Türkiye'nin ilk ve tek milli kadın motosiklet yarışçısı İlayda Yağmur Yılmaz, cinsiyete dayalı mesleki ayrımcılıkla mücadele ederek, kadınların da yarış pistlerinde yer alabileceğini kanıtladı. Yılmaz, motosiklet yarışıyla tanışmasından bu yana karşılaştığı zorlukları, ekipman temin etme sürecinden, yarışlara katılma mücadelesine kadar detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca, kadınların bu alanda daha fazla yer alması için federasyonla iş birliği yaparak kadınlara yönelik bir yarış kategorisi oluşturdu ve bu sayede 40 kadın sürücüyü pistle tanıştırdı. Yılmaz, bu süreçte karşılaştığı engellemelere ve zorluklara rağmen vazgeçmediğini ve gelecek nesiller için rol model olmayı hedeflediğini belirtti.
7 Mart 2024

74 yaşındaki ünlü oyuncu Kadir İnanır, 24 Mart'ta evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyne pıhtı atması sonucu inme geçiren İnanır, gerekli müdahalelerin ardından operasyona alındı ve tedbir amaçlı entübe edildi. 27 Mart'ta solunumu normale dönen ve 1 Nisan'da yoğun bakımdan servise alınan İnanır, bugün hastaneden taburcu edildi. Rehabilitasyon süreci ise devam edecek.
4 Nisan 2024

Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada, sanık avukatı mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olması nedeniyle reddihakim talebinde bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu talebi 'eski Türkiye kafası' olarak nitelendirdi ve Ankara başsavcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Tunç, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasbeden 28 Şubat zihniyetiyle hareket etmenin bir avukata yakışmadığını belirtti ve Türkiye'de son 22 yılda kadın hakları ve özgürlükleri konusunda önemli adımlar atıldığını vurguladı.
18 Mayıs 2024

Ataşehir'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında, yol çalışması yapan işçiler tarafından bir otomobilin içinde emniyet kemeri takılı halde hareketsiz yatan bir kadın fark edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının öldüğünü tespit etti. Kadının cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
10 Kasım 2023

Tokat'ta yaşayan 51 yaşındaki Nadir Yeşilkaya, vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan 15 gün sonra rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yeşilkaya, daha sonra Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Yeşilkaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
14 Ağustos 2023

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde avcılar tarafından maden sahasında bitkin halde bulunan bir Fransız gezgin hastaneye kaldırıldı. Avcıların yardım çağrısını duyduğu kadın, yerde bitkin halde bulundu ve sağlık ekipleri tarafından Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadının omurgasında kırık tespit edildi ve yoğun bakımda tedaviye alındı. 61 yaşındaki kadının yüksek bir noktadan düştüğü tahmin ediliyor.
25 Eylül 2023

İnsan hakları savunucusu ve doktor olan Ayşe Uğurlu, açlık grevleriyle ilgili bir basın toplantısına katıldığı için Ankara Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ndeki görevinden açığa alındı. Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası, bu uygulamanın hukuk dışı olduğunu belirterek Uğurlu'nun göreve iadesini talep etti. Uğurlu'nun katıldığı basın toplantısı, avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın cezaevlerinde başlattıkları açlık grevi süreciyle ilgiliydi.
27 Temmuz 2023

Türkiye'nin ilk robotik jiroskopik radyocerrahi cihazı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi'nde hizmete girdi. Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, cihazın baş, boyun kanserleri ve beyin bölgesindeki hastalıkların yanı sıra bazı iyi huylu tümörlerin tedavisinde de kullanılacağını belirtti. Cihaz, genel anestezi gerektirmeden, hastaların bilinci açıkken tedavi imkanı sunuyor ve tedavi süresi hastalığın durumuna göre 20 dakika ile 1 saat arasında değişiyor. X ışınlarının yüksek enerjisi sayesinde, tümörlü hücreler hedef alınırken sağlıklı hücreler korunabiliyor.
20 Şubat 2024

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışırken 'genel ahlakı bozduğu' iddiasıyla doktorluktan men edilen trans kadın Larin Kayataş, göreve iade edildi. Kayataş, Twitter'dan paylaştığı karara göre mahkeme, meslekten men edilmesinin hukuka aykırı olduğuna ve görevine iade edilmesine hükmetti. Kayataş, 2021'de hastanede görev yaparken sistematik mobbing, baskı ve ayrımcılıkla karşılaştığını açıklamıştı.
21 Temmuz 2023

Türkiye'nin ilk astronotu olarak bilinen Alper Gezeravcı, Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Atama, cumhurbaşkanı kararıyla gerçekleşti ve Gezeravcı dışında Alper Güzel, Mustafa Arif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan da yönetim kuruluna dahil edildi. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı'nın görevden alındığı bilgisi de paylaşıldı.
13 Şubat 2024

İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hüseyin Özçınar, karaciğer yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurdu. Aileden uygun donör bulunamayınca, eski damat Uğur Doğrusöz gönüllü oldu ve karaciğerinin bir kısmını bağışladı. Nakil sonrası her iki kişinin de sağlık durumu iyi. Doğrusöz, bu kararını insanların ne dediğini önemsemeden, bir insana hayat verebilmek için aldığını belirtti.
20 Ekim 2023

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Berat Apaydın, 24 Şubat'ta laparoskopik safra kesesi ameliyatına eldivensiz, maskesiz ve bonesiz olarak girdi. Ameliyathanede görevli hemşirelerin uyarılarına rağmen bu tutumunu sürdüren Apaydın hakkında tutanak tutuldu ve hastane yönetimine bildirildi. Ameliyathanelerde uygulanan katı hijyen kurallarına rağmen, cerrahi enfeksiyon sorununun tamamen ortadan kaldırılamadığı ve ameliyathane personelinin önemli bir enfeksiyon kaynağı olduğu belirtiliyor.
27 Şubat 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında mahsur kalmıştı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın saniyede 10 metre hızla yayıldığı kazada, işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, ulaşılan cesedin Adnan Keklik'e ait olduğunu açıkladı. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, bir mühendisin daha tutuklandığı ve ihmaller zincirinin olduğu belirtiliyor.
19 Nisan 2024

Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Taşköprü kadın kolları başkanı 41 yaşındaki Gizem Memioğlu, evinde ölü olarak bulundu. Eczanesine gelmemesi üzerine endişelenen yakınları tarafından evinde hareketsiz yatarken bulunan Memioğlu'nun cenazesi, incelemenin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölüm sebebi yapılacak otopsi sonrası belli olacak ve emniyet güçleri olayla ilgili inceleme başlattı. Memioğlu, daha önce 11 Aralık 2021'de herhangi bir açıklama yapmadan kadın kolları başkanlığı görevinden istifa etmişti.
5 Ocak 2023

Türkiye'nin tanınmış ressamlarından Orhan Taylan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Taylan, 1 Mayıs kutlamalarının simgesi haline gelen iki elin tuttuğu kırmızı dünya ve etrafında uçuşan çiçekler temalı afişin de çizeri olarak biliniyor. Taylan'ın cenazesi, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
4 Kasım 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Gaziantep’te saç ekimi için özel bir hastaneye başvuran 46 yaşındaki Yasin Dibo, operasyon sonrası hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Türkiye, saç ekimi turizminden büyük gelir beklerken, 2019 yılında 500 bin kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiği ve 1.5 milyar dolar ciro elde edildiği belirtildi.
13 Haziran 2024

İzmir'in Kınık ilçesinde 97 yaşındaki Şahinaz Önem, evde yalnızken mutfakta süt ısıtmak için piknik tüpünü kullanırken elbisesinin tutuşması sonucu çıkan yangında yaşamını yitirdi. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye yangını söndürse de, sağlık ekipleri yaşlı kadının öldüğünü tespit etti. Önem'in cenazesi, incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Türk sinemasının usta isimlerinden Kadir İnanır, evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin damarı tıkanıklığı giderildikten sonra entübe edilen İnanır'ın genel sağlık durumu iyiye gitmektedir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanır'ın 20.00 itibarıyla uyandırıldığını ancak vücudunun bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamadığını belirtti. İnanır'ın tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir.
26 Mart 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB), iki genç doktorun yaşamlarına son verdiğini duyurdu. TTB, intihar açıklamasında ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı ve sağlıkta şiddet gibi nedenlere dikkat çekti. Kaybedilen doktorlar Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara idi.
27 Eylül 2023
İşaretlediklerim