Kurban Bayramı tatilinde yapılan denetimlerde, fahiş fiyatla bilet satan otobüs şirketlerine toplam 23 milyon 453 bin 8 lira ceza kesildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili boyunca 13 bin 855 otobüsün denetlendiğini ve 107 bin 896 şehirler arası otobüs seferi yapıldığını belirtti. Denetimlerde, fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan taşımacılık ve emeklilere yönelik yüzde 20 indirim uygulanıp uygulanmadığı kontrol edildi. Bakan, denetimlerin sadece bayram dönemini kapsamadığını da vurguladı.
24 Haziran 2024

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler sonucunda, Borsa İstanbul'da şirketlerin hisse geri alım programlarına yönelmesiyle geri alım hacmi 25 milyar lirayı aştı. Bu programlar, üç aydan üç yıla kadar değişen sürelerde uygulanıyor. En büyük hisse geri alım programını 9 milyar lira ile Türk Hava Yolları başlattı. Ayrıca, İş Bankası, Ereğli Demir Çelik, Halkbank ve Aksa Akrilik gibi büyük şirketler de milyarlarca liralık hisse geri alım programları duyurdu.
22 Şubat 2023

Türk Hava Yolları'nın (THY) 200 geniş ve 400 dar gövdeli olmak üzere toplam 600 uçaklık sipariş anlaşmasının duyurusu, planlandığı gibi önümüzdeki hafta gerçekleşmeyebilir. THY Başkanı Ahmet Bolat, anlaşmanın Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin yıllık toplantısında açıklanacağını belirtmişti. Ancak Bloomberg'e göre, anlaşmanın duyurusu haziran ortasına veya daha sonraya ertelenebilir. THY, Boeing ve Airbus, Bloomberg'in sorularını yanıtsız bıraktı.
3 Haziran 2023

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksaklık yaşandığını duyurdu. Üstün, bu sorunun yazılım kaynaklı olduğunu ve dünya çapında birçok sektörü etkilediğini belirtti. THY, sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ve operasyonların kademeli olarak normale döndüğünü açıkladı. Yaşanan aksaklıktan dolayı yolculardan özür dilendi.
19 Temmuz 2024

6 Şubat'taki büyük depremler sonrası yaşadıkları şehirleri terk etmek zorunda kalan vatandaşlar, oy kullanabilmek için ikamet kayıtlarının bulunduğu şehirlere dönüş yapmak zorunda. Ancak yüksek enflasyon nedeniyle bilet fiyatlarının pahalı olması, bu dönüşü zorlaştırıyor. Bu sorunu çözmek amacıyla 'askıda bilet' kampanyası başlatıldı ve askıdabilet.com adında bir web sitesi üzerinden bilet talep edilebiliyor veya bağış yapılabiliyor. Kampanya, Oy ve Ötesi, Türkiye Tanıtım Vakfı, Türkiye Gönüllüleri, Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve İhtiyaç Haritası gibi destekçiler tarafından yürütülüyor.
24 Nisan 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, ABD'ye ekonomi sınıfında uçtukları için tepki gösterdi. THY, sorumluluğun Türkiye Voleybol Federasyonu'nda (TVF) olduğunu savundu. TVF ise, mevzuatlar gereği Business Class bilet alamadıklarını ve THY'den kabin yükseltme talep ettiklerini belirtti. TVF, THY'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduklarını ifade etti.
27 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları (THY), 2021 yılında ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrasında durdurduğu İstanbul-Kabil uçuşlarını 21 Mayıs'ta yeniden başlatacak. Uçuşlar haftada dört gün; salı, çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleştirilecek. THY, Taliban'ın Afganistan'da iktidarı ele geçirmesi sonrası güvenlik endişeleri nedeniyle bu uçuşları durdurmuştu.
29 Nisan 2024

Türk Hava Yolları, resmi destek hesabı '@TK_HelpDesk' dışında şirket logosunu kullanarak kendilerini THY ile ilişkilendiren ve bilgi talep eden sahte sosyal medya hesapları konusunda bir uyarı yayınladı. THY, müşterilerine sadece resmi hesaba itibar etmeleri gerektiğini ve güvenlikleri için diğer hesaplara güvenmemeleri konusunda tavsiyede bulundu.
2 Mayıs 2023

Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, Türkiye'deki deprem bölgesine yönelik yardım malzemelerinin taşınmasında ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanı'ndan Adana'ya toplam dört uçuş planlandı. Ayrıca, yurt dışından deprem bölgesine gönderilecek yardım malzemeleri de büyükelçiliklerin onayı alındıktan sonra şirket tarafından ücretsiz taşınacak.
6 Şubat 2023

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos adasına seferler düzenleyecek. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Atina'da gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında, Yunan adaları için vize kolaylığı anlaşmasının ardından geldi. Seferihisar-Samos ve Kuşadası-Samos seferleri, belirli günlerde sabah gidiş akşam dönüş şeklinde planlanmıştır. Seferlerin fiyatları, gidiş-dönüş ve kalış süresine göre değişiklik göstermektedir.
8 Şubat 2024

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarına yılın ikinci zammını gerçekleştirdi. Yapılan yüzde 30'luk zamla İstanbul-Ankara arası bilet fiyatı 248 liradan 323 liraya yükseldi. Diğer güzergahlar için de benzer oranlarda fiyat artışları yaşandı. TCDD, 2022 yılında da YHT bilet fiyatlarına birden fazla zam yapmıştı ve 2018'den bu yana bilet fiyatlarına yapılan kümülatif zam oranı yüzde 300'ü aşmış durumda.
3 Temmuz 2023

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarına yüzde 25,6 oranında zam yaptı. Bu zamla birlikte, geçen yıl temmuz ayında 248 lira olan İstanbul-Ankara arası bilet fiyatı bir yılda yüzde 117,7 artarak 540 liraya yükseldi. Aynı şekilde, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas bilet fiyatları da aynı oranda artırıldı. Bu, yıl içinde YHT biletlerine yapılan ikinci zam oldu.
13 Temmuz 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya Havaalanı ihalesinden 1 milyar dolar kazandığı iddiasını ortaya attı. Bu iddia, Erdoğan'ın eski korumasının kardeşi Ali Yeşildağ tarafından dile getirilmiş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da gündeme taşınmıştı. İddianın yer aldığı video, Cevheri Güven'in YouTube kanalında yayınlanmış ancak kısa sürede bloke edilmişti.
8 Mayıs 2023

Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşları, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel seferleriyle İstanbul'a getirildi. İstisnai uçuş izniyle Niamey'deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı'ndan havalanan uçak, İstanbul Havalimanı'na ulaştı.
9 Ağustos 2023

Yozgat Havalimanı için yapılan bağlantı yolu ihalesi, ilk ihale bedeli olan 155 milyon 996 bin 960 TL'den 323 milyon 950 bin 940 TL'ye yükseldi. İlk ihaleyi kazanan Nurşah İnşaat'ın ihalesi iptal edildikten bir gün sonra aynı şirket yeniden ihaleyi kazandı. YDA İnşaat ve EMT İnşaat Ortaklığı tarafından yapılan havalimanı inşaatı da dahil olmak üzere, iktidara yakın şirketlerin kamu ihalelerindeki etkinliği dikkat çekiyor.
12 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar liranın 85 milyar lirasının toplandığını açıkladı. 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan kampanyada toplanan bağışların AFAD ve Kızılay'a verilmesi planlanmıştı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine yanıt veren Yerlikaya, toplanan bağışların yaklaşık 56 milyar lirasının depremzedeler için kullanıldığını belirtti. Henüz bağışını yapmayan kişi ve kuruluşlarla iletişim sürecinin devam ettiği ifade edildi.
10 Aralık 2023

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

Türk Hava Yolları, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında başlattığı tahliye uçuşlarını 1 Mart 2023 tarihine kadar sürdüreceğini duyurdu. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'dan çıkışlı uçuşlar ücretsiz olacak. Yolcuların havaalanına rezervasyon yaparak gelmeleri gerekiyor ve rezervasyonu olanlara öncelik tanınacak. Şimdiye kadar bu uçuşlarla 265 bin kişi taşınmış.
19 Şubat 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Halk TV iş birliğiyle düzenlenen 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasında, depremzedeler için toplanan 330 milyon TL taahhüdün 93 milyon TL'si henüz yatırılmadı. Kampanya, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evsiz kalan vatandaşlar için başlatılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, taahhüt edilen ancak yatırılmayan miktarı kamuoyu ile paylaştı. Benzer bir durum daha önce 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında da yaşanmış ve söz verilen yardımların büyük bir kısmı yatırılmamıştı.
16 Mart 2023

AKP Mersin Milletvekili ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bineceği uçağa geç kalması sonucu yolcularla tartışma yaşandı. THY'nin Ankara-İstanbul uçağının rötar yapmasına yolcular Nebati'yi suçlarken, THY hava şartlarını gerekçe gösterdi. Nebati'nin yolcuların tepkilerine, 'Seçimi AK Parti kazandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı, hazmedin kardeşim' şeklinde yanıt vermesi ve bazı yolcuların 'Hak hukuk adalet' sloganları atması olayın dikkat çeken noktaları arasında yer aldı.
29 Mayıs 2023
İşaretlediklerim