THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, bir sosyal medya kullanıcısının başörtüsü ve sakal özgürlüğü talebine yanıt verirken, öncelikle kokpit ve kabinde namaz kılmak isteyenler için bir düzenleme yapacaklarını belirtti. Bolat, başörtüsü konusunda geçmişte yaşadığı bir anıyı paylaşarak, sakal konusunun daha az önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, yönetimde tek karar sahibi olmadığını, bir ekip olarak hareket ettiklerini vurguladı.
10 Temmuz 2023

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, THY pilotu Evren Kaptan'ın sosyal medyada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajlarını beğenmesi nedeniyle işten çıkarılmasını meclis gündemine getirdi. Demir, THY yönetiminin AKP'li siyasiler ve AKP'ye yakın isimlerden oluştuğunu ve bu durumun kurum içinde rahatsızlık yarattığını belirtti. Ayrıca, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık destek verdiğini ve bu durumun çifte standart olduğunu ifade etti.
21 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş ve üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklamasının İstanbul’u etkilemediğini duyurdu. İBB, 65 yaş ve üstü İstanbulluların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını etkileyecek herhangi bir değişiklik kararı almadığını belirtti. İBB, son üç yılda indirimli ve ücretsiz geçişler için toplamda 1,6 milyar lira sübvansiyon sağladığını ifade etti.
24 Ağustos 2023

Türk turistler, tatillerde Yunan adalarını tercih etmeye başladı ve bu durum gümrüklerde uzun kuyruklara neden oluyor. 2021 ve 2022 yıllarında Bulgarlar alışverişlerini Edirne'den yaparken, artan fiyatlar nedeniyle bu yıl gelenlerin sayısı azaldı. Hizmet sektöründeki maliyet ve fiyat artışları, Türk Lirası'nın değer kaybı ve döviz kurlarındaki artış, bu değişimin ana nedenleri arasında yer alıyor.
17 Temmuz 2024

Yurt içi uçuş biletlerinin tavan fiyatına zam yapıldı. 1150 lira olan tavan fiyat, uçağın yüzde 85'i için 1650 liraya, yüzde 15'i için 2 bin 500 liraya yükseltildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013'te iç hatlarda tek yönde tavan ücret 299 lira olarak belirlenmişti. 2022 başında 599 lira olan tavan fiyat daha sonra 1150 liraya yükseltilmişti.
9 Ağustos 2023

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün belirlediği iç hatlarda tek yön uçuşlar için uygulanan tavan fiyat, yüzde 43'lük bir artışla 1150 liradan 1650 liraya yükseltildi. İlk kez 2013 yılında 299 lira olarak belirlenen tavan fiyat, zaman içinde artış göstermiştir. İç hat business sınıfı ve dış hat biletlerinde ise tavan ücret uygulaması bulunmamaktadır.
19 Temmuz 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan 40 tarifeli seferi, beklenen fırtına sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, yolcuların uçuş durumlarını THY'nin internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.
17 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İstanbulkart kullanıcıları için yeni bir uygulamayı onayladı. Bu uygulama ile İstanbulkart sahipleri, kartlarında yeterli bakiye olmasa dahi 15 liraya kadar toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecekler. Bu karar, vatandaşların bakiye yetersizliği durumunda da ulaşım imkanına sahip olmalarını sağlayacak.
15 Haziran 2023

15 Şubat'ta Türkiye genelinde düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' adlı bağış kampanyasında toplam 115 milyar lira bağış taahhüt edilmişti. Kampanya, AFAD ve Kızılay yararına yapılmış ve çok sayıda televizyon, radyo kanalı, ünlü isimler ve resmi kurumlar katılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamasına göre, taahhüt edilen paranın sadece 84 milyar 400 milyon lirası yatırılmış durumda. Vadettiği tutarı yatırmayanlar hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmayacağı önceden belirtilmişti.
1 Nisan 2023

İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA A.Ş'nin iki ortağı Kalyon ve Cengiz şirketlerinin kurduğu İGA Holding, sermayesini 10 milyon TL'den 12 milyar 853 milyon 485 bin TL'ye çıkardı. Sermaye artırımı, 29 Mayıs'ta yapılan Genel Kurul'da kararlaştırıldı ve 30 Mayıs 2024 tarihli Ticaret Sicili'nde yayımlandı. Sermaye artırımı, şirket ortaklarının yurt dışından getirdiği nakit ile gerçekleştirildi ve bu durum, şirket sahiplerine çeşitli vergisel avantajlar sağladı.
5 Haziran 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Halk TV iş birliğiyle, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen yurttaşlar için başlatılan 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası, hedeflenen bağış miktarını aştı. Kampanya, depremzedelere kira desteği sağlamak amacıyla düzenlendi ve çeşitli siyasi parti liderleri, belediye başkanları, sanatçılar ve vatandaşlar tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplanan 330 milyon TL ile 33.098 aileye kira desteği sağlanacağını duyurdu.
23 Şubat 2023

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektörde oluşan fiyat pahalılığı algısını kırmak ve sektörü canlandırmak amacıyla yüzde 10 indirim yapılması çağrısında bulundu. Bingöl, bu indirimin menülerin tamamında veya bir kısmında uygulanabileceğini belirtti. Ayrıca, TÜRES üyelerinin bu kampanyaya olumlu dönüş yapmaya başladığını ifade etti. Bu indirim kampanyasının sektörü hareketlendireceği ve vatandaşlara olumlu yansıyacağı öngörülüyor.
8 Temmuz 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı hane halkı yurt içi turizm verilerine göre, yerli turistlerin toplam seyahat harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 101 artarak 229 milyar 795 milyon 451 bin lira oldu. Seyahatlerin büyük bir kısmı (%58,3) yakınları ziyaret amacıyla gerçekleşti ve en çok konaklama arkadaş veya akraba evinde yapıldı. Ortalama geceleme sayısı 7,7 gece olarak kaydedilirken, seyahat başına ortalama harcama 3 bin 739 lira olarak hesaplandı.
24 Nisan 2024

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz yolcu taşıyacağını duyurdu. Bu karar, özel halk otobüsleriyle belediyeler arasındaki ücretsiz yolcu taşıma tartışması sonucunda alındı. TÖHOB üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın özel halk otobüslerine desteğini yetersiz bulduklarını belirtti. TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcuların her ayın 1’i ile 4’ü arası taşınacağını, geri kalan günlerde ise kamu araçlarını kullanmaları gerektiğini ifade etti.
15 Ekim 2023

Deprem sonrası hasar gören ve onarıldığı iddia edilen Hatay Havalimanı'nın pistinin ticari yolcu uçaklarını kaldıramayacak durumda olduğu belirtiliyor. 17 Mayıs'a kadar Hatay'a gidiş uçuşları durduruldu, ancak Hatay'dan diğer şehirlere uçuşlar devam ediyor. Seçmenlerin 14 Mayıs'taki seçimler için Hatay'a dönüş yapamaması sorun oluşturuyor. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen, THY ve DHMİ yetkilileri tam dolulukta uçakların inişinin risk teşkil edebileceğini ifade ediyor.
16 Nisan 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu kapsamındaki gemi ve yatlardan alınan kayıt harcı ve yıllık harçlara muafiyet getirileceğini duyurdu. Meclis'e sunulacak kanun düzenlemesiyle, sicili tescil edilmiş gemiler ve turizm şirketi envanterlerinde kayıtlı ticari yatlar bu muafiyetten yararlanacak. Ayrıca, miras intikali devir işlemlerinden harçlar kaldırılacak ve elektrik gibi yeşil enerji ile çalışan gemilerden de kayıt harcı alınmayacak, yıllık harçlarda yüzde 50 indirim sağlanacak.
2 Temmuz 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelindeki havalimanlarında 8 milyon yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. 14-23 Haziran tarihleri arasında İstanbul Havalimanı'nda 2 milyon 434 bin 107 yolcuya hizmet verildi ve 23 Haziran'da 2024'ün en yüksek yolcu sayısına ulaşıldı. Diğer büyük havalimanları arasında Antalya, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Muğla Milas-Bodrum ve Muğla Dalaman Havalimanları da yer aldı.
25 Haziran 2024

Dışişleri Bakanlığı, yurt dışı temsilciliklerinde çalışan personeline AFAD'a bağış yapmaları konusunda talimat verdi ve bağış miktarlarını e-posta ile bildirmelerini istedi. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bağışlar konusunda şeffaflık talepleri nedeniyle bazı insanlar Ahbap Derneği gibi kuruluşlara yönelmişti. İktidar ise AFAD ve Kızılay'a bağış yapılması için çağrıda bulunmuş ve toplanan bağış miktarı 115 milyar TL'yi aşmıştı. Bu bağışların büyük bir kısmı kamu bankaları ve Varlık Fonu'na bağlı şirketlerden gelmişti.
16 Şubat 2023

İstanbul'da İstanbulkart kullanımında öğrencilere uygulanan indirimde yaş sınırı getirildi. Yeni düzenlemeye göre, 30 yaşından büyük öğrenciler için indirim hakkı yüzde 10'a düşürüldü. Karar, oy çokluğuyla kabul edilirken, AKP'li üyeler karara eşitlik ilkesine ve hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıktı. CHP'li üyeler ise bu düzenlemenin İBB'nin mali yükünü hafifletmek amacıyla yapıldığını belirtti.
11 Temmuz 2024

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim yapılacağını duyurdu. Bu indirim, 31 Aralık 2024'e kadar geçerli olacak. Emekliler, en düşük maaşın 10 bin lira olmasına rağmen geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek zam talep ediyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilere zam yapılmayacağını açıklamıştı.
31 Mayıs 2024
İşaretlediklerim