İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında kredi ya da banka kartıyla alınan bilet fiyatları yüzde 33,33 oranında indirildi. Yeni tarife, 1 Kasım 2023'ten itibaren geçerli olacak. İstanbulkart'ı bulunmayanların kullandığı kredi ya da banka kartıyla ödemelerde fiyat farkı alınması eleştirilmişti. Bu değişiklikle birlikte tek geçişlik bilet ücreti 30 liradan 20 liraya, iki geçişlik ücret 50 liradan 38 liraya, üç geçişlik bilet 80 liradan 60 liraya düşürüldü. Marmaray'da da tek geçişlik ücret 80 liradan 60 liraya çekildi.
26 Ekim 2023

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,1 artarak 20 milyar 225 milyon 317 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 16,5'i Türkiye'yi ziyaret eden yurt dışı ikametli vatandaşlardan sağlandı. Ziyaretçilerin seyahatlerini kişisel veya paket turla organize ettiği belirtildi. Ayrıca, yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 43,7 artarak 2 milyon 978 bin 418 kişi oldu.
31 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, THY'nin Ankara-İstanbul uçuşunda uçağın kendisi yüzünden geciktiğini düşünen yolcuların tepkisine maruz kaldı. Nebati, yolculara AK Parti'nin seçim zaferini hatırlatarak karşılık verdi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Nebati, gecikmenin hava muhalefeti nedeniyle olduğunu ve bir CHP'li milletvekilinin provokatif yönlendirmesiyle karşılaştığını iddia etti. Ayrıca, siyaset anlayışlarının millete hizmet etmek olduğunu ve kötü niyetli algı operasyonlarının milletle olan bağlarını bozamayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' adlı ortak canlı yayın bağış kampanyasında toplam 115,1 milyar lira bağış toplandı. Kampanyaya 213 televizyon, 562 radyo, sanatçılar, iş insanları, sporcular, siyasiler ve resmi kurum temsilcileri katıldı. Vatandaşlar tarafından 9 milyonu aşkın SMS gönderilerek destek sağlandı. Toplanan yardımlar AFAD ve Kızılay'a verilecek.
16 Şubat 2023

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 200 milyon TL değerindeki büyük ikramiye, dört çeyrek bilete isabet etti. İkramiyeyi kazanan biletler Giresun Merkez, Bursa Osmangazi ve millipiyangoonline.com sitesinden alınmıştır. Geçen yıl büyük ikramiyenin çeyrek bilete çıkması ve satılmayan biletlerin olması sosyal medyada tartışma yaratmıştı. Çekilişte ayrıca farklı miktarlarda ikramiyeler de kazanan numaralar arasında belirlendi.
1 Ocak 2023

Kızılay, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bağışı kampanyasını başlattı. Yurt içi için kurban bedelini geçen yılki 2 bin 470 liradan yüzde 141 oranında artırarak 5 bin 950 lira olarak belirlerken, yurt dışı için belirlenen bedel 2 bin 650 lira oldu. Bu bedeller, Kızılay tarafından yurt içinde ve dışında kesilecek kurbanlar için toplanan bağışları ifade ediyor.
1 Haziran 2023

Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesi için yapılan ve maliyeti 2 milyar lirayı aşan ihaleye dair iptal talebi, Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. İhale, Kamu İhale Kanunu'nun 21/b maddesinde belirtilen doğal afet, salgın hastalık, savaş gibi durumlarda başvurulan usülle yapıldı. Mahkeme, ihalenin hukuka uygun olduğunu belirtti. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin iptal talebi üzerine dosya, Danıştay'a taşındı.
26 Temmuz 2023

Kurban Bayramı boyunca İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda 1 milyon 253 bin 657 yolcu ve 7 bin 18 uçuşla tüm zamanların rekoru kırıldı. İSG CEO'su Alp Er Tunga Ersoy, bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlara ve iş ortaklarına teşekkür etti. Bayram tatili dönüşünde günlük yolcu ve uçuş sayısında bugüne kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. İSG, Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın dokuzuncu en yoğun havalimanı olarak kayda geçti.
24 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Yeşildağ'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya Havalimanı ihalesinden 1 milyar dolar aldığını iddia ettiği bir videoyu gündeme getirdi. Video, Cevheri Güven'in YouTube kanalında yayınlanmış ancak kısa sürede bloke edilmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu iddiaları dile getirmiş ve Erdoğan'a soruşturma çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak savcılığın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
7 Mayıs 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeler haftası kapsamında Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi'nde ziyaretçilere yüzde 50 indirim yapılacağını duyurdu. Ayasofya Müzesi, 18 Mayıs'ta saat 21.00'e kadar açık olacak ve 18-26 Mayıs tarihleri arasında indirimli giriş sağlayacak. Efes Deneyim Müzesi de aynı tarihlerde yüzde 50 indirimli olarak 08.00-23.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
17 Mayıs 2024

Gür-Sel Turizm, Taşımacılık ve Servis Ticaret AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, temettü dağıtımının 26-27 Ekim tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Şirket, 2022 yılı karından brüt 10 milyon TL, net 9 milyon TL nakit kar dağıtılacağını belirtti. Ödemelerin peşin yapılacağı ve kalan karın olağanüstü yedek akçe olarak ayrılacağı ifade edildi.
20 Eylül 2023

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarında havayolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurt dışı harcamalar için taksitlendirmeyi kaldırdı. Bu kararla birlikte, söz konusu harcamalar artık taksitlendirilemeyecek. Ayrıca BDDK, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarını ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, binek araç kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve finansal kiralama işlemleri açısından artırdı.
31 Temmuz 2023

Ayla Enerji ve Mühendislik Hizmetleri şirketi, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na 985 bin dolarlık 'şartlı bağış' yapmış ve Kızılay bu işlem için 15 bin dolar komisyon almış. Şartlı bağışlar, şirketlerin bağış miktarını vergiden düşürmesine olanak tanırken, Kızılay'ın da komisyon kazanmasını sağlıyor. Daha önce de Başkentgaz'ın Kızılay'a yaptığı ve Ensar Vakfı'na aktarılan 8 milyon dolarlık bağış gündeme gelmişti. Kızılay'ın beş yıllık dönemde toplam 50 milyon 852 bin liralık şartlı bağış aldığı belirtiliyor.
25 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Kızılay, Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattı. Bu durum, Kızılay'ın bölgedeki yetersizliği eleştirileri arasında ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, satıştan elde edilen gelirin çadır üretimi ve diğer yardımlar için kullanıldığını iddia etti. Ayrıca Kınık, Kızılay ve Ahbap Derneği'nin işbirliğinin ahlaki, akılcı ve yasal olduğunu savundu.
26 Şubat 2023

Merkez Bankası, Türkiye'de meydana gelen büyük depremin ardından düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasına 30 milyar lira bağışta bulunduğunu duyurdu. Bu bağışın Merkez Bankası'nın 2022 yılı karından karşılanacağı belirtildi. Her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı'na temettü ödeyen Merkez Bankası, bu yılki genel kurulda Hazine'ye aktarılacak karın bir kısmını depremzedelere bağış olarak ayıracak. Bankanın geçen yıl Hazine'ye 49,3 milyar lira aktardığı bilgisi verildi.
16 Şubat 2023

Yaz sezonunun en yoğun dönemlerinden olan temmuz ayında, özellikle Ege bölgesindeki tatil bölgelerinde turizmcilerin beklediği doluluk oranlarına ulaşılamadı. Otel ve restoran fiyatlarının yüksekliği hem yerli hem de yabancı turistleri zor durumda bırakıyor. Avrupalı turistler İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelere yönelirken, yerli turistler vize kolaylığı olan Şarm El-Şeyh ve Yunan adalarını tercih ediyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türk turizmcilerin Yunan adalarına kapıda vize kaldırılması talebini yalanladı.
14 Temmuz 2024

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), Dünya Bankası kuruluşu Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (IBRD) 300 milyon avro kredi aldı. Bu kredi, dağıtık güneş enerjisi ve batarya enerji depolama sistemleri projelerinin finansmanı için kullanılacak. Ayrıca, Temiz Teknoloji Fonu'ndan (CTF) 15 milyon dolar kredi ve Dünya Bankası ile Enerji Sektör Yönetimi Yardım Programı'ndan (ESMAP) 1,5 milyon dolar hibe sağlandı. Bu finansman, Türkiye'nin enerji sektöründeki projelerini desteklemeyi amaçlıyor.
16 Mayıs 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancıların müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine yüzde 50 ile 100 arasında zam yaptığını duyurdu. Zamlı ücretler 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak. Türk vatandaşları ise 60 lira karşılığında alınabilecek Müzekart ile 350'den fazla müze ve ören yeri ziyaret edebilecek.
28 Temmuz 2023

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan, ABD'deki bir Pakistanlı işadamının Kahramanmaraş merkezli depremler için 30 milyon dolar bağış yaptığını açıkladı. ABD'deki Türk-Amerikan dernekleri ve Türk konsoloslukları, depremzedelere yönelik ihtiyaç malzemeleri ve para bağışı toplamak için organize çalışmalar yürütüyor. İllinois merkezli Türk-Amerikan Derneği TACA, deprem yardım fonu aracılığıyla bağış topluyor ve toplanan yardımları Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo ile AFAD'a ulaştırmayı planlıyor.
7 Şubat 2023

Turistik Doğu Ekspresi'nin biletleri satışa çıktı. 11 Aralık'ta başlayacak seferlerin fiyatı bu yıl 6 ila 12 bin 500 lira arasında değişiyor. Ankara'dan Kars'a gidecek trende düşük dönem oda ücreti bileti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti bileti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti bileti 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Ekspres trenleri 2023-2024 sezonunda belirli tarihlerde hareket edecek ve bazı istasyonlarda gezi amaçlı duracak.
1 Kasım 2023
İşaretlediklerim