Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, üçü çocuk 16 düzensiz göçmen can salında kurtarıldı. Aynı bölgede, İtalya rotası üzerinde durdurulan yelkenli bir teknede 32’si çocuk 113 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. İnsan kaçakçısı olduklarından şüphelenilen iki kişi gözaltına alındı.
24 Eylül 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan İstinyePark Alışveriş Merkezi'nin kapalı otoparkında bir araçta yangın çıktı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alışveriş merkezi görevlilerinin müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sonucu yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle alışveriş merkezi dumanla dolarken, vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi ve daha sonra tekrar içeri alındı. İstanbul Valiliği, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ve yangının çıkış sebebinin itfaiyenin incelemesi sonrası belirleneceğini açıkladı.
20 Nisan 2024

Fransa'da Dünya Superbike Şampiyonası'nın ikinci antrenman turunda kaza geçiren motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası kırmızı bayrak açıldı ve Razgatlıoğlu omuz ve boynuna aldığı darbelerden dolayı kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Yarışçının ambulansa yürüyerek gittiği öğrenildi.
6 Eylül 2024

Muğla’nın Datça ve Dalaman ilçelerinde toplam 53 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Datça ilçesinde 26 düzensiz göçmeni karada yakalarken, Dalaman ilçesinde Yunanistan’ın Türk kara sularına geri ittiği 27 düzensiz göçmeni can salında kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
28 Ağustos 2024

Beyoğlu'nda araçlarını park etmek isteyen sürücülerden usulsüz ücret talep ettiği belirlenen bir şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan otoparkçılık yapan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. İnönü Caddesi'nde yapılan denetimlerde, M.A. isimli şüphelinin sürücülerden otopark ücreti istediği tespit edildi ve hakkında adli işlem yapıldı.
3 Ağustos 2024

Mısır'dan Bulgaristan'a giden 'AK DISCOVERY' adlı Barbados bandıralı kuru yük gemisinin makine dairesinde Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında yangın çıktı. Yangın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bu süreçte boğazdaki gemi trafiği geçici olarak durduruldu ve yangında bir mürettebat üyesi yaralandı. Şu anda gemide soğutma çalışmaları devam etmektedir.
25 Nisan 2024

İstanbul’un Avcılar ilçesinde yolcusu bulunmayan bir İETT otobüsü, yağış nedeniyle kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarptı. Kaza sonucunda D-100 karayolunun Edirne istikameti trafiğe kapandı. Trafik akışı yan yoldan sağlanırken, aracı kaldırma çalışmaları devam ediyor.
1 Eylül 2024

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bir kadın, kaldırımın aniden çökmesi sonucu 8 metre derinliğindeki bir çukura düştü. Olay, başkentin Dang Wangi semtinde meydana geldi. Kurtarma ekipleri, kadını çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor ve çukurun çevresine güvenlik barikatları kurdu.
23 Ağustos 2024

Şırnak'ın merkez ilçesindeki Gabar Dağı'nda TPİC'e ait bir petrol sondaj kulesi devrildi. Devrilen kulenin altında çalışanların olduğu iddia ediliyor. Olay yerine çok sayıda AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayın detayları ve olası yaralanmalar hakkında henüz net bilgi bulunmuyor.
21 Temmuz 2024

Timur Cihantimur, ABD'de tutuklu bulunduğu tutukevinde saldırıya uğradı. Avukatları, Cihantimur'un ciddi şekilde yaralandığını belirterek ev hapsine çıkarılması için ikinci kez talepte bulundu. Cihantimur, Türkiye'de karıştığı bir trafik kazası sonrası ABD'ye kaçmış ve Türkiye'nin talebi üzerine yakalanarak tutuklanmıştı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Cihantimur, tedavisinin ardından tekrar tutukevine geri getirildi.
20 Temmuz 2024

Muğla'da yaralı olarak bulunan ve tedavi edildikten sonra uydu takip cihazı takılarak denize bırakılan caretta caretta türü deniz kaplumbağası 'Tuba' hakkında üç aydır sinyal alınamıyor. Tuba, 2019 yılında İztuzu Plajı'ndan denize bırakıldıktan sonra 24 bin 912 kilometre yol kat ederek İyon Denizi'ne ulaştı. Tuba'nın rotası 8 milyon kişi tarafından izlendi. DEKAMER Müdürü Yakup Kaska, Tuba'nın Türkiye'ye dönüşünü ve Dalyan'da yuva yapmasını beklediklerini belirtti.
25 Nisan 2024

Japonya'nın Şizuoka eyaletinde denize girdikten sonra 80 kilometre sürüklenen 21 yaşındaki Çinli kadın, 36 saat sonra kurtarıldı. Sahil güvenlik ekipleri, kadını helikopter yardımıyla aradı ve yerini bir nakliye gemisi mürettebatı tespit etti. Kadın, Tokyo'nun doğusunda Boso Yarımadası açıklarında bulundu ve acil müdahale sonrasında Yokohoma'daki bir hastaneye götürüldü. Kadın, yüzmeye başladıktan yaklaşık 30 dakika sonra sürüklendiğini fark ettiğini ama plaja dönmeyi başaramadığını belirtti.
11 Temmuz 2024

Maddi hasarlı trafik kazalarında sürücülerin tutması gereken kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden oluşturulabilecek. Sürücüler, e-Devlet'te 'kaza tespit' araması yaparak ilgili sekmeye ulaşabilir ve tutanak işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu yeni özellik sayesinde sürücüler, araç ve sürücü bilgilerini, kazanın konumunu tutanağa ekleyebilir ve daha önce tutulan tüm tutanaklara mobil uygulamadan erişebilir. Bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet uygulamasının güncellenmesi gerekmektedir.
23 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Sivas'a sefer yapan Boeing B737-800 tipi uçağının kokpit camı kalkıştan kısa bir süre sonra çatladı. Pilot, İstanbul Havalimanı'na acil iniş izni istedi ve uçak sorunsuz bir şekilde indi. Uçak, camın değiştirilmesi için bakıma alındı ve yolcular için yeni bir uçak tahsis edildi. Boeing, son zamanlarda benzer sorunlar ve güvenlik endişeleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
20 Nisan 2024

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın Fransa ayağındaki antrenmanda kaza geçirdi. Kaza sonrası omuz ve boynuna aldığı darbeler nedeniyle hastaneye götürülen Razgatlıoğlu'nun, hafta sonu yapılacak yarışlara katılamayacağı açıklandı. Razgatlıoğlu, pilotlar klasmanında lider durumda bulunuyordu.
6 Eylül 2024

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Fransa'daki Dünya Superbike Şampiyonası antrenmanında kaza geçirdi. Kaza sonrası omuz ve boynuna aldığı darbeler nedeniyle hastaneye götürülen Razgatlıoğlu, hafta sonu yapılacak yarışlarda yer alamayacak. Dünya Superbike Şampiyonası'nın sekizinci ayağı, Fransa'daki Magny-Cours Pisti'nde düzenlenecek. Razgatlıoğlu, pilotlar klasmanında lider durumda bulunuyor.
6 Eylül 2024

Japonya'nın en yüksek noktası olan Fuji Dağı'nda kaybolan üç dağcının cesetleri bulundu. Şizuoka Eyalet Emniyeti, kaybolan dağcılar için başlatılan arama faaliyetleri sonucunda dağın Şizuoka'ya bakan krateri yakınlarında cesetlere ulaştı. Dağcıların ölüm nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Fuji Dağı, temmuz-eylül sezonunda 200 bini aşkın ziyaretçi çekiyor ve bu dönemde kazalar yaşanabiliyor.
27 Haziran 2024

Hindistan'da Malezya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi uçak, motorunun alev alması nedeniyle acil iniş yaptı. Uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda yangın çıkması üzerine Haydarabad'daki Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı'na geri döndü. İçinde 138 yolcunun bulunduğu uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi tarafından karşılandı. Bu olay, Boeing'in son zamanlarda yaşadığı güvenlik sorunlarının bir yenisi olarak dikkat çekiyor.
21 Haziran 2024

Çin, 3 Mayıs'ta Ay'ın karanlık yüzünden kaya ve toprak örnekleri toplamak üzere uzaya gönderdiği 'Çang'ı 6' keşif aracının Ay yörüngesine giriş yaptığını duyurdu. Araç, Ay'a yaklaşırken gerçekleştirdiği fren manevrası ile yörüngeye oturdu ve 'Çüeçiao-2' adlı aktarım uydusu yardımıyla irtifa ve eğim ayarlamalarını tamamladı. Misyonun sonraki aşamasında, Ay'ın Güney Kutbu-Aitken Çanağı'ndaki Apollo Çanağı kraterine yumuşak iniş yapılması ve yüzeyden örneklerin toplanması planlanıyor.
8 Mayıs 2024
İşaretlediklerim