İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle 'terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla yargılanıyor. Savcılık, Saltık'ın beş yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Saltık, savunmasında İBB'nin sosyal politikaları ve yoksullara yardım etme çabaları nedeniyle yargılandığını belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını yasadışı örgütlerle ilişkilendiren açıklamalarından sonra İstanbul başsavcılığı tarafından DİAYDER üyeleri hakkında bir iddianame daha hazırlandı.
15 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro ve metrobüslere yönelik artan sabotajları ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanmasını eleştirdi. İmamoğlu, bu olayların yaklaşan seçimlerin bir ön habercisi olduğunu belirtti. Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle yargılandığı davada 'kastının yokluğu' gerekçesiyle beraat etti.
22 Eylül 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir fırında çalışan 16 yaşındaki E.A., yanında çalıştığı fırıncı R.A.'nın kendisini taciz ettiğini iddia ederek polise başvurdu. E.A., taciz iddialarını desteklemek için cep telefonuyla kaydettiği bazı görüntüleri de kanıt olarak sundu. Şikayet üzerine R.A., polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
31 Ekim 2023

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bakacak olan istinaf heyetinin başkanı ve bir üyesini görevden aldı. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor ve kendisine iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İstinaf mahkemesinde itiraz edilen kararın onanması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek. İstinaf incelemesi henüz tamamlanmadı ve İmamoğlu davasının öne çekilmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur sıfatıyla ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını beyan etti. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesi tarafından yürütülüyor ve dolandırılan toplam paranın 80 milyon dolar olduğu iddia ediliyor. Denizbank, konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaları reddetti ve sürecin yargı kararı doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Adana Seyhan ilçesinde polis ekipleri, bir ticari taksiyi durdurduğunda araçtan inip kaçan bir şüpheliye 'dur' ihtarında bulundu. Şüpheli, polisin uyarılarına rağmen kaçmaya devam etti ve bir binanın bahçesine el bombası attı. Kovalamaca sonucunda yakalanan 23 yaşındaki Y.K'nin üzerinden ruhsatsız tabanca ve mermiler çıktı. Ayrıca Y.K'nin daha önce 'PKK propagandası' yapmaktan suç kaydı olduğu belirlendi.
17 Mayıs 2023

Denizbank, bir şube müdürünün dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, iddia sahiplerinin piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla banka dışında, kayıt dışı ve nakit olarak para alışverişi yaptıkları, bankanın sistemlerinde bu işlemlerin izinin bulunmadığı belirtildi. Banka, süreçle ilgili yargı makamlarının kararına göre hareket edileceğini ifade etti. Haberturk.com ve Diken'in haberlerine göre, dolandırıcılık olayı sadece bir işadamıyla sınırlı değil, onlarca hatta yüzlerce kişiyi kapsıyor ve toplamda 80 milyon dolar civarında bir meblağdan bahsediliyor. İddialara göre, dolandırıcılıkta adı geçen şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırmış ve bu fonla ilgili olarak ünlü isimler de mağdur olmuş.
24 Nisan 2023

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde sabah saatlerinde bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü ve herhangi bir yaralanma olmadı. Yangında bazı evraklar zarar gördü. Ankara başsavcılığı yangını şüpheli bularak soruşturma başlattı ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi, evrak bölümünden ayrılan son kişilerin ifadesinin alınması gibi talimatlar verdi. AFAD, 6 Şubat'taki depremlere müdahale konusunda eleştirilmişti.
21 Mart 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

Jeffrey Epstein'ın fuhuş ağı mağdurları, FBI'ı 1996'dan beri Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerinden haberdar olmasına rağmen herhangi bir adım atmamakla suçlayarak dava açtı. Davacılar, FBI'ın ihmalinin kendilerinin fuhuş ticaretine maruz kalmasına, tehdit edilmesine ve cinsel istismara uğramasına yol açtığını iddia ediyor. Epstein, 2019'da hücresinde ölü bulunmuş ve ölümü intihar olarak açıklanmıştı. Epstein davası dosyaları, aralarında Prens Andrew, Bill Clinton, Donald Trump gibi ünlü isimlerin de yer aldığı birçok kişinin Epstein ile ilişkisini ortaya koymuştu.
15 Şubat 2024

Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandıktan sonra ikinci kez ifade verdi. Erzan, yüksek getirili bir fon üzerinden onlarca müşteriyi dolandırmakla suçlanıyor. İfadesinde, teknik direktör Fatih Terim'in adının geçtiği fona Terim'in herhangi bir dahlinin olmadığını belirtti. Fatih Terim ise ismi ve hesapları kullanılarak mağdur edildiğini savunarak hukuki işlemler için avukatlarına talimat verdi.
3 Mayıs 2023

Donald Trump, 2016 başkanlık kampanyası sırasında porno yıldızı Stormy Daniels'a 'sus payı' ödemesi ve ticari kayıtlarda 34 kez sahtecilik yapmakla suçlanıyor. New York Manhattan'da hakim karşısına çıkan Trump, suçlamaları reddetti ve bir sonraki duruşmaya kadar serbest bırakıldı. Trump, bu durumu 'cadı avı' olarak nitelendirerek kendisine yönelik siyasi bir saldırı olduğunu iddia etti. Medya, Trump'ın konuşmasının haber değeri olmadığını belirterek yayınlamadı.
5 Nisan 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın Galatasaray camiasından tanınan isimler de dahil olmak üzere birçok müşteriyi dolandırdığı iddia ediliyor. İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Erzan'ın kuzeni Nazlı Can ve iki kişi daha tutuklandı. Ali Yörük'ün ismi Erzan tarafından sorguda anılmış ve Erzan, dolandırdığı kişilerden birinin parasını Yörük'e aldırttığını itiraf etmişti.
30 Nisan 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, Galatasaray Spor Kulübü ile banka arasındaki sponsorluk anlaşması sonucu kurulan güven ilişkisi üzerinden Galatasaray camiasından kişilere 'fon' adı altında yatırım yapma vaadiyle dolandırıcılık yapmıştır. Erzan'ın dolandırdığı kişi sayısının 30-40, topladığı paranın ise 30-35 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Erzan, bazı müşterilere 'kar' veya 'faiz' adı altında ödemeler yaparak güvenlerini kazanmış. Dolandırıcılık, bir müşterinin evrak beklerken şüphelenip şubeye gitmesi ve durumu anlatması sonucu ortaya çıkmıştır. Denizbank, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve iki çalışanını görevden uzaklaştırmıştır. Soruşturma kapsamında Emre Belözoğlu ve Arda Turan gibi isimler mağdur sıfatıyla ifade vermişlerdir.
28 Nisan 2023

İstanbul'da eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen skandalda, tutuklanmasına yol açan işadamının 5 milyon dolarlık şikayeti ve toplamda 80 milyon dolarlık zararın olduğu belirtiliyor. Erzan'ın, müşterilerine 'özel bir fon' vaadiyle yatırım topladığı, ancak bu fonun gerçekte var olmadığı ve yeni yatırımcıların parasıyla önceki yatırımcılara 'kazanç' gösterdiği ifade ediliyor. Ayrıca, Erzan'ın kredi kullandırma ve belgede sahtecilik gibi suçlarla da itham edildiği, Denizbank'ın ise mağdurlarla 'sağırlar diyaloğu' içinde olduğu ve şubelerin teftişten geçirildiği aktarılıyor.
21 Nisan 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Cumhuriyet gazetesinin eski Ankara temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'larının durdurulması görüntüleriyle ilgili olarak 'terör örgütüne yardım etmek' suçundan yargılandı. Daha önce beraat eden Gül, Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden görülen davada beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gül, şu anda İstanbul Adalar belediye başkanı olarak görev yapmaktadır.
28 Şubat 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında görülen dolandırıcılık davasının siyasi nedenlerle açıldığını iddia etti. Davanın başladığı ilk gün, Trump, savcılık tarafının ve avukatların sunumlarını dinledi. Başsavcı Letitie James ve davaya bakan Yargıç Arthur Engoron'a sert eleştirilerde bulunan Trump, davayı 'cadı avı' olarak nitelendirdi ve yargıcın 'demokrat' ve 'ajan' olduğunu iddia etti. Davanın sonucunda, yargıç Engoron, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği ve New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği gibi konular üzerinde karara varacak.
3 Ekim 2023
İşaretlediklerim