudan bir dahilleri olmadığını savundu.
18 Eylül 2024

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle bugün yapılması planlanan İstanbul-Beyrut seferlerini iptal etti. THY'nin TK828 sefer sayılı İstanbul Havalimanı-Beyrut ve Pegasus'un PC756 sefer sayılı Sabiha Gökçen-Beyrut uçuşları iptal edildi. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken, birçok havayolu şirketi Beyrut'a yapacağı seferleri iptal ediyor.
24 Eylül 2024

Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki bir hastaneye yapılan saldırıyı kınadı. İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığı ve en az 500 kişinin öldüğü belirtildi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tuttu. Saldırının ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinde İsrail'i protesto için toplananlar ile polis arasında arbede çıktı. Türk Yahudi Toplumu, masum sivillerin hedef alınmasını ve yaşam hakkının ihlal edilmesini kınadığını belirtti.
18 Ekim 2023

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin tırmanması üzerine Almanya, Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etmeleri çağrısında bulundu. İsrail, Golan Tepeleri'ne düzenlenen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tutarak misilleme yapacağını açıkladı. Alman hükümeti, Lübnan'da yaklaşık 1300 Alman vatandaşı bulunduğunu belirterek, bu kişilerin hala mümkünken ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti. Benzer bir çağrı ABD tarafından da yapıldı.
29 Temmuz 2024

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'ye hem güneyden hem de kuzeyden saldırdıklarını ve yerleşim bölgelerine girdiklerini belirtti. Gallant, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ı ortadan kaldıracaklarını ve Gazze'den İsrail'e yönelik bir güvenlik tehdidi olmayacağını iddia etti. Ayrıca, İsrail'in Hizbullah'la savaşa girme niyetinde olmadığını, ancak herhangi bir olası gelişmeye karşı hazır olduklarını belirtti.
4 Kasım 2023

Hamas, Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik bir saldırı başlattı. Saldırı sonucunda en az 22 İsrailli hayatını kaybetti ve 545 kişi yaralandı. Olayla ilgili daha fazla bilgi bekleniyor.
7 Ekim 2023

Alman havayolu firması Lufthansa, Ortadoğu’daki gerilim nedeniyle Amman, Beyrut, Erbil, Tahran ve Tel Aviv’e uçuş iptallerini 26 Ağustos’a kadar uzattı. Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail’e saldırı emri vermişti. Bu durum, havayolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini etkilemiş ve çok sayıda uçuş iptal edilmişti. İptallerden etkilenen yolculara ücretsiz rezervasyon değişikliği veya iptal seçeneği sunulacak.
19 Ağustos 2024

Türk Hava Yolları (THY), güvenlik riski nedeniyle Beyrut'a yapacağı seferleri beş günlüğüne iptal etti. Bu karar, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını artırması üzerine alındı. THY, 26-30 Eylül tarihleri arasındaki Beyrut seferlerini iptal ederken, Pegasus Havayolları da benzer bir karar aldı. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları, bölgedeki güvenlik durumunu olumsuz etkiliyor.
25 Eylül 2024

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeybatı, orta ve güneybatı bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladı. Saldırılar, Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi'ni, yerleşim alanlarını, yolları, limanı ve Gazze'nin kuzeybatısından güneybatısına kadar çeşitli yerleri hedef aldı. Eş zamanlı olarak kentteki tüm iletişim ve internet hizmetleri tamamen çöktü. Ayrıca İsrail savaş uçakları Endonezya Hastanesi’nin çevresini de hedef aldı.
5 Kasım 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesine hava saldırısı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 90 kişinin hayatını kaybettiğini ve 300 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırının, yerinden edilmiş binlerce kişinin yaşadığı bir bölgeye yapıldığı belirtildi. Bu olay, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimi daha da artırdı.
13 Temmuz 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığını ve kara harekatına hazırlık yaptığını açıkladı. Yüzlerce tank ve askeri aracı Gazze sınırına sevk eden ve 360 bin yedek askeri silah altına alan İsrail, Gazze'ye kara harekatı yapılacağını duyuruyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’deki saldırıları durdurmayacaklarını ve savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanmak için saldırıları artırmaya çalıştıklarını belirtti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.
22 Ekim 2023

İsrail ordusu, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından Gazze'yi ağır bir şekilde bombalamaya başladı. İsrail, Gazze'ye elektrik tedariğini kesti ve halktan bölgeyi terk etmesini istedi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda Hamas'a ait hedeflerin vurulduğu, bunların arasında bir tünelin bulunduğu aktarıldı.
8 Ekim 2023

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, Hizbullah'ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara müdahil olmaması yönünde 'şartlı güvence' aldıklarını açıkladı. Buhabib, Hizbullah'ın İsrail'in Lübnan'a taciz ve saldırıda bulunmaması halinde savaşa müdahil olmayacağını belirtti. Bu açıklama, İsrail ordusunun Lübnan'dan İsrail'deki bir askeri gözlem noktasına roketle saldırı yapıldığını duyurduğu ve Lübnan'daki Hizbullah'ın İsrail sınırındaki askeri noktaya yapılan saldırıyı üstlendiği bir dönemde geldi.
9 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir çarşıyı bombaladı. Gazze İçişleri Bakanlığı, saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi, ancak sayı konusunda net bir bilgi verilmedi. İsrail'in saldırısı sonucu çevredeki dükkanlarda da yangın çıktığı ve ambulansların çarşıya girmekte zorluk çektiği belirtildi.
22 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nin giriş kısmını vurduğu ve bu saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırının, Mısır'da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan bir ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleştiği belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in sağlık çalışanlarını ve ambulansları hedef aldığını ifade etti.
3 Kasım 2023
İşaretlediklerim