İktidar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu siyaset dışına itmek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantıda İmamoğlu'na yönelik 'terör' soruşturması ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamaları ele alındı. İmamoğlu'na daha önce 'hakaret' gerekçesiyle hapis cezası verilmiş ve siyaset yasağı getirilmişti. İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat' soruşturması başlatıldı ve bu suçlamayla ilgili dava açıldı. İmamoğlu'nun milletvekilliği ve belediye başkanlığı yolu, bu davadan ceza alması ve cezanın onanması halinde kapanacak.
16 Ocak 2023

Ankara Emniyeti’nde Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Arslan, sevgilisine doğum günü hediyesi olarak Ayhan Bora Kaplan’a Rolex saat aldırdığı iddiasıyla rüşvetten yargılanacak. Kaplan da rüşvet vermekle suçlanıyor. Ayrıca, eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Özay, Başkomiser Ercan Karagöz ve polis Serdar Coşkun’un banka hesaplarına yüksek tutarlarda para yatırıldığı tespit edildi ve mal bildirimine aykırılıktan yargılanacaklar. Davanın iddianamesinde Kaplan’ın, Arslan’ın kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediği ve bu talebi reddettiğinde iş yapmasının engellendiği iddialarına yer veriliyor.
9 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaktadır. Davada İmamoğlu için 3 ile 7 yıl arası hapis ve siyasi yasak talep ediliyor. Büyükçekmece Adliyesi'nde görülen duruşmada, savcılığın bilirkişi raporuna itirazı üzerine duruşma 31 Mayıs'a ertelendi. İmamoğlu'nun avukatı suçlamaların asılsız olduğunu belirtti.
25 Nisan 2024

Hafize Gaye Erkan, Türkiye Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasının ardından, ABD'de eski çalıştığı First Republic Bank (FRB) ile ilgili olarak 'banka müşterilerini yanıltmak ve bankacılık yasalarını ihlal etmek' suçlamasıyla dava edildi. Erkan, FRB'de 2014-2021 yılları arasında çeşitli görevlerde bulunmuş ve bankanın eş CEO'su olarak görev yapmıştı. Davacılar, FRB'nin mali raporlarının ve yöneticilerin açıklamalarının yanıltıcı olduğunu ve yatırımcıları hatalı yönlendirdiğini iddia ediyor. Erkan dışında FRB ve denetim şirketi KPMG ile birlikte altı kişi daha yargılanıyor. Davacılar, toplamda 271 bin 312 dolar 79 cent zarar iddiasında bulunuyor.
13 Haziran 2023

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında deprem suçları soruşturma büroları kurdu ve bölgede birçok savcı görevlendirildi. Yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleri hakkında soruşturmalar devam ederken, birçok müteahhit ve mühendis gözaltına alındı veya tutuklandı. NEF Gayrimenkul kurucusu ve Galatasaray Spor Kulübü asbaşkanı Erden Timur, sadece müteahhitlerin değil, imzayı atan herkesin tutuklanması gerektiğini belirtti ve uygulama standartlarının sıkılaştırılması gerektiğini vurguladı.
13 Şubat 2023

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla yargılanıyor. Erzan, Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırmakla suçlanıyor. Mahkemede, Fatih Terim’in kendisine elden verdiği 700 bin doları faiziyle iade ettiğini belirtti. Duruşmada, Terim’in avukatı ve diğer müştekilerin avukatları da yer aldı.
20 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanıyken 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaya başladı. İddianamede İmamoğlu dahil yedi kişi için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada gazetecilerin salona alınmaması tepki çekti ve sonrasında sadece basın kartı olan gazetecilere izin verildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır edilmesine ve Beylikdüzü belediyesine kamu zararı olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 30 Kasım'da yapılacak.
15 Haziran 2023

İstanbul'da Denizbank'ın Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından tutuklandı. Erzan, Florya şubesinde müdürken müşterilerine 'özel bir fon' teklif ederek güvenlerini kazanmış ve yüksek meblağlarda para toplamış. Aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan gibi ünlü spor isimleri ve aile üyeleri de dahil olmak üzere birçok kişi dolandırılmış. Toplam dolandırılan miktarın 5 milyon doların çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Soruşturma devam ederken, Erzan'ın dijital ayak izleri silinmeye başlandı ve banka ile mağdurlar arasında bir 'sağırlar diyaloğu' yaşanıyor.
20 Nisan 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP'ye 15 belediye başkanı ve iki milletvekilinin transferiyle ilgili olarak AKP'yi siyasi şantaj yapmakla suçladı. Erbakan, AKP'nin kamu gücünü kullanarak YRP'li belediye başkanlarını hizmet yapamaz hale getirdiğini ve bu başkanları AKP'ye geçmeye zorladığını iddia etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise 15 belediye başkanı ve iki milletvekilinin AKP'ye katılacağını duyurdu.
13 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

ABD'nin Connecticut eyaletinde, 57 yaşındaki Robert Withington, bir bankanın otoparkında bulduğu ve içinde 5 bin dolar olan çantayı almakla suçlandı. Withington, çantayı almasının yanlış olmadığını savunurken, çantanın bankaya ait olduğunu ve içindeki paranın kasabanın vergisi olduğunu bilmediğini belirtti. Eğer suçlu bulunursa, Withington beş yıla kadar hapis ve 5 bin dolar para cezası alabilir.
31 Ağustos 2023

New York başsavcısı Letitia James, eski ABD başkanı Donald Trump'a emlak sektöründe dolandırıcılık yapmak suçundan 354,9 milyon dolar para cezası verildiğini açıkladı. Trump, cezayı ödemezse New York'taki varlıklarına el konulacağı uyarısında bulunuldu. Trump, suçlamaları reddederek kararı temyize götüreceğini belirtti. Başsavcı James, davanın güçlü kanıtlara dayandığını ifade etti.
21 Şubat 2024

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

ABD'li Senatör Bob Menendez, hakkında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, evinden çıkan külçe altınların eşi Nadine Menendez'in merhum annesinden kaldığını savundu. New York Güney Bölge Mahkemesi savcıları, Menendez hakkındaki tutuklama emri taleplerini güçlendirmek için ek belgeler hazırladı. Bu belgelerde, Menendez ailesinin evinde yaklaşık 500 bin dolar nakit paranın da bulunduğu belirtildi. Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kaldı ancak Kongre'deki koltuğundan istifa etmeyeceğini açıkladı.
15 Şubat 2024

İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen bir ihale ile ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla dava açıldı. İmamoğlu daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. İçişleri Bakanlığı'nın incelemesi sonucu hazırlanan rapor üzerine Büyükçekmece Başsavcılığı soruşturma izni istedi ve Danıştay izni onayladı. Savcılık, İmamoğlu dahil yedi isim hakkında üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep etti ve 53. Madde uygulanmasını istedi. Dava 15 Haziran 2023'te görülecek.
11 Ocak 2023

15 Şubat'ta düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' adlı bağış kampanyasında toplam 115 milyar lira bağış taahhüdünde bulunulmuş, ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın 14 Mart'taki açıklamasına göre sadece 74 milyar lira yatırılmıştır. AFAD, taahhüt edilen ancak ödenmeyen 41 milyar lirayı ödemeyen kişi ve kurumları tek tek arayarak durumu sorgulamış ve ödemeyenlerin çeşitli mazeretler sunduğu belirtilmiştir. AFAD, ödeme yapmayanların listesini yayınlayarak ifşa etmeyi düşünmektedir.
18 Mart 2023

ABD Senatörü Bob Menendez hakkında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, evinde bulunan külçe altınların daha önce bir iş adamının evinden çalınan altınlar olduğu belirlendi. Bu durum, Menendez ile iş insanı Fred Daibes arasındaki rüşvet ilişkisine dair önemli bir kanıt olarak görülüyor. Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kaldı ancak Kongre'deki görevinden istifa etmeyeceğini açıkladı.
6 Aralık 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'imar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları' iddiasıyla Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E. tutuklandı. Diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını duyurdu.
4 Şubat 2023

Dolandırıcılık davasında tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın Denizbank yöneticileri tarafından alıkonduğuna ilişkin soruşturma, İstanbul Başsavcılığı tarafından takipsizlikle sonuçlandı. Soruşturma kapsamında, Erzan'ın rahat ve özgür olduğu, istediği zaman istediği kişiyle iletişim kurabildiği tespit edildi. Erzan'ın hürriyetinden yoksun kılındığına dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadı.
6 Temmuz 2024
İşaretlediklerim